Újdonságok: nagyovis könyvajánló

Legújabb könyvajánlónkban az év első mesekönyveiből válogattunk a 3-6 éves apróságoknak. Összeállításunkba mesék, sorozatok, régi ismerősök és új kedvencek is bemutatkoznak. Lássuk a medvét, íme a nagyovis könyvajánló – találd meg a kedvencedet!

Mirabáj csodálatos világa

 

Szerző: Érsek-Obádovics Mercédesz

Illusztrátor: Szimonidesz Hajnalka

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-509-218-5

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A távoli Nevesincs csillag – hol se fű, se fa, se virág nem nő – ünneplő angyalok tömegétől hangos. Angyali kislány született e kihalt, kopár vidéken: a tündérek táncot járnak örömükben, a csillagrendszer minden élőlénye ajándékkal járul eléje. Mikor Mirabáj betölti a hetedik életévét, rokonok és barátok jó tanácsokkal látják el, melyek segíteni fogják az életben. Édesanyjától egy mirtuszmagot kap ajándékba, azzal a kéréssel, hogy menjen, s ott ültesse el a kis magot, ahol nagyot dobban a szíve. Mirabáj kitartóan nevelgeti kicsi fáját, mely újabb és újabb hajtásokat hoz, majd magjait szétszórja a földön. A kihalt csillag pedig csodák csodájára benépesedik gyönyörű növényekkel, állatokkal, gyermekekkel. Rímes mese az élet szeretetéről, csodáiról, az élet körforgásáról, a családról, mely mint egy fa árnyékával óv minket, gyümölcsével táplál, ágaival ölelő karokként ringat. A szavakról, melyeket apró magként ültetünk el mások szívében, s később kivirágoznak lelkünkben. És arról, hogy olyan lesz az életünk s a környezetünk, amilyennek mi magunk alakítjuk, olyanná lesznek rajta az élőlények, amilyenné mi magunk neveljük. Egy kis maggal kezdődik minden, de abban benne rejtőzik az élet, mely a szeretet sugaraitól kihajt, nagyra nő, majd maga is szétszórja magvait.

Ki szereti a sárkányt?

 

Szerző: Bianca Schulze

Kiadó: Babilon Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-294-194-3

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szívmelengető, interaktív mesék, hogy öleléssel és nevetéssel zárjuk a napot, mielőtt bebújunk a takaró alá. És még sárkány is van benne – ki tudna mindennek ellenállni? Ssss! Most tényleg maradj csöndben! Ez a csibész sárkány végre elaludt. De bármikor felébredhet! Vigyázz, nehogy hangosan lapozz!

A sorozat újdonsága még: Ne ébreszd fel a sárkányt!

Érdekelhet még: Czernák Eszter: Sárkányovi, Zoé középsős lesz

Álmodik az állatkert

 

Szerző: Sophie Schoenwald

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-923-5

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az állatkertre leszáll az este, itt az ideje, hogy mindenki lefeküdjön. Menta Márton, a sündisznó is kényelmesen bevackolja magát az ágyába. De ekkor valami különös zajt hall. Mi lehet az? Ásítozva kibotorkál a szobából – és hirtelen rengeteg munka szakad a nyakába. Kimenti az alvajáró elefántot a fókák medencéjéből, álomitalt kever a kis medvebocsnak, és szentjánosbogarakat fog a rémülettől reszkető denevérlánynak. Végre ő is lefeküdhet. De addigra felkel a nap, és doktor Száy Lehelben, az állatkert igazgatójában buzog a tettvágy…

A szerzőtől már megjelent: A nagy állatkerti fogmosás

Szürke

 

Szerző: Nina Nordal Zonne

Kiadó: Csimota Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-615-564-970-7

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szürke köveket gyűjt a tengerparton, és büszkén mutatja kincseit a többi gyereknek. De Piros és Kék unalmasnak tartja, és tudomást sem vesz róla, Sárga pedig nevetve kikapja kezéből, és elszalad. Bárcsak én is olyan lennék, mint ők! – gondolja szomorúan Szürke. Szerencsére Zöld, Lila, Barna és Narancs segítenek megtalálni az elvett kincseit, és a keresés közben nemcsak a köveket, hanem a barátságot is megtalálják.

Vilkó és Lile a nádasban

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Timkó Bíbor

Kiadó: Teknős Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-324-748-8

Korosztály: 3-6

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Lengemesékhez kapcsolódó új, kicsiknek szóló sorozat két meséjéből megtudjuk, hogy Füttyös Vilkó már kiskorában is igazi örökmozgó volt, mindenhová felmászott, és picit sem zavarta, ha veszélyes helyzetbe került. Az is kiderül, hogy Lile pedig – sok mai gyerekhez hasonlóan – nagyon válogatós kislány volt.
A kedves, rövid történeteket a Lengemeséket kedvelő nagyobb gyerekek kistesóinak, illetve a lengéket még nem ismerő, 2-4 éves korosztálynak ajánljuk.

A sorozatban újdonság még: Lengemesék: Vilkó és Lile a tóparton

Ismerkedj meg a Lengemesék-sorozattal közelebbről is! Olvasd el a Lengemesék-sorozatról írt ajánlónkat! A Lengemesék eddig megjelent kötetei: Tavasz a Nádtengeren, Nádtengeri nyár, Ősz a Nádtengeren, Nádtenger télen, Nádtengeri rejtélyek, Lengekalendárium – kattints a linkekre, és nézd meg a mesekönyvek belapozóit! Ismerkedj meg a Lenge Mini-lapozókkal is: Lengemesék színekben, Lengemesék számokban, A Lengemesék állatai

Málna Misi, és az ikrek

 

Szerző: Vadadi Adrienn

Illusztrátor: Pásztohy Panka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-963-410-718-7

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Málna és Misi ikrek: mindent, mindig együtt csinálnak. Együtt játszanak, bolondoznak és vitatkoznak egész nap, együtt alszanak el, és persze együtt mennek óvodába. Csakhogy az óvodában nagyon sok gyerek van! Mindkettőjüknek meg kell tapasztalni, hogy a másiknak is lehetnek saját barátai, de akármi is történjen, mindig számíthatnak egymásra. Vadadi Adrienn legkisebbeknek szóló ovis történetei észrevétlenül járnak körül egy-egy problémát az ovisok mindennapjain keresztül. Most az ikrek, testvérek állnak a középpontban. A könyv végén az író szülőknek szóló utószava olvasható.

Megjelenés: 2021. február 12., Vadadi Adrienn ovis sorozatából ajánljuk még: Dorci a legkisebb óvodás, Dani biciklizni tanul. Vadadi Adrienn Óvodás lettem-sorozata bekerült a legjobb magyar ovis-sorozatok közé. Olvasd el, miért, és ismerkedj meg a többi mesekönyvvel!

Dönci, a szuperhős

 

Szerző: Punk Mária

Kiadó: Üveghegy Kiadó (2021)

ISBN: 978-615-535-984-2

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mindegyik tengerimalac ducinak születik, ám nem mindegyikből lesz szuperhős. Dönci éppen e kivételek egyike. Világgá indul, hogy barátokat szerezzen. Hamarosan meg is találja Jocót, a kis mezei hörcsögöt, és együtt vándorolnak tovább. Kalandjaik során az egész világot bejárják, és titkosabbnál titkosabb helyeken érdekesebbnél érdekesebb barátokra találnak. Ők nem harcolnak, hanem azon munkálkodnak, hogy megmutassák vándorainknak, milyen csodálatos a természet, az élet, és mire képes a megbecsülés és a szeretet. Általuk változik meg Dönci és Jocó is, hogy a mese végére szuperhősökként találják meg igazi önmagukat és az életük értelmét.

Érdekelhet még a Christian Seltman: Robin Maccs – A minizsiráf megmentése, a David Grossmann: Zsiráf, és irány az ágy! és az Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! mesekönyvekis.

Hipp és Hopp a kuckóban

 

Szerző: Dani-Ördög Dalma

Kiadó: Táltoskönyvek Kiadó (2021)

ISBN: 978-963-992-438-3

Korosztály: 4-8

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kisiskolásoknak olvasni tanuláshoz remek segítő. A kisebbeknek csodaszép színes mesekönyv, a nagyobbaknak kifestő. Szülővel nagyszülővel együtt olvasható a kis és nagybetűs rész erre szolgál. Játékos olvasni tanulás.

Pastelt örökbe fogadták

 

Szerző: Domitille de Pressensé

Kiadó: Minerva Kiadó (2020)

ISBN: 978-615-563-715-5

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy medvebocs sárkányok között nevelkedik. A különbségek miatt sok problémával küzd, számos kalandon és érzelmi hullámvasúton megy keresztül, míg minden a helyére kerül az életében.

Megjelenés: 2021. február 15.

Érdekelhet még Czernák Eszter: Sárkányovi, Zoé középsős lesz

Folytasd a böngészést a legkisebbek könyvújdonságaival! Az év végi ovis újdonságokat itt és itt találod. További óvodás könyvújdonságokat találhatsz ebben és ebben a bejegyzésünkben. A legjobb magyar ovis mesekönyvsorozatokról ebben és ebben a bejegyzésünkben írtunk.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!