Olvass Borival!

Olvass Borival! Bori és a vad póni és a Barátnőm, Bori - Írás-előkészítő feladatok

Bori minden kislány legjobb barátnője. Ő az a bizonyos szomszédlány, mindenki csupaszív Borija, akivel bárki azonosulni tud. A Barátnőm, Bori-sorozat mindig is megdobogtatta a gyerekszíveket. Kedves és meleg történeteivel, a kicsiket érdeklő témákkal az ovisok megunhatatlan kedvence – ahogy immár a kisiskolás korosztálynak is. Íme hát két újdonság, ami pont nekik készült, az olvasásra nevelés és az írástanulás jegyében. Ismerkedj meg az Olvass Borival! sorozat első kötetével, a Bori és a vad pónival, és a Barátnőm, Bori széria Írás-előkészítő feladatok munkafüzetével – tanulj Borival te is!

Olvass Borival! Bori és a vad póni

 

Szerző: Julia Boehme

Illusztrátor: Herdis Albrecht

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-663-0

Korosztály: 6-9

 

 

Bori történeteit rajzfilm epizódokban és számtalan tematikus kiadvány formájában is élvezhetik a gyerekek. A Barátnőm, Bori sorozat égisze alatt mesekönyvek, ablakos interaktív fejlesztők és foglalkoztatók is elérhetők a könyvesboltokban – és mivel Bori velünk együtt nő – az óvodás okosságok mellett immár a suliba is együtt készülhetünk vele. Nagyszerű hír, hogy idei újdonságként megjelent a kezdő olvasóknak szóló Olvass Borival! sorozat első tagja, a Bori és a vad póni is – és hát (mit lehet tenni?) mi megint egy csapásra beleszerettünk.

A könyvben trendi, modern tördelés, színes képek, nagy betűk, kevés szöveg, könnyű mondatszerkezetek, a korosztálynak megfelelő szókincs, na meg egy vidám, érdekes történet várja a gyerekeket. Szóval minden adott hozzá, hogy olvasásra csábítsa őket.

A történetben Bori és legjobb barátja, Anna a lovardába sietnek: edzésük lesz. Nagyon izgatottak, mert ha minden jól megy, hamarosan tereplovaglásra is mehetnek. Bori Foltos hátán, Anna Aranyhajon lovagol -mindketten odavannak a pónikért, és azok is értük, természetesen. A lányok és lovaik bizalma feltétlen, ám amikor Bori a pártfogásába vesz egy új, magányos lovat, Foltos féltékeny lesz. Megsértődik Borira, még azt sem engedi, hogy kedvencére ráüljön. Vajon sikerül valahogy kiengesztelnie? Na és Lali, a szomorú póni beilleszkedik valaha? A Bori és a vad póni egy vidám és olvasmányos kötet – egyszerre tanítja és szórakoztatja a kisiskolásokat, ráadásként pedig bevezeti a lovaglás és a lovardák világába is őket. Hatéves kortól ajánljuk.

A KIADÓ SZINOPSZISA

A lovardába új póni érkezett: Lali. De Lali sajnos nagyon félénk, és ezért egyedül kell lennie a legelőn. Bori nagyon szeretné elnyerni a bizalmát, ami viszont egyáltalán nem tetszik Foltosnak. Borzasztóan féltékeny lesz. Bori emiatt nem lovagolhat ki a többiekkel, és úgy dönt, megpróbálja elérni, hogy a két póni összebarátkozzon egymással. És csodák csodájára az ötlete beválik! Lali és Foltos legjobb barátok lesznek.  

Ajánljuk továbbá az Olvass velem! sorozat részeit is, aminek újdonságát a Pónik – Három kalandos történet  (Karen Christine Angermayer, Julia Ginsbach) címmel találod meg a könyvesboltokban.

Barátnőm, Bori – Írás-előkészítő feladatok

 

Szerk.: Pásztor Csörgei Andrea

Illusztrátor: Uli Velte

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-615-522-082-1

Korosztály: 5-8

 

 

Nagyovisoknak és kisdiákoknak ajánljuk továbbá a Barátnőm, Bori foglalkoztató-sorozat idei újdonságát is. Az Írás-előkészítő feladatok játékos formában készíti fel a gyerekeket az írástanulásra. A munkafüzetben megismerkedhetnek a betűk írásához szükséges alapformákkal. A gyakorlásban az is segíti őket, hogy a feladványokban pontozott vonalak mentén rajzolhatják meg a köröket, az egyeneseket vagy épp a hullámvonalakat. A sikerélmény garantált!

A Barátnőm, Bori foglalkoztató-sorozatból leendő nebulóknak ajánljuk még A számok írása,  az Indulj iskolába Borival! és a Koncentrációt fejlesztő játékos feladatok munkafüzeteket is. 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Barátnőm, Bori foglalkoztató füzet-sorozatnak ebben a részében az iskolába készülő nagyóvodások ismerkedhetnek meg játékos formában a betűk írásához szükséges alapformákkal. – Rajzolj és játssz velünk! – Ismerd meg a betűk alapformáit: az egyenest, a kört és a hullámvonalat! – Sok-sok kép vár arra, hogy kiszínezd. – És egy kis barkácsolás: készíts saját Bori-ceruzatartót!

 Ajánljuk továbbá a Disney suli – A nagy ábécéskönyv című könyvújdonságát is, valamint a Disney suli Olvasni jó! és Számolni jó! sorozatát, amelyek a betűkkel és a számokkal ismerkedő kisgyerekek számára nyújtanak segítséget kedvenc mesehőseikkel.

TIPP: böngészd át a legújabb iskolára felkészítő foglalkoztatókról szóló írásunkat is!

Folytasd a böngészést a legjobb iskolakezdésről szóló mesekönyvekről valamint foglalkoztatókról írt összeállításunkkal! A legnépszerűbb ábécéskönyvekről pedig itt írtunk. További olvasásra nevelő mesekönyveket találsz ebben a bejegyzésben.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!