Bori közlekedik – Barátnőm, Bori

A Barátnőm, Bori-sorozattal nálunk otthon nem igazán lehet mellé lőni. Jöhet a mese, jöhetnek a puha borítós, tanulságos kisfüzetek, jöhetnek a foglalkoztatók, és a tematikus ablakos könyvek is. Szóval bármi. Bori – a lány a szomszédból, az oviból, a lány, aki pont olyan mint mi – megunhatatlan kedvenc az óvodások körében. A Barátnőm, Bori nemcsak szórakoztatja, de kedves, tanulságos történeteivel tanítja, neveli is a kisgyerekeket. Segít abban, hogy közösen átbeszéljük és megértsék a mindennapok legfontosabb kérdéseit. Érthető és világos. Kedves, egyszerű és nagyszerű. A sorozat egyik újdonság a Bori közlekedik. Lássuk csak, kisujjadban van a KRESZ 1×1? 

Tudástár kíváncsi gyerekeknek

A Bori közlekedik a sorozat ablakos könyvcsaládjához tartozik. Ezekben az ismeretterjesztő kötetekben a tematikának megfelelő színes, részletgazdag képek, izgalmas oldalpárok, rövid történetek, strapabíró kivitel várja a gyerekeket. Az érdeklődésről a megunhatatlan, felfedezésre váró ablakok is gondoskodnak, de ezt fokozzák még a témához kapcsolódó játékos feladványok (zölddel), és a kiemelt tudnivalók (kékkel) is.

Bori közlekedik – Barátnőm, Bori

 

Szerzők: Liane Schneider – Annette Steinhauer

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-736-1

Korosztály: 3-6

 

 

 

Kislányom szárnybontogató négyéves, képzett bringa és roller bajnok, aki természetesen imád oviba menni ezekkel. Tudjuk, a biztonságos közlekedés szabályait ebben a korban nem lehet elégszer elmondani, így a könyv szuper lehetőség volt nekünk arra, hogy átismételjük a legfontosabbakat, megbeszéljük, mire kell odafigyelnie útközben, és miért fontos betartania ezeket. A Bori közlekedik egy közösen felfedezős, beszélgetős könyv, amibe jellemzően azonnal és aktívan bekapcsolódnak a gyerekek. A kislányom imádta a feladványokat, végigkövette a leírásokat, kérdezett, okoskodott, meghallgatta a miérteket, és büszkén felmondta a leckét.

A gyalogosátkelők lámpája két színű: egy piros álló ember van felül, alul pedig egy zöld gyalogos. A többi jelzőlámpa, például az autósoké három színű: piros, sárga és zöld. A sárga azt jelenti: “Figyelem! A jelzőlámpa színe hamarosan váltani fog!”

A könyvből kiderül, hogy melyek a városi közlekedés főbb szabályai. Ki hol közlekedhet, és hol szabad játszania a gyerekeknek. (Hány éves koráig biciklizhet egy gyerek a járdán?) Megtudhatják, mit takar a biztonságos közlekedés, és mire kell feltétlenül odafigyelnünk. (Ismered a jelzőlámpákat?) Mire vigyázzunk, ha sötétben közlekedünk. (A te kabátod fényvisszaverős?) Milyen szabályok vonatkoznak ránk, ha autóval, busszal, és melyek, ha vonattal utazunk? Elmondja, hol várakozzunk, hogyan szálljunk fel, hova tegyük a hátizsákunkat, iskolatáskánkat, amikor tömegközlekedünk. Az egyik legélvezetesebb részben a jelzőtáblákkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. Stop tábla, behajtani tilos, kerékpárút, főútvonal. Vajon melyiket ismerik fel?

FŐÚTVONAL. Bori szerint ez a tábla nagyon vicces. Olyan, mint egy négyszögletű tükörtojás.

A gyerekek imádnak biciklizni. De vajon tudják, azt is, hogy mi mindenre van szükségük a biztonságos kerékpározáshoz? Bukósisak, csengő, fék, lámpák és fényvisszaverők… Meg van minden? A könyv végén ráadásként a legfontosabb szabályokat pontokba szedve is elismételhetjük, sőt egy vidám közlekedős versike is várja a gyerekeket. Bori közlekedik: sétálj Borival és tanuld meg könnyedén, hogy mit takar a helyes és biztonságos közlekedés! Mutatjuk a belapozót is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Bevásárolni mentek? Vagy épp az oviba tartotok? Az utca mindig tele van: biciklisták csengetnek, autók és teherautók dübörögnek el melletted az úttesten. Ebből a színes képekkel teli könyvből barátnőddel, Borival sétálva megtanulhatod a helyes és biztonságos közlekedés szabályait, és sok más kérdésre is választ kaphatsz. Mik a legfontosabb közlekedési jelzőtáblák? Kik használhatják a kerékpárutakat? Hogyan kell helyesen viselned a bukósisakod? Mit kell tenned, hogy a sötétben is jól lásson a többi közlekedő?

Böngészd át a legújabb óvodás könyvekről szóló összeállításunkat is! Idei ovis újdonságokat találsz még ebben és ebben a bejegyzésünkben.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.