Sophie Corrigan: Nem rossz állatok

Humoros, tartalmas, tanulságos és elgondolkodtató. A Nem rossz állatok egy gyerekekre szabott, érdekes és szórakoztató ismeretterjesztő kötet, amely falakat dönt, közelebb hozza és segít jobban megismerni a kétes hírű élőlényeket. Undi, ravasz, gonosz állatok, vagy csupán rosszul megítélt teremtmények? Tények vs. tévhitek. Gyere, fedd fel a valóságot, engedd el az előítéleteket! Ismerd meg az állatvilág fekete bárányait Sophie Corrigan könyvében!

Nem rossz állatok

 

Szerző: Sophie Corrigan

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-509-265-9

Korosztály: 5-10

 

 

 

A Nem rossz állatok egy impozáns, vaskos, nagy méretű, szép és tartalmas kötet, ahol az illusztráció akár önmagában is vinné a prímet. A kedves, humoros rajzok, a szuper cuki karakterek ugyanis nemcsak szórakoztatják, de közelebb is hozzák a félelmük tárgyát a gyerekekhez. A könyvben minden rosszcsontnak két oldalpár dukál. Először a tévhiteket, azaz a hírhedt tulajdonságokat, általánosításokat és ferdítéseket szedik pontokba vicces-túlzó módon a könyveben. Ezekre érkezik a cáfolat a folytatásban. Tisztelt Hölgyeim és Uraim, most fény derül a valóságra, csatasorba állnak a megdönthetetlen vadállati tények! Sőt védőjük azt is kiemeli, melyik mennyire cuki, gyönyörű, hasznos, mi több kedves! A könyv persze nem fedi el a negatívumokat sem, a védőbeszédben arra is kitérnek, hogy legtöbbjük jó okkal káros, vagy veszélyes, de kellő óvatossággal miért nem kell félnünk őket. Segít megérteni a természetüket, motivációjukat, félelmeiket, amivel hozzájárulhat ahhoz is, hogy tiszteljék és elfogadják, ne pedig indokolatlanul támadják őket.

Ti, emberek hiszitek csak rólunk, hogy rosszak vagyunk! Azt mondjátok, ijesztőek, kísértetiesek, veszélyesek vagy undorítóak vagyunk. Itt az ideje, hogy tisztázzuk a dolgot! Elegünk van abból a sok hazugságból, amit terjesztetek rólunk. Itt vannak hát a tények: mit is csinálunk valójában, és mennyi mindenben segítjük a TI életeteket. Egyáltalán NEM VAGYUNK ROSSZ ÁLLATOK! Csak ti nem ismertek bennünket!

Az illusztráció mellett a könyv másik erőssége a kúl szöveg, amely humoros, könnyed formában adja át az információt a gyerekeknek. Felszabadító olvasni, szuper, hogy átlátható, jól strukturált, vicces. Nagyon szerethető könyv, sok örömet szerezhet a gyerekeknek.

A Nem rossz állatok közel negyven rémisztő állattal, sok-sok ténnyel és érdekességgel, na meg rengeteg könnyed humorral várja a gyerekeket (mi nem sorban haladva, az elejéről csaptunk bele, hanem a kislányom lapozgatva választja ki, épp melyik szörnyűséghez szottyan kedve). Vajon a hiéna tényleg csupán egy koszos és gonosz dögevő, aki folyton kinevet másokat? A denevérek valóban csak azért repkednek, hogy beleakaszkodjanak a hajadba? Igaz, hogy az undorító, férges patkány alig várja, hogy megharaphasson és bebújhasson a fészerünkbe? A medúza tényleg arra hajt, hogy szúrjon, csípjen és a fürdőzők réme lehessen? A krokodil egy igazi zabagép, szóval nem kétséges, alig várja, hogy kirontson a vízből és erős állkapcsával megharapjon téged? A békák nyálkásak, a kígyók csúszósak, a meztelen csiga undorító? Láttál már rémesebbet a tasmán ördögnél, a komodói sárkánynál vagy egy mérges póknál? Mindig is bosszantottak a hangyák, a molylepkék, a galambok és az egerek? A ganéjtúró bogárnál nincs undibb, vagy a bűzös borz mindenen túl tesz? Hogy a farkas nem kíméli sem a nagyikat, sem Piroskát, a cápák meg zavaros vízben ólálkodva falnának fel? Vajon valóban rászolgáltak a rossz hírnévre? Hölgyeim és Uraim, ítéljék meg saját maguk a tények ismeretében! Nem rossz állatok: itt megtalálod a választ minden kínzó kérdésre. 

A Nem rossz állatok egy tartalmas, érdekes ismeretterjesztő album gyerekre méretezve. Érdekes, informatív, szórakoztató. Nézz csak bele!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez a vicces rajzokkal gazdagon illusztrált könyv 38 olyan állatfajt, illetve csoportot mutat be, amelyeket sokan félelmetesnek, ijesztőnek, veszélyesnek vagy gusztustalannak tartanak. Ha ezt a könyvet elolvassák, megtudják, milyenek ezek az állatok valójában, és rájönnek, hogy a félelmeiknek és a negatív érzéseiknek nincs is valóságalapjuk.

Érdekelhet még: Miért röhög a hiéna? – Tévhitek és hiedelmek az állatok világábanA furcsa állatok csodás világa – Rovarok, pókok, gyíkok és más apró lények

Ajánljuk továbbá az Ürge Aladár és barátai-sorozatot is: Ronkó Erzsébet: ÜrgeéletRonkó Erzsébet – Herbót Erzsébet: Viperamese

Érdekelhetnek még a Caz Buckingham – Andrea Pinnington szerzőpáros Fedezd fel a környezeted! című élménygyűjtő albuma, valamint Charlotte Guillain Talpam alatt a föld és Fejem felett az égbolt címmel megjelent látványos ismeretterjesztő kötetei is. Ismerd meg Az állatvilág utazói és az Állatvilág zenészei című képeskönyveket is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

87%

Érdekes, informatív és szórakoztató. Ismeretterjesztő, amiből kiderül, milyenek az állatok valójában, és elmúlnak a negatív érzések.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató