3-5-8 perces mesék tündérekről és hercegnőkről

Varázsos esti mesék, huncut, csajos történetek 3-5-8 percben tálalva, és kicsit újragondolva… Hiszen olykor a tündérek is esendők, a hercegnőknek is vannak jó és rossz napjaik, lehetnek viccesek, furfangosak, irigyek, versengők vagy akár dühösek is. Egyszóval, pont olyan tökéletesek mint mi. 3-5-8 perces mesék tündérekről és hercegnőkről – elbűvölnek majd téged is?

3-5-8 perces mesék tündérekről és hercegnőkről

 

Szerzők: Julia Beitenöder, Naeko Ishida

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-570-1

Korosztály: 3-6

 

 

 

A 3-5-8 perces mesék sorozat legújabb kötetében humoros és olykor meghökkentő, de mindenképp nagyon szórakoztató történetek várják a kis hercegnőket. A könyvből megtudhatják többek között, hogy hová is vezethet, ha hajba kapnak a tündérek, hogy milyen kalamajkába kerülhet egy álomkóros királylány, és milyen csodás messzeségbe száguldhat egy üstökös hátán egy tündérlány.

Elmeséli, hogyan választanak nevet egy csöpp tündérnek, hogy milyen mókás is lehet egy meseünnepes szülinap (te Csipkerózsika, vagy Hófehérke lennél?), és hogy hogyan csempészhető melegség egy szülinapi buliba, ha a helyszín történetesen egy jégkastély. De kiderül az is, hogy – eh, fiús sport ide vagy oda – egy hercegnős focicsapat is okozhat meglepetést. Hercegnők előre, még egy gól belőve! Hát még egy propelleres tündérlány! Jó, de vajon mennyi káosz férhet egy kis tündér első napjába a tündérraktárban?

A már hosszabb mesék élvezői pedig megismerkedhetnek Maja hercegnővel, akinek elege lett, hogy újra és újra egy mesekönyv hőse legyen, Kiderül, milyen is egy pónis szülinap, és mit tehet egy hercegnő, ha nem szeret és nem is tud lovagolni. Megismerkedhetnek Fannival, a védőtündérrel, és a talpraesett Fridával is, aki lovagokat megszégyenítő módon megszelídít egy sárkányt és jómódorra tanít egy óriást, miközben nem mellesleg, megmenti az édesapját is. Voilá! 3-5-8 perces mesék tündérekről és hercegnőkről – íme a könyvből egy kis ízelítő!

A KIADÓ SZINOPSZISA

“- Légyszi, még egy utolsót! – Na, jó, egy rövidet… Ismerős ez a párbeszéd az esti elalvás előtt? Akkor ezt a könyvet is nektek találták ki! A népszerű 3-5-8 perces mesék legújabb kötetéből megtudhatod, hogyan választanak nevet a tündérkirálylányoknak, hogyan lehet kideríteni valakiről, hogy igazi királylány-e, és azt is, hogy mit tehet egy mesebeli hercegnő, ha megunja, hogy mindig ugyanaz történik vele a mesében.
A hol vicces, hol meglepő meséket biztosan élvezettel fogja hallgatni lefekvés előtt minden tündér és hercegnő.

A sorozatban már megjelent: 3-5-8 perces mesék elalváshoz és összebújáshoz, 3-5-8 perces mesék viccelődéshez és bolondozáshoz, 3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra, 3-5-8 perces mesék szép álmokhoz, 3-5-8 perces mesék utazáshoz és kalandozáshoz, 3-5-8 perces mesék unikornisokról és sárkányokról, 3-5-8 perces mesék hős lovagokról és bátor kalózlányokról

Ajánljuk továbbá Anna Sarve: Bolondos hercegnők könyve, és Igaz Dóra: Kata és a balett című köteteket, valamint Elisabetta Ferrero mágneses mesekönyveit is. Érdemes átböngészned továbbá a legjobb unikornisos mesekönyvekről szóló írásunkat.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.