Őszi könyvújdonságok 2. rész – Óvodás mesekönyvek

Újabb őszi könyvbemutatók! A legújabb gyerekkönyvekről szóló összeállításukat az óvodás olvasnivalókkal indítottuk, amit most a várható mesekönyvek bemutatásával folytatunk tovább. Újabb 12 mesekötet – találd meg a kedvencedet!

Egyszer volt, hol nem volt… – 10 klasszikus mese egy kötetben

 

Kiadó: Álomgyár Kiadó (2020)

ISBN: 978-615-606-734-0

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Lépj be a varázslatos mesebirodalomba, ahol a legszebb klasszikus mesék hősei várnak rád. Ezek a történetek megmutatják neked, hogy a jó igenis győzedelmeskedik a gonosz felett, a furfang sokszor többet ér, mint az erő, a bátrak elnyerik méltó jutalmukat, őszinte, hű barátokra pedig mindenkinek szüksége van. Kalandozz a legismertebb mesehősökkel! Légy te is részese a mesék világának! Az összes kedvenc meséd egy helyen: Piroska és a farkas, A dzsungel könyve, A három kismalac, Pinokkió, Hamupipőke, Csizmás kandúr, Alice Csodaországban, Aranyfürtöcske és a három medve, A brémai muzsikusok, Hófehérke és a hét törpe

Érdekelhet továbbá Klasszikusok kicsiknek – Piroska és a farkas, Hamupipőke, Csipkerózsika

Távol-keleti mesék – A tigrissé vált mandarin és más történetek

 

Illusztrátor: Láng Anna

Kiadó: Naphegy Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-476-049-8

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Igazságosan ítélő mandarin, selyemtolvaj, várban lakó démonsereg és kapzsi császár kel életre a kínai, tibeti, mongol, ujgur, koreai, japán és vietnámi népi fantázia szülte elbeszélésekben. A kelet- és belső-ázsiai történetek furfang, lelemény, szorgalom és igazságosság uralta világot tárnak elénk. Egészen úgy, mint a magyar népmesék, mint általában a népmesék… És mégis máshogyan. A Távol-Keleten tudják, hogy a mesék szellemei nem zárhatók be, nem titkolhatók el, és a történeteket újra meg újra, új és új hallgatóknak tovább kell mesélni: a bambuszrejtekhelyről, a narancsfáit kitartóan locsoló sárkányról, az őszibarackban talált fiúról vagy a tigrissé vált mandarinról.

Ajánljuk továbbá Erwin Moser: Világjáró jóéjtmesék

Széltestvér és Napkelte – Hagyományos mesék rendhagyó családokról

 

Szerző: Zalka Csenge Virág

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-486-575-9

Korosztály: 5-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Izlandtól Szudánig a világ megannyi országából kerültek ebbe a kötetbe különleges mesék. Olvashatunk jóságos mostoháról, emberré vált oroszlánról, kisfiút örökbefogadó méhecskéről, egy lányról, akinek három férje volt, meg egy királyról, akinek hét felesége. Elmondhatatlanul gyönyörű, mágikus, gyógyító és felszabadító történetek találhatók ebben a könyvben. Minden mese újabb kapu egy megértőbb és elfogadóbb világ felé. Sőt, olvasás közben azt érezhetjük, hogy ez a megértő és elfogadó világ valójában mindig is itt volt körülöttünk. Itt az ideje, hogy újra felfedezzük és megteremtsük. Hiszen mi a mesemondás? A kötetben olvasható egyik történet végén ez is kiderül: “megpróbálni annyit összerakni a valóságból, amennyit csak lehet, abból a kevéske ismeretből, ami a rendelkezésünkre áll.”

Megjelenés: 2020. október 20., ajánljuk továbbá José Morán 80 mesével a Föld körül című mesekötetét is!

Szívhez szóló történetek – Gyógyító mesék

 

Szerző: Mariana Konkoly

Kiadó: Roland Toys (2020)

ISBN: 978-615-619-602-6

Korosztály: 4-8

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mesék, melyek segíteni próbálnak gyermekeinknek a félelmeik leküzdésében, és erősíteni próbálják az önbizalmukat. Mesék, melyek bátorítanak, kreativitásra és kitartásra ösztönöznek. Mit tegyünk, ha a gyermekünk túlságosan félénk? Hogyan tudjuk ösztönözni arra, hogy kitartó legyen? Vagy arra, hogy higgyen magában, és feltétel nélkül elfogadja önmagát? Ilyen és hasonló kérdéseket gyakran tesznek fel a tanácstalan szülők a szerzőnek, aki pszichológia szakot végzett gyakorló óvónő, ismeri a gyerekek lelkivilágát, és tudja, hogy a mesék milyen fontos szerepet töltenek be az életükben. A népszerű mesegyűjteményünk utánnyomása most megújult külsővel próbál hűséges barát lenni a bajban, gyerekek és szülők számára egyaránt.

Ajánljuk továbbá Korbai Hajnal: Mesék szeretetről, bátorságról, Sandra Grimm: Ne félj! Bátor mesék! 

Disney Junior – 5 perces jóéjtmesék

 

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-895-5

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Itt az esti mese ideje! Tartsatok velünk egy varázslatos utazásra a mesék szárnyán! Kivel kalandozol szívesen? Mondjuk Szófia hercegnővel? Mickeyvel és barátaival? Vagy a Kutyapajtik a kedvenceid? Ebben a mesegyűjteményben Minnie egér, Szófia hercegnő és a Kutyapajtik négy-négy kedves történetét találjátok. 5 percnyi mese – végtelen kalandok.

Megjelenés: 2020. október 15. A sorozat újdonsága még: 5 perces történetek hősies lányokról, 5 perces Verdák-történetek

Érdekelhet még Disney Suli – A nagy ábécéskönyv, 5 perces Marvel történetek, 5 perces Pókember történetek

Tízperces esti mesék – Klasszikus és népmesék

 

Kiadó: Teknős Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-324-781-5

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Milyen kalandhoz lenne kedved ma este? Követed Pinokkiót a bábszínházba? Felkutatod a rejtélyes Tűzmadarat? Segítesz az engedetlen varázslótanoncnak kikeveredni a kalamajkából, amit okozott? A kötetben olvasható tíz történet pont olyan hosszú, hogy beleférjen az esti meseidőbe. Sőt ha már elég nagy vagy, egyedül is elolvashatod őket.

Ajánljuk továbbá a Tízperces esti mesék és Sam Taplin: Ötperces esti mesék című mesekötetét is, amelyekről itt írtunk bővebb ajánlót.

3-5-8 perces mesék a barátságról

 

Szerző: Anne Ameling

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-673-9

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

– Légyszi, még egy utolsót!
– Na, jó, egy rövidet…
Ismerős ez a párbeszéd az esti elalvás előtt?
Akkor ezt a könyvet nektek találták ki!
A már jól ismert 3~5~8 perces mesék újabb részében több hosszabb-rövidebb mesét olvashattok a barátság erejéről és arról, milyen jó is együtt lenni a barátainkkal.
A mesék ebben a kötetben sem nélkülözik a humort és a kedves, szívhez szóló hangnemet. Ráadásul ebben a kötetben tényleg egy igazán meghatározó és minden gyerek életében kitüntetett helyen álló témát dolgoznak fel a történetek: a barátságét.

A sorozatban már megjelent: 3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra, 3-5-8 perces mesék elalváshoz és összebújáshoz, 3-5-8 perces mesék unikornisokról és sárkányokról, 3-5-8 perces mesék hős lovagokról és bátor kalózlányokról, 3-5-8 perces mesék tündérekről és hercegnőkről

Nagy mesegyűjteményem

 

Kiadó: Roland Toys (2020)

ISBN: 978-615-562-755-2

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mesegyűjteményünkben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, és színesítettük őket varázslatos illusztrációkkal, amelyek elrepítenek a képzelet csodálatos birodalmába, különleges erejű manók, veszedelmes sárkányok és meseszép hercegkisasszonyok közé. Ismerd meg többek között Holle anyó, a Hókirálynő, a vitéz szabólegény, Aranyfürtöcske, és a táncoló teáskanna izgalmakban bővelkedő kalandjait.

Megjelenés: 2020. október 30.

Ötperces esti mesék lovakról

 

Illusztrátor: Sophie Alhopp

Kiadó: Teknős Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-324-782-2

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szereted a lovakat? Akkor elalvás előtt hallgasd meg ezeket a népmeséket, amik tele vannak bátor kiscsikókkal, kedves igáslovakkal és egy leheletnyi mágiával… Vágtára fel!
3 éves kortól ajánljuk.

Megjelenés: 2020. október 27., ajánljuk még: Olvass Borival! Bori és a vad póni

Kedvenc állatmeséim

 

Kiadó: Cash Kiadó (2020)

ISBN: 978-615-559-391–8

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tanulságos, kedves állatmesék gyerekeknek.

Megjelenés: 2020. október 20. (eredeti megjelenés: 2009). Érdekelhet továbbá Tony Wolf népszerű Mesél az erdősorozata is. 

Klasszikusok kicsiknek – 80 nap alatt a Föld körül

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-483-227-0

Korosztály: 4-8

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismered a történeteket, hallottad már valahol, vagy láttad filmen, rajzfilmen. De olyan jó újra elolvasni ezeket az örök életű klasszikusokat!

Megjelenés: 2020. október 20., a sorozatban még várható: A kincses sziget, Tamás bátya kunyhója, Tom Sawyer kalandjai

99 magyar népmese

 

Kiadó: Alexandra Könyvesház (2020)

ISBN: 978-963-447-829-4

Korosztály: 4-8

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ússz az óceán fenekén vagy repülj a csillagok között, vívj a jutalomért vagy győzz fondorlattal, a képzeletnek semmi sem szabhat határt! 99 népmesén át kalandozhatsz a fantázia világában. Izgalmak, félelmek, öröm és bánat várnak rád a gyönyörű képekkel szegélyezett úton. Bújj az igazságos király, a rettenthetetlen legkisebb fiú, a találékony leány vagy a mindenkit megtréfáló kismadár bőrébe, és leld örömöd a mesékben, hiszen minden jó, ha jó a vége!

Folytasd a böngészést az óvodás újdonságokkal, a kisiskolásoknak szóló könyvekkel itt és itt, illetve az ismeretterjesztő kötetekkel!

További óvodás őszi könyvpremiereket találsz ebben a bejegyzésünkben is! Folytasd a böngészést a szeptemberben megjelent ovis könyvújdonságokkal! Még több ovis olvasnivalóért kattints erre a linkre! Kreatív foglalkoztatókat itt találsz.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató