Újdonságok: bölcsis könyvajánló

A könyvpremiereket bemutató cikksorozatunk újabb részében a legkisebbeknek válogattunk vidám olvasnivalót. Bájos mesék, interaktív lapozók, andalító ringatók – fedezd fel az újdonságokat, mókára fel!

Első lapozóim – Nyúl Péter

 

Szerző: Beatrix Potter

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-909-9

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Négy kis lapozó Nyúl Péter és barátaiból jól ismert illusztrációkkal a legkisebbeknek. Színek, számok, állatok és ellentétek.

Böngészd át a legjobb nyuszis mesekönyvekről szóló összeállításunkat is! érdekelhet még: Elys Dolan: Nyuszi úr csokoládégyára, Tony Wolf: Kisnyuszi Répavölgyben

Disney Nyuszik – Ennyire szeretlek!

 

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-900-6

Korosztály: 2-4

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Toppancs és testvérei ugyanúgy kezdik a napot, mint mindig. Lassan nyújtózkodnak, megmosakodnak, megtöltik a pocakjukat… De ahelyett, hogy játszani ugrándoznának, ezúttal kitalálnak valamit, hogyan is mutathatnák meg az anyukájuknak, hogy mennyire szeretik. Szerintetek mit szól majd a meglepetéshez Nyuszimama? 2 éves kortól ajánljuk

A Disney Nyuszik-sorozatban elérhető még: Disney Nyuszik  – Egy nap Apával, Disney Nyuszik – Jó éjt, Toppancs!, Disney Nyuszik – Játsszunk Toppanccsal! – Játékos feladatok és színezők, Disney Nyuszik – Számolj Toppanccsal!, Disney Nyuszik – Toppancs pancsol

Ajánljuk figyelmedbe A legkisebbek kedvenc meséi-sorozatot is. Ismerkedj meg a Jó éjszakát, kisnyuszi, A mérges vagy kismókus? Szeretlek, kisegérkém, illetve a Megvigasztallak, kismedvém! kötetekkel! Érdekelhet még Jörg Mühle Kisnyuszi-sorozata is: Kisnyuszi fürödni meg, Kisnyuszi aludni megy

Irány az ágy, Mackó! – Bújtasd a zsebekbe Mackót minden mókás jelenetnél!

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-480-6

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mackónak ideje lefeküdnie. Bújtasd be őt minden jelenetnél a könyvben található zsebekbe! Ebben a bájos interaktív könyvben egy kismackóval találkozhatsz, aki egy cseppet sem álmos. Vedd kézbe a történet főhősét, így minden szobában bújócskázhatsz Mackóval.

Böngészd át a legjobb elalvást segítő mesekönyvekről szóló írásunkat is! Ajánljuk továbbá: Joshua George: Jó éjt, maci!, Cheryl Klein – Katy Beebe: Szép álmokat, Viharkocsik!Amber Stewart: Szép álmokat, Brumó!

Vidám járművek – Hajó

 

Szerző: Anna Podgórska

Kiadó: Aksjomat Kiadó (2021)

ISBN: 978-615-563-404-8

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Rendkívüli kalandok, gyönyörű illusztrációk és szimpatikus járművek. Ezt a sorozatot bátran ajánljuk a járműveket kedvelő gyerekeknek.

Megjelenés: 2021. február 8., a sorozatban elérhető még: Helikopter, Gőzmozdony

Ajánljuk még Susanne Gernhauser Az én nagy képes szótáram – Járművek, valamint A mit csinálnak a járművek? című könyvét. Óvodás korosztálynak pedig Mechler Anna Kerék mesék-sorozatát is. Ismerkedj meg a Kerék mesék nagykönyve és a Bernát, a mentőautó című mesekönyvekkel.

Disney Baby – Állatkölykök

 

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-962-4

Korosztály: 1-2

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mennyi kedves állatkölyök mosolyog itt! Gyertek,nézegessétek meg, hogy melyik merre él! Egy bájos lapozó a legkisebbeknek. 0-2 éves korig ajánljuk

Megjelenés: 2021. február 15.

Érdekelhet még: Susanne Gernhauser: Az én nagy képes szótáram – Állatok, Susanne Gernhauser: Mit csinálnak az állatok? Ajánljuk továbbá a Caz Buckingham-Andrea Pinnington hangkiadós ismeretterjesztő sorozatát is: Ismerd meg az afrikai állatok hangját! Ismerd meg az éjszakai állatok hangját!, Ismerd meg a tengeri állatok hangját!, Ismerd meg az erdei madarak hangját!

Barátaim, a járművek – Autók

 

Szerző: Cordula Thörner

Kiadó: Manó Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-403-932-7

Korosztály: 2-4

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Legyen szó sportautóról, terepjáróról, lakókocsiról vagy kisebb méretű autóról, az autók világa színes és varázslatos. Fedezd fel Somával és Julival a különféle gépjárműveket, és tudd meg, mik a legfontosabb jellemzőik.

Megjelenés: 2021. február 8., a sorozat újdonsága még: Szirénázó járművek

A sorozat további részei: Mindent tudok a repülésről!, Mindent tudok a vasútról!, Mindent tudok a tűzoltókról!, Járművek az építkezésen, Építsünk autót!, Különleges munkagépek, Nagy járművek az útépítésen, Járművek a tanyán

A járművek szerelmeseinek ajánljuk továbbá a legjobb autós gyerekkönyvekről szóló írásunkat is.

Mit? Miért? Hogyan? Mini – Mit csinálunk tavasszal?

 

Szerző: Andrea Erne

Kiadó: Scolar KID (2021)

ISBN: 978-963-509-276-5

Korosztály: 2-4

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötetéből az apróságok megtudhatják többek között, mitől olyan szép a tavasz, hogyan készülünk a húsvétra, mit lehet játszani kint a szabadban, mit csinálnak tavasszal az állatok. Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre – együtt, minden nap. A Mit? Miért? Hogyan? Mini sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik. A praktikus és “strapabíró” könyvet kétéves kortól ajánljuk.

Érdekelhet még a Keress, találj, mesélj! – Tavasszal, a Vidám húsvét, és az Évszakok című böngészőket isnézd meg a belapozójukat! Mit? Miért? Hogyan? Mini-sorozatból ajánljuk még: Peter Nieländer: Mit csinál az űrhajós? Nézz bele a Mi történik a kórházban? és a Mit? Miért? Hogyan? Mini Dinók kötetekbe is!

Szökevény majmócák – Indulj nagy kalandra az állatkerti majmócákkal!

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-688-6

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A pajkos állatkerti majmócák kalandozni indulnak az őserdőbe. Tarts a szökevényekkel, és mesehallgatás közben keresd meg a képeken a 25 apró részletet, így részese lehetsz az élménynek!

A sorozat újdonsága még: Tanyasi szökevények

Érdekelhet még Axel Scheffler: A dzsungelzenekar, valamint Axel Scheffler-Julia Donaldson: A majom mamája című lapozók is.

Szorgos járgányok

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-678-7

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szereted a járműveket? Kíváncsi vagy, melyek a legszorgosabbak? E vidám rajzokkal teli könyvből rengeteg érdekességet megtudhatsz a tehergépkocsikról, a traktorokról, a munkagépekről és a mentőjárművekről. Többek között megismerkedhetsz az építkezéseken és a mezőkön dolgozó gépekkel, a legnagyobb és legkülönlegesebb teherszállító járművekkel, a mentőautók és tűzoltókocsik felszerelésével, a repülőtereken használt fura járgányokkal, és kiválaszthatod a kedvenceidet is.

Megjelenés: 2021. február 18. Ismerkedj meg az Első táskakönyvem – Járművek című lapozóval is.

Ádi, a kiskalóz

Szerző: Marjet Huiberts

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2021)

ISBN: 978-963-410-731-6

Korosztály: 2-4

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ádi kiskalóz egy állatkára vágyott,

Leginkább egy vidám kismajmot akart,
Vagy ha azt nem, akkor egy kutyát vagy macskát,
De Apánál ezzel nagy botrányt kavart.

Háziállat kéne, aki az én kincsem,
Háziállat kéne, valaki segítsen!

Ádi kiskalóz egy vitorláshajón él az apukájával és a marcona kalózokkal:
Szikla Szilárddal, Faláb Jakabbal és a többiekkel. Mégis épp olyan problémái vannak, mint egy hétköznapi gyereknek: nem ízlik neki az ebéd, hiányzik az anyukája, és nehezen tanul meg úszni.

Érdekelhet még David Grossman: Zsiráf, és irány az ágy!

Megérkeztem! Életem első három éve

 

Illusztrátor: Láng Anna

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2021)

ISBN: 978-963-486-600-8

Korosztály: 1+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A nap, amikor megszülettél, az első csörgőd, az első szavaid, az első mókás mondatod, az első lépéseid, az első családi kirándulás… Az első három csodás év felejthetetlen emlékei, érzései egy gyönyörű kötetben!

Érdekelhet még Amber Stewart Az első évek mérföldkövei-sorozata is.

Folytasd a böngészést a 3-6 éves korosztály újdonságaival!

További apróságoknak szóló gyerekkönyveket találsz ebben és ebben a bejegyzésünkben is. Kihajtható füles, és ujjvezetős babakönyvekért érdemes átnézned az interaktív lapozókról és a legjobb verses lapozókról szóló összeállításunkat is. Ha aktuális, ajánljuk figyelmedbe a legjobb szobatisztaságra nevelő könyveket, és ide kattintva bele is nézhetsz a népszerűbb Bilikönyvbe. Ha küszöbön az óvoda, ebben és ebben a bejegyzésünkben a legjobb óvodára felkészítő mesekönyvekből válogathatsz. Ha pedig altatáshoz keresel könyveket, az elalvást segítő mesékről szóló írásunk első és második részét érdemes átlapoznod.

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!