Óvodás könyvválogatás: újdonságok 3-6 éveseknek

Az apróságok könyvcsemegéi után most a kicsit nagyobbaknak is válogattunk olvasnivalót. Íme a legfrissebb óvodás könyvválogatás: lássuk, milyen milyen újdonságok várják a 3-6 éves korosztályt!

Pitypang és Lili – Pitypang kertészkedik

 

Szerző: Pásztohy Panka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-963-410-766-8

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Olyan szép tavasszal a park! Lili elhatározza, hogy ebben az évben ő is szeretne virágokat ültetni – sőt, nemcsak virágokat, hanem zöldségeket is! Anya és Pitypang segítségével neki is kezd, elülteti a palántákat, elveti a magokat, és szorgalmasan öntözi is őket. Ám egyszer csak eltűnik a gereblye, eltűnik az öntözőkanna… Lehet, hogy Pitypang mégsem a legmegfelelőbb segítség a kertészkedésben?

A Pitypang és Lili-sorozatban már megjelent: Mentsük meg a kiskutyám!, Szeretem a kiskutyám!, Gyógyítsd meg a kiskutyám!, Pitypang születésnapja, Pitypang a zebrán, Pitypang segít, Pitypang testvérei, Jó éjszakát, Pitypang!, Pitypang és a hókutya

Az icipicit bátor nyúl

 

Szerző: Nicola Kinnear

Kiadó: Alexandra Könyvesház (2021)

ISBN: 978-963-447-969-7

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A külvilág számos kalandot tartogat, de egyben ijesztő is. Furcsa zajok, különös állatok, ismeretlen szagok – nem lenne sokkal jobb inkább az otthon melegében kötögetni és sütit majszolni? Vajon lehet egy otthon ülő nyuszi legalább egy icipicit bátor? Ez a kedves és vicces történet megmutatja, hogy ha a barátságról van szó, mind bátrabbak vagyunk annál, mint amilyennek hisszük magunkat.

Érdekelhet még: Sandra Grimm: Ne félj! Bátor mesékAl Ghaoui Hesna: Holli, a hős továbbá Az első évek mérföldkövei-mesesorozat is. 

Hercegnőképző 1. – A varázsnyakék

 

Szerző: Ana Serna Vara

Illusztrátor: Adribel

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-483-105-1

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A világ egyik legjobb svájci iskolájába új tanulók érkeznek: a világ minden tájáról származó hercegnők népesítik be a Davos melletti palota termeit. A lányokra sok kellemes és kellemetlen meglepetés is vár a tanév során, hiszen különböző kultúrákból érkeztek, így össze kell csiszolódniuk ahhoz, hogy együtt tudjanak működni. Vajon hogyan birkózik meg a feladattal Agalia, Hanszini, Ven, Iphigeneia, Killari, Melody és Zina? Kiderül a Hercegnőképző első kötetéből!

Ajánljuk továbbá a Judith Allert: Hercegnők iskolája – Lili barátra talál, az Anna Sarve: Bolondos hercegnők könyve, valamint a Julia Beitenöder-Naeko Ishida 3-5-8 perces mesék tündérekről és hercegnőkről című kötetek is.

A titokzatos léghajó – Tony Wolf mesél 3.

 

Szerző: Tony Wolf

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-943-3

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Történetek kalandokról, rejtélyekről, csodálatos világában! Tom és Polli, a két elválaszthatatlan jóbarát messzire kerül az erdő mélyén megbúvó, nyugalmas falutól, és hihetetlen kalandokat él át…

Tony Wolf mesekönyvei közül ajánljuk még: Robinson visszatér, Kisnyuszi Répavölgyben Ismerkedj meg Tony Wolf örökzöld Mesél az erdősorozatával is! Ajánljuk továbbá a legkedveltebb óvodás mesesorozatokról, valamint a legnépszerűbb ovis mesekönyvekről szóló válogatásunkat is. 

Miért görbe a banán?

 

Szerzők: Petra Maria Schmitt, Christian Dreller

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-615-010-925-1

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Miért kék az ég? Miért görbe a banán? Miért világítanak a csillagok? Ugye milyen izgalmas kérdések? De mi lehet a megfejtés? A gyermeki kíváncsiság határtalan, azonban néha nem árt egy kis segítség, hogy a megfelelő válaszokat adhassuk nekik. Ebből a könyvből újabb izgalmas tényeket tudhattok meg a világunkról a gyerekek számára is könnyen érthető, mesés formában.

A sorozatban már megjelent: Miért nem járnak fogorvoshoz a cápák? Hogyan mennek az űrhajósok vécére? Miért nem a tengerben él a tengerimalac?

Silly Daddy/Bolondos Apu 2. – Az állatkertben

 

Szerző: Peter Jones

Illusztrátor: Igor Lazin

Kiadó: Peter Jobónes Magic (2021)

ISBN: 978-615-010-931-2

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Bolondos Apu az állatkertben tele van mókával, állatokkal és sok sok bolondsággal, amit apa és a gyerekek végig csinálnak. A gyerekek imádnak állatkertbe járni, de mindig bolondos apura kell vigyázniuk. Cápákkal úszik, eteti az oroszlánokat, dinoszauruszokat keres és véletlenül rálép egy pitonra. Tudjon meg többet az állatokról szórakozás közben ebben a bolondos könyvben. A könyvnek mindegyik oldala angol és magyar nyelven található, ezért könnyen olvasható és tökéletes az angol és magyar gyakorlásra.

Én, Amelia Earhart

 

Szerző: Brad Meltzer

Illusztrátor: Christopher Eliopoulos

Kiadó: Aion Publishing (2021)

ISBN: 978-615-817-733-7

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Amelia Earhart egy kalandvágyó lány volt, aki sosem engedte, hogy eltántorítsák az újdonságok kipróbálásától. Még attól sem, amit sosem tettek meg a lányok azelőtt. Például átrepülte az Atlanti-óceánt! Mindenki másnál keményebben dolgozott, és sosem adta fel az álmait. Élete során számos repülési rekordot megdöntött, és bebizonyította a világnak, hogy nőként is lehet legalább olyan magasra szárnyalni, mint férfiként! Ez a vidám New York Times bestseller életrajzi sorozat arra inspirálja a gyermekeket, hogy merjenek nagyot álmodni,mindezt nagyszerű és példaértékű embereken keresztül.

A sorozat újdonsága még: Én, Rosa Parks, Én, Abraham Lincoln

Ajánljuk továbbá a magyar hírességek életútját bemutató könyvsorozatot is: Deborah Heiligman: A fiú, aki imádta a matekot, Kertész Edina: A lány, aki orvos akart lenni, Mészöly Ágnes: A fiú, akit elvarázsolt a zene, Kertész Edina: A lány, aki csillagász lett,Boldizsár Ildikó: A fiú, aki Varjúvárról álmodott, Kertész Edina: A lány, aki szavakkal varázsolt

A levéltolvaj

 

Szerzők: Nicola Slater, Alice Hemming

Kiadó: Alexandra Könyvesház (2021)

ISBN: 978-963-447-968-0

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kis mókus igazán elégedett mostanában: teli pocakkal heverészik fészkében, és a színes lombokat csodálja. Ám egy napon rettenetes dolog történik! ELTŰNIK EGY LEVÉL A FÁRÓL! És ez nyilvánvalóan nem jelenthet mást, mint hogy az erdőben LEVÉLTOLVAJ ÓLÁLKODIK!

Mi Micsoda Junior – Iskolás leszek! Gyertek felfedezőútra, vár az iskola!

 

Szerző: Christina Braun

Kiadó: Babilon Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-294-652-8

Korosztály: 5-7

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A világon mindenhol járnak iskolába a gyerekek, mégis mindenütt kicsit másmilyen az iskola. Ebből a könyvből sok mindent megtudhatsz a tantárgyakról és a napirendről. Mi történik az első tanítási napon? Milyen tantárgyakat fogsz tanulni? Hogyan jutsz el biztonságosan az iskolába?

A sorozat újdonsága még: Rendőrség

Böngészd át a legjobb iskolára felkészítő mesekönyveket! Ebben a bejegyzésünkben pedig iskolára felkészítő foglalkoztatókat találsz.

Mi Micsoda Ovisoknak – Repülőtér

 

Szerző: Andrea Weller-essers

Kiadó: Babilon Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-294-655-9

Korosztály: 3-5

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A köteteket nyitó óvodai beszélgetéssel közös felfedezésre indulnak az óvodások. Megfigyelnek, kipróbálnak, kutatnak. A kukucskáló és a kreatív feladatok aktivizálják a gyerekeket. Fedezd fel a repülőteret és a repülést. Ez a könyvecske okos
válaszokat ad a kíváncsi gyerekek kérdéseire. A kukucskálók
is felfedezésre várnak!
– Hányféle repülőgép létezik?
– Mi történik a repülőtéren?
– Mi a pilóták és a légiutas-kísérők feladata?

A Mi Micsoda Ovisoknak-sorozat újdonsága még: Dolgos járművek, Repülőtér

Barátnőm, Bori – Bori a gyermekorvosnál

 

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-913-6

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mielőtt Bori vizsgálatra megy a gyerekorvoshoz, nagyon izgatott. Még a gyomra is összeszorul egy kicsit. Mire számíthat? Mi lesz, ha az orvos nem lesz kedves vele? Ebben a könyvben minden a gyerekorvosnál tett látogatásról szól: Mi az az állapotfelmérés? Miért néz bele az orvos Bori fülébe? Mi történik, ha eltörik a karunk? És mi rejtőzik az orvosi táskában?

A Barátnőm, Bori sorozatból érdekelhet még: Bori közlekedik. Kicsit nagyobbaknak ajánljuk továbbá: Olvass Borival! Bori és a vad póniHáziállatok Bori osztályában

A macskagyűjtő

 

Szerző: Lorna Scobie

Kiadó: Alexandra Könyvesház (2021)

ISBN: 978-963-447-970-3

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ma cicákat fogok gyűjteni. Pillanatnyilag nincsen egyetlen cicám sem… De van egy ötletem! A macskagyűjtő képeskönyv minden cicarajongó kedvence lesz, kicsik és nagyok egyaránt élvezni fogják a mókás rajzok böngészését. Mert cicákból sosem elég!

Lámpát fel! Fedezd fel az állatokat!

 

Szerző: Klara Tünner

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-509-264-2

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Világíts, csodálkozz, fedezd fel a varázslatos lámpás képeskönyv megbújó állatait! Hűha, a kaméleon képes változtatni a színét! Vajon ki kukucskál a csigaházból? A mágikus zseblámpa fényénél sok állatot fedezhetsz fel. Mindegyiket ismered már? Mókás böngésző varázslatos fényhatásokkal, mágikus zseblámpával és több mint 50 mágikus világító képpel!

Varázslatos lámpás képeskönyv
– Kiváló minőség
– Életkornak megfelelő témák
– Játékos kalandok

Nézd, mi minden történik a tengerben! Megtalálod a tengericsillagot a tengerfenéken?

Ajánljuk továbbá Joshua George Jó éjt, maci! című Varázslámpás könyvet is. Érdekelhet továbbá a Keress, találj, mesélj! sorozat böngészőkönyvei is. Tavasszal, ŐsszelErdei nagy böngészőVidám húsvét, Évszakok– ismerkedj meg velük közelebbről!

Csodalámpa és az erdő

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-721-0

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Öreg Tölgy szomorú. Az erdő állatai mind tudnak járni, repülni, úszni, oda mehetnek, ahova akarnak, van, aki még a föld alá is lejut. Öreg Tölgynek viszont mindig a helyén kell maradnia, nem tud elmenni sehova. Vajon képesek lesznek-e az állatok felvidítani a Tölgyet?

Ajánljuk továbbá: Sophie Corrigan – Nem rossz állatokAngelika Lenz: Ismerd meg a természetet!

Ronkó Erzsébet: Ürge Aladár és barátai – Ürgeélet

Brúnó Budapesten – Budapest környéke

 

Szerző: Bartos Erika

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-791-3

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A hatkötetesre tervezett sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit. A Budapest környéke című kötetből a fővárost körülvevő érdekességeket ismerhetjük meg. A könyvhöz foglalkoztatófüzet is készült. Tudod-e, hogy a Budakeszi Vadasparkban több mint ötvenféle állatot láthatsz? Tudod-e, hogy Vácrátóton van egy szép botanikus kert? Jártál már a Gödöllői Királyi Kastélyban, a solymári várban vagy a szentendrei Skanzenben? Tudod-e, hogy Veresegyházon medvéket etethetsz, Gödön pedig fürödhetsz a Dunában? Bartos Erika, a Bogyó és Babóca sorozat írója és rajzolója, akinek munkásságát számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el, egy kedves történet és részletgazdag rajzok segítségével kalauzolja végig az óvodáskorú olvasót Budapest környékének nevezetes helyszínein.

Brúnó Budapesten-sorozatban már megjelent: Buda tornyai, Buda hegyei, Pest szíve, Pest fényei, Duna,

TIPP: A legjobb utazós gyerekkönyveket itt találod!

+1. Lovagi ujjtorna – 8 táblás játék ovis kortól

 

Szerzők: Lencse Máté, Jesztl József

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-963-410-730-9

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Lovagi ujjtorna nemcsak könyv, hanem 8 táblás játék is!
NEM KELL HOZZÁ KOCKA, BÁBU, SEMMILYEN ESZKÖZ, CSAK A FEJÜNK ÉS AZ UJJAINK – egyszerre tornáztatjuk az ujjainkat és az agyunkat! Közösen végigjátszhatjuk benne a négy kis lovag útját, hogy végül mindenki eljusson a várába. Útra kelünk velük, kiálljuk a hét nehéz próbát, átjutunk az erdőn, a lápon, a labirintuson. A játékok 4 éves kortól játszhatóak, de felnőtteknek is kihívás mindegyik, mert az elsőre könnyűnek tűnő logikai és ügyességi feladványok is hamar nehézzé válnak, ha nyolc kéz tapad a táb-lákra! Ráadásul míg szórakozunk, fejlődnek a téri tájékozódás és a finommotorika, az írás-olvasást megalapozó készségek.

Folytasd a böngészést a legkisebbek újdonságaival! További óvodás könyvválogatásokat találsz ebben és ebben a bejegyzésünkben. Itt pedig a legújabb ovis foglalkoztatókból szemezgethetsz.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!