Olvass Borival! Háziállatok Bori osztályában

Újabb kötettel jelentkezett a Manó Könyvek olvasóvá nevelő kisiskolás sorozata. A népszerű animációs mesékből is ismert Bori történetei megunhatatlan kedvencek a kisgyerekek körében. Bori immár iskolás nagylány lett, így a Barátnőm, Bori óvodás történetei az Olvass Borival! sulis kalandokkal folytatódnak tovább. A sorozat kötetei olvasásra buzdítják a kisiskolásokat, amiről az egyszerű, vidám történetek, a sok-sok színes kép, a modern tördelés, a könnyített szöveg és a nagy (írott és nyomtatott) betűk mellett az érdekes, korosztálynak megfelelő tudásanyag is gondoskodnak. Háziállatok Bori osztályában – ismerkedj meg a sorozat újdonságával!

Olvass Borival! – Háziállatok Bori osztályában

 

Szerző: Julia Boehme

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-921-1

Korosztály: 7-10

 

 

 

Awww, hogy miért is léteznek egyáltalán csalánok?! Be kellene tiltani őket! Bosszankodott égő lábbal Bori, akit a szünetben egy példányuk alaposan összecsípett. De hamar elfeledkezett róla, mert tanár néni egy hálós ketrecbe zárt, cserepes növénnyel a kezében érkezett meg. Az elképedése még nagyobb lett, amikor kiderült, hogy a tanárnő az osztály új háziállatait tartja a kezében! Fúúúj, hiszen ezek hernyók, hálóba burkolóznak, és pont egy undi csalánon heverésznek!

Ám a gyerekek első reakcióját hamarosan kíváncsiság és érdeklődés váltotta fel. Elvégre nem is egy, mindjárt egy tucat háziállatuk lett! Sőt, ha jobban megfigyelik, nagyon is érdekesek! A gyerekek megtudták, hogy a csalánlevélen elterülő petékből hamarosan hernyók, azokból pedig idővel gyönyörű pillangók, nappali pápaszemek lesznek. És mindez a csoda a szemük előtt zajlik majd le! Hm, de vajon ki rakta ezeket a petéket? A pillangó vagy a hernyómama? Bori mindjárt máshogy nézett a csalánra, és megértette, hogy a világon mindennek haszna van, és a természet körforgásában és egyensúlyában minden élőlény fontos szerepet tölt be.

A gyerekek Hernyónaplót kezdtek írni, amiben lejegyezhették a megfigyeléseiket. Megszemlélhették a falánk hernyó-lét, majd a bebábozódás folyamatát, és közelről láthatták a pillangók kifejlődését is. Kiderült, hogy minden lepke más és más növényen (csalán, káposzta, stb.) fejlődik ki – de vajon ezekkel táplálkoznak későbbi életük során is? Bori ezeken felül arra is rájön, hogy mit tehet azért, hogy minél több, kecses pillangó színesítse a saját kertjüket is.

A Háziállatok Bori osztályában sok érdekességgel és vidám, csábító olvasnivalóval várja a kisiskolás gyerekeket. Lapozz bele!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Bori osztálya háziállatokat kap, aminek mindenki nagyon örül. Szuper! Bori és barátai nagyon izgatottak. De Éva néni hernyókkal érkezik. Hernyók? Azok nem is igazi háziállatok! – gondolják a gyerekek. Szerencsére csalódottságuk csak addig tart, amíg közelebbről meg nem ismerik a kis állatkákat. Bori és az osztálytársai hamarosan rájönnek, milyen érdekesek is a hernyók!

Az Olvass Borival-sorozatban már megjelent: Bori és a vad póni. Ismerkedj meg a Bori közlekedik című kötettel is!

TIPP: Ismerkedj meg további olvasástanulást segítő kötetekkel is!

Kisiskolásoknak ebben és ebben a bejegyzésünkben is találsz olvasnivalót!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!