Tony Wolf újra mesél: Robinson visszatér

Nagyszerű hír a Mesél az erdőrajongóknak, hogy a kultikus sorozat befejezése után sem kell végleg búcsút inteniük kedvenceiknek. A vidám erdei történetek ugyanis a Tony Wolf mesél-sorozatban folytatódnak! A gyerekek újra találkozhatnak az illusztrátor-géniusz felejthetetlen rajzaival, és a Mesél az erdő történeteiből megismert kedves erdei állatokkal. Az első részben Peter Holeinone egy világcsavargó hörcsög kalandjait meséli el. Robinson visszatér – lássuk, hát a medvét hörcsögöt!

Tony Wolf mesél – Robinson visszatér

 

Szerző: Peter Holeinone

Illusztrátor: Tony Wolf

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-753-8

Korosztály: 3-6

 

 

A mesekönyv főhőse Pepe, a kalandvágyó hörcsög, akit kicsi kora óta mindenki csak Robinsonként emleget. Amióta csak az eszét tudja, szinte mindig úton van, igazi világcsavargó. Hívja az ismeretlen, várja a nagyvilág. Amikor csak gondol egyet, a hátára veszi piros pöttyös zsebkendőjét, akarom mondani batyuját, és már útra is kel. Amikor pedig hazatér, a barátai ámulva hallgatják izgalmas beszámolóját. Így ment ez időről időre, kalandról kalandra, egymás után. Ám egyszer Robinson nem érkezett haza… Csak várták és várták a többiek, de a kis kalandornak nyoma veszett… Mi történhetett?

Volt egyszer egy falu az erdő mélyén. Lakói nyugodtan élték az életüket, de időnként kinéztek a főutcára, hátha megpillantják barátjukat, Robinsont, a hörcsögöt, amint éppen visszatér a szülőfalujába… és amikor meglátták, boldogan üdvözölték, mert a nagy világjáró ilyenkor mindig elmesélte nekik ezernyi kalandját.

Robinson ezúttal nagyon hosszú ideig volt távol. Az erdőlakók nagyon szomorúak voltak, hiányzott nekik a barátjuk. Telt, múlt az idő, és szinte már fel is adták, hogy egyszer újra láthatják. Ám egy napon, egy ismerős figura sétált végig hetykén és vidáman a főutcán… Ő volt az, Robinson! Az erdőlakók alig várták, hogy megtudják, merre járt, és hogyan keveredhetett ilyen hosszú időre el tőlük.

Hosszú utat tettem meg. Egy hordón szeltem át a tengert, hogy hazajussak. A zsebkendőmből készítettem vitorlát…

… kezdte a meséjét a hörcsög.  Az egész csak egy átlagos délutáni sétának indult…, de séta közben Robinson egy sasfészekre bukkant, pompás madártollakkal tele. Mivel mindig is szeretett volna repülni, kitalálta, hogy bőrszíjjal magára erősíti a tollakat, és ezúttal repülve kel útra, méghozzá azon melegében. Nem sokat habozott, felmászott a legmagasabb sziklára és a mélybe vetette magát…

Repült, repült, a tenger felett szelte a kék eget, egészen addig, amíg el nem fáradt, és bele nem zuhant a vízbe. Szerencsére két fecskének megesett rajta a szíve és kimentették a hánykolódó hörcsögöt. Vitték magukkal tovább, de nem ám haza, hanem a telelőhelyükre, Afrikába. De a java még csak ezután jött…

Robinson világjáró útja számtalan izgalmas kalandot tartogatott a merész hörcsögnek. Sosem látott, vadregényes helyekre jutott el, rengeteg barátot szerzett, de nem volt híján a veszélyeknek sem. Bejárta a nagyvilágot, járt a piramisok földjén, eljutott flamingótaxival a csodálatos Ázsiába is, és még annál is tovább… De a szíve mindvégig csakis hazahúzta… Végül egy hordóban vitorlázva vágott neki a tengernek, hogy a veszélyekkel dacolva, egy hosszú és viszontagságos út után visszatérjen – hogy egy szép napon egy ismerős figura sétálhasson újra végig hetykén és vidáman a főutcán… Azt gondolod, itt véget ért a történet? De nem ám! Természetesen betekinthetünk az erdőlakók csupaszív hétköznapjaiba is. Kiderül, milyen tudást és tapasztalatot adhat át Robinson a kis állatoknak, és természetesen a Hazatérés Nagy Ünnepe sem maradhat el…

A Robinson visszatér a Mesél az erő-sorozattól megszokott, kedves és kalandos történetekkel, a már jól ismert, tüneményes erdei karakterekkel, és gyönyörű illusztrációkkal varázsolja el a kis olvasóit. Peter Holeinone mesekönyve a korosztálynak megfelelő nyelvezettel, rövid fejezetekkel, egyszerű mondatszerkezetekkel várja a gyerekeket. Nézd meg a könyv belapozóját is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az erdő lakói mind odagyűlnek Robinson, a világjáró hörcsög köré, hogy meghallgassák, mit mesél… Történetek kalandokról, rejtélyekről, varázslatokról. Ismét elmerülhetünk Tony Wolf csodálatos világában!

Ismerkedj meg Tony Wolf örökzöld Mesél az erdősorozatával is! Ajánljuk továbbá a legkedveltebb óvodás mesesorozatokról, valamint a legnépszerűbb ovis mesekönyvekről szóló válogatásunkat is. Böngészd át 2020. gyerekkönyves újdonságait is ezen a linken!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

90%
Nagyon jó

A gyerekek viszontláthatják a Mesél az erdő történeteiből megismert kedves erdei állatokat, akiket új kalandok várnak a könyvben. Tony Wolf-rajongóknak kötelező!

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény