Hercegnők Iskolája: Lili barátra talál

Helló, kicsi hercegnő! Van kedved egy csilivili kiruccanáshoz? Szeretnél megismerkedni messzi birodalmak valódi hercegnőivel? Tudtad, hogy ők is járnak iskolába? Kíváncsi vagy, milyen kalandokban lesz itt része Cseresznye Birodalom hercegkisasszonyának? Lili barátra talál – ismerd meg a fenséges kulisszatitkokat, voilá, íme a Hercegnők Iskolája!

Hercegnők iskolája: Lili barátra talál

 

Szerző: Judith Allert

Illusztrátor: Florentine Prechtel

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-635-7

Korosztály: 7-10

 

 

A Hercegnők iskolája egy különleges hely. A kis növendékek itt sajátíthatják el az uralkodói fortélyokat, diplomáciát, etikettet, lovaglást és egyéb fontosságos dolgokat tanulhatnak. De kiemelt szerepet kap az is, hogy az uralkodócsemeték kapcsolatokra tegyenek szert és barátokra leljenek a diákévek alatt. Az intézmény igazgatónője a bűbájos Napházi kisasszony, akit a szigorú Keményffy tanárnő segít az oktatásban. A félénk, de mindig cseresznyevidám Lili mellett a suli újdonsült növendéke még Dana, Gyémántföld hercegnője, aki első ránézésre talán rideg, de valójában helyén van a szíve. Aztán az iskolapadban ül még Bori, Boróka Birodalom okos és ravasz hercegnője, valamint Róza, Rózsa Királyság beképzelt kisasszonya is, aki éppolyan tüskés tud lenni, mint amilyen illatos.

Lilit Konstantin, a király kocsisa vitte cseresznyés hintójukon a Napházy-kastélyba. Útjuk elhaladt Gyémántföld gyönyörű csillogó kövei mellett, és átkeltek a Boróka Birodalom őzekkel, mókusokkal teli tűlevelű birodalmán is. Sietnük kellett, mert a Korall Királyságban dúló vihar túl sokáig hátráltatta őket. De sajnos így is megtörtént, amitől Lili rettegett: jóságos cseresznye, elkéstek! Keményffy Kornélia szigorúan fogadta őket, és amikor bevezette a terembe, a többi hercegkisasszony már mind az igazgatónő eligazítására figyeltek. Oh, te savanyú cseresznye! Hiszen még a koronáját is otthon felejtette! A félénk Lili a rózsák hercegnője, és a gyémánthercegnő között foglalt helyet. De egyikük sem fogadta kedvesen: Róza peckesen elfordult, Dana meg csak fintorgott egyet. Ajjaj, hogyan szerezhet így barátnőket?

Vágj bele, légy merész,

Erős vagy, fejedben ész!

Egyedül nem vagy, ha félsz,

Mindenki egyért, egy mindenkiért!

Büszkén zengték a hercegnők dalát a kisasszonyok, de vajon sikerül be is tartaniuk, amiről énekeltek? Lili egyelőre nem így érezte. Teljesen elkeseredett, mert úgy látta, a hercegnők egész nap elkerülik, senki sem volt kedves vele. Habár a lakosztálya gyönyörű volt, minden – az ágynemű, a függöny, a tapéta is – cseresznyemintás és édes cseresznyeillatos, de ettől csak még szomorúbb lett. Óriási honvágya támadt, még a komornája, Kiki az apró tündér sem derítette jobb kedvre.

A varázspálcájával megérintette a Lili arcán végiggördülő könnycseppet. Az rögvest katicabogárrá változott. Azon nyomban el is repült, egyenesen ki az ablakon. De még a kis katicabogár sem tudta felvidítani Lilit.

A mélabús hercegnő végül vakmerő lépésre szánta el magát: ő bizony elszökik, hazamegy! Na de jó döntés ez? A terve egyáltalán sikerülhet? S ha igen, mit szólnak majd a szülei? Végleg kicsapják a suliból, vagy még visszatérhet? Mi lesz így Cseresznye Birodalom leendő hercegnőjével? Sikerül valaha is beilleszkednie? Valóban minden, és mindenki olyan rossz, mint elsőre látszik, vagy érdemes jobban megismerni és újabb esélyt adni mindenkinek? Lili barátra talál – járj te is a végégre!

A Hercegnők Iskolája bájos hercegnőkkel, kedves történetekkel, és szépséges rajzokkal várja a kis hercegnőket. A sorozat első részében a történetnek azonban koránt sincs még vége, maradnak bőven nyitott kérdések és izgalmas felfedezni valók a következő részre. Ráadásként minden kötet végén egy Hercegnők iskolája zászló is található. Fűzz saját girlandot, gyűjtsd össze mindet! A színpompás történeteket Judith Allert, a gyönyörűséges rajzokat pedig Florentine Prechtel jegyzi.

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Hercegnők iskolája különleges hely. A lányok itt tanulják meg, hogyan legyenek erősek és bátrak – és persze azt is, hogy nincs szebb dolog a barátságnál! Lili Cseresznyevirág Királyságából új diákként érkezik egy bentlakásos iskolába, és nem vágyik másra, csak hogy mihamarabb barátokra találjon. De sajnos nem ismer senkit! Annyira gyötri a honvágy, hogy amikor feltárul előtte egy titkos ajtó…

A sorozatban még elérhető: Dana és a bátorság – Hercegnők Iskolája 2.

Ajánljuk még a Julia Beitenöder-Naeko Ishida 3-5-8 perces mesék tündérekről és hercegnőkről és az Anna Sarve: Bolondos hercegnők könyve című köteteket. Érdekelhet továbbá Igaz Dóra: Kata és a balett valamint Elisabetta Ferrero mágneses mesekönyvei is. Érdemes átböngészned továbbá a legjobb unikornisos mesekönyvekről szóló írásunkat.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

77%

Könnyed, vidám olvasmány kis hercegnőknek. Bájos illusztráció.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény