Anna Sarve: Bolondos hercegnők könyve

Kis hercegnők figyelem! Íme egy könyv, amiből megtudhattok mindent, amit a legmenőbb királylányokról tudni érdemes. Kik ők valójában? Mit viseltek? Miért csókolgattak békát? A Bolondos hercegnők könyve bohókás, szép és vicces, akár csak te magad vagy. Kíváncsi vagy a kulisszatitkokra?

 

Bolondos hercegnők könyve

 

Szerző: Anna Sarve

Illusztrátor: Sanna Mander

Kiadó: Naphegy Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-026-9

Korosztály: 6-10

 

 

– Mi leszel, ha nagy leszel? – Királylány. Az igazság az, hogy minden kis hercegnő szeretne királylány lenni, ha megnő. Izgalmas és csillogó élet, fénypompás paloták…, álmukban talán még saját unikornis is dukál nekik (az én kislányomnak biztosan), varázslatos ruhaköltemények, daliás hercegek (fehér lovon, naná!). Bevállalós, sárkányokkal küzdős, békacsókolgatós, mókás és kalandokkal teli élet ez, amiben megkaphatnak és elérhetnek mindent, amit csak elképzelnek. Jól hangzik, igaz? Na de kíváncsi lennél a királylányok valódi életére is? Bekukkantanál a csillogó pompa mögé? Akkor ez a könyv csak rád vár! A Bolondos hercegnők könyve ugyanis egy vidám és szórakoztató mesekönyv, a kislányok nagy hercegnős könyve, egy igazi királylányos gyorstalpaló. Marie Antoinette-től Pokahontaszig, Kleopátrától Leiaig kiderül belőle minden, amit a legizgalmasabb hercegnőkről tudniuk érdemes. 

Azt tudtad például, hogy Marie Antoinette idejében óriási fehér parókát hordtak az előkelő emberek? Egyszerűbb volt, mint órákig elkészíteni a divatos frizurát minden nap. Neked is tetszene? Akkor is, ha bizony sokszor tetvek is laktak benne? Eltudod képzelni, hogy a híres Nagy Katalin cárnő koronáját 5000 gyémánt díszítette? Ismered a ravasz és elbűvölő egyiptomi uralkodónő, Kleopátra életét? Na és Leia hercegnő és egy messzi-messzi galaxis történetét? Meséltek már neked a félig tündér Ozma hercegnőről, akit kisfiúvá varázsoltak, hogy ne foglalhassa el Smaragdváros trónját? (Na ebből hogy keveredik ki valaki?) Azt tudtad, hogy Pokahontasz valóságos történelmi alak volt, és egy igazi hős? Kíváncsi vagy Hófehérke vagy a Hókirálynő kulisszatitkaira is? Hallottál már Rapuzel gyönyörű hajfonatáról? Te vajon mit kezdenél akkora hajjal, ami annyit nyom, mint hét doboz tej, egy narancs és fél pár 45-ös méretű csizma együtt? Mindjárt nem is olyan zűrös a hajmosás, ugye? 

De mindezek mellett a Bolondos hercegnők könyve ízelítőt ad a királyi hírességek életformájából is. Megtudhatjuk például, hogy melyek voltak a legkülönlegesebb hercegnői csemegék… Jöhet egy flambírozott békacomb, vagy inkább egy pávapástétom ebédre? Édesítsük meg a menüt rózsasziromteával, hercegnőtortával, vagy gyömbérkörtével? A könyv bemutatja a legpompásabb, na meg a legfuribb hercegnői öltözékeket is. Kiderül, hogy a hercegnők legtöbbször divatdiktátorok is voltak a maguk korában, és az is, hogy mi mindenről árulkodhat egy ruhaköltemény. Megcsodálhatjuk a királynői frizurákat és fejfedőket. Megismerhetjük például Diana, és a thaiföldi hercegnő ruhakölteményét is, vagy hogy miben érzi magát a legjobban Belle és Fiona. Sőt, szemügyre vehetjük Lady Gaga húsruháját(!) is. Felvennéd? Ezek után még a fenséges lábbelik kerülnek a reflektorfénybe, Hamupipőke üvegcipellőjétől, Harisnyás Pippi lábbelijén át, egészen a Prada divatszandálig.

A kislányom számára az egyik legizgibb résznek a Hercegnői állatok bizonyult, ugyanis itt felsorakozik az egyszarvú, a sárkány és a (természetesen rózsaszín) postagalamb is – na meg a méhkirálynő! De itt derül ki az igazság a békák, akarom mondani elvarázsolt hercegek titkairól is. Ahogy lehull a könyvben a lepel a hercegnők ősi ellenségeiről, a gonosz mostoháról, a vasorrú banyáról, a trollokról, a borsószemről, és a paparazzikról is. De a sok izgi érdekességen túl négy ízig-vérig királylányos mese is várja a gyerekeket a Bolondos hercegnők könyvében

A Bolondos hercegnők könyve egy nagyon szerethető és rendkívül szórakoztató mesekönyv. Könnyű, kisiskolás olvasmány, amit egész biztosan imádni fog minden kishercegnő. A mesekönyvet Sanna Mander vidám illusztrációi teszik igazán bájossá.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Vajon mit esznek a hercegnők? Miért csókolgatnak békákat? És hogyan bánnak el a tűzokádó sárkányokkal? Mesékből és a történelemből ismert királylányok tűnnek fel a bohókás és mókás könyv lapjain: többek között Hófehérke, Pokahontasz, Hókirálynő, Kleopátra, Marie Antoinette, Krisztina királynő. A gyémántos tiarák és az ízletes pávapástétom dacára sem a mesékben, sem a valóságban nem könnyű egy hercegnő élete, a hercegnőség ugyanis nem egy állás, amelyet sok tanulás árán bárki elérhet, vagy esetleg abbahagyhat. Hercegnőnek lenni élethosszig tart, miközben sokan nem akarják, hogy a hercegnők boldogan éljenek, amíg meg nem halnak. Az irigy boszorkányok, az át nem változó békák, a mérgezett alma, a makacs influenza és a kíváncsi lesifotós minden korban megkeserítheti az életüket…

Ajánljuk még Kertész Edina: A lány, aki orvos akart lenni  című önéletrajzi mesekönyvet is. Érdekelhet még az olasz szerzőpáros, Elene Favilli – Francesca Cavallo: Esti mesék lázadó lányoknak című kötete is, amely 100 különleges nő történetét meséli el. TIPP: Nézd meg Paris Rosenthal, Amy Krouse Rosenthal: Drága nagylány! című könyv belapozóját!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

80%

Könnyed, vidám és szórakoztató mesekönyv, amiben minden benne van, amit a történelmi és mesebeli királylányokról tudni érdemes.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató