Őszi könyvújdonságok 6. rész – Válogatás a legkisebbeknek

A könyvújdonságokat bemutató cikksorozatunk legújabb részében a legkisebbeknek válogattunk  lapoznivalót. Bájos mesék, vidám ringatók, interaktív babalapozók – lássuk a medvét, mókára fel!

Ringató

 

Szerző: Gazdag Erzsi

Illusztrátor: Reich Károly

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-486-660-2

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

“Ring, ring, ring a nád, nádon ring a fészek. Nádirigó kisfia, aludj, álmodj szépet…” Gazdag Erzsi verseinek olvasása közben valóban úgy érezheti a gyerek, hogy a kedves, meleg szó, a népdalra emlékeztető zeneiség bűvöletébe ringatja, a játékos kedv, az álmodozás vágyát ébreszti fel benne. Több évtizede ismerik pedagógusok, szülők a költő hangját, mégis mindig más és más változatban és mindig újonnan felcsendülve jelentenek örömet, élményt, vidámságot.

Megjelenés: 2020. október 8., Ajánljuk továbbá a legjobb verses-mesés lapozókról írt válogatásunkat, ahol a Ringató-lapozók mellett további népszerű babakönyvekről is olvashatsz.

Kukucs, itt a barátom

 

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2020)

ISBN: 9789634377221

Korosztály: 2-4

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Boldog játék, fincsi uzsonna;
jött a barátom, s csak nevetünk ma.
Told be a kart, húzd körbe a tárcsát;
játsszunk együtt; jó a barátság!

A Kukucs-könyvek kellően nagyok és strapabírók ahhoz, hogy állják a kíváncsiskodó ujjacskák rohamát. Kinyitható, tologatható és húzogatható részeik szórakoztató elfoglaltságot kínálnak a kicsiknek, a ritmusos versek pedig többszöri, közös mondókázásra csábítanak. A Kukucs, itt a barátom minden lapja izgalmat tartogat: egy kis uzsonna, játék otthon és a parkban, és hipp-hopp el is telt a nap a jó baráttal.

Megjelenés: 2020. augusztus 31. a sorozatból várható még: Kukucs, itt a vonat

Pipp és Polli – A barátságos csiga

 

Szerző: Axel Scheffler

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-646-3

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Polli olyan hangosan játszik, hogy Pipp kis csigája ijedten bújik a házába. Pipp nagyon dühös lesz. Pedig hangoskodni néha igazán hasznos! Polli megvédi a kis csigát a bajban, és a barátok kibékülnek. Hiszen a barátság a legfontosabb!

A népszerű Pipp és Polli-sorozat további részei: Hol az alvókám? A piros lufi, Hurrá, havazik! A kis tócsa, A szuper roller, Az új barát, A kék szörny, A karácsonyfa. Ismerkedj meg Axel Scheffler további könyveivel itt!

Kis zenélő könyveim – Piroska és a farkas

 

Szerző: Ronan Badel

Kiadó: Geopen Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-516-032-7

Korosztály: 2-5

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerd meg Piroska és a farkas történetét, és szólaltasd meg a kis hangszórókat! Hallgasd a dúdoló és az ajtón kopogtató Piroskát, a zár kattanását, a száját nyalogató, majd hortyogó farkast és végül nagymama és unoka közös győzelmi dalát!

A sorozat újdonsága még: A három kismalac

Érdekelhet a népszerű Klasszikusok kicsiknek-sorozat kötetei is: Piroska és a farkas, Csipkerózsika, Hamupipőke, Diótörő

Ringató – Zöld könyv

 

Szerző: Gróh Ilona

Illusztrátor: Szimonidesz Hajnalka

Kiadó: Ringató Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-615-621-800-1

Korosztály: 0-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Gróh Ilona Ringató – Ölbéli játékok, mondókák, hangutánzók, dalok című népszerű, számtalan kiadást megért könyve most megújult külsővel és címmel, jelentősen bővült tartalommal jelenik meg. A sokak által szeretett, a határainkon túl is ismert Ringató foglalkozások zenei anyagának jelentős részét tartalmazza a gyűjtemény. A kiadvány olyan alapmű melyet kisgyermekes családoknak, gyermekeket nevelő szakembereknek ajánlunk. Szimonidesz Hajnalka magával ragadó illusztrációi gazdagítják a könyvet, így a kötet gyerekekkel együtt lapozgatva is teljes élményt nyújt.
A kiadványhoz tartozó zenei mellékletet Ringató – Zöld könyv címen megtalálható az interneten! A tartalomjegyzék szerint sorszámozva több albumba rendeztek mindent, amit énekelni lehet, de a népi hangutánzók is meghallgathatók különféle tartalommegosztó oldalakon. (Pl.: Amazon Music, Apple Music, Google Play, Deezer, eMusic, Tidal Music, Spotify, stb.) A dalok ezúttal hangszeres kísérettel szólalnak meg. A hangfelvételeken sok ismert, kiváló Ringató foglalkozásvezető mellett nagyszerű klasszikus zenészek és népzenészek a közreműködők.

A Ringató Kiadó könyveinek magas színvonalát biztosítja Gróh Ilona művészeti nevelésben végzett, nemzetközileg is elismert értékteremtő, művészetpedagógiai munkája.

Gróh Ilonától ajánljuk még az Este van már, nyolc óra, az A part alatt, az Én elmentem a vásárba, a Megfogtam egy szúnyogot, Cifra palota, és a Hull a szilva a fáról című Ringató-lapozókat is.

Képválogató – Évszakok

 

Kiadó: Babilon Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-294-646-7

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Itt a tavasz, szép a nyár, vár az ősz, tél, gyere már! Fedezd fel az évszakokat, és megannyi dolog nevét! Keltsd életre az oldalakat! A különféle mozgatható elemekkel váltogathatják a képeket a kis olvasók. Mozgasd, pörgesd, nyitogasd!

Megjelenés: 2020. október 16., a sorozat újdonsága még: Állatkölykök

 

Montessori babáknak – Állatok

 

Szerző: Maria Montessori

Kiadó: Geopen Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-516-037-2

Korosztály: 0-1

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Montessori-módszer szellemében összeállított képeskönyvet lapozgatva a kisgyermek ismerkedhet az állatokkal. Míg nézegeti a fekete-fehér képeket és ujjával követi a vonalakat, észreveszi az apró piros részleteket – így kezdi felfedezni a világot.

Megjelenés: 2020. október 30., a sorozat újdonsága még: Formák

Hahó, itt vagyok! Jó éjt – Tükrös lapozó

 

 

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-437-743-6

Korosztály: 0-2

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ezt a vidám könyvet lapozgatva a legkisebbek játszva elalszanak majd. Az élénk színek és az egyszerű formák fejlesztik a baba megfigyelőképességét, a rövid szöveg és a hangutánzó szavak segítik a beszédfejlődést. Az utolsó oldalon pedig a világ legédesebb gyereke mosolyog ránk!

Megjelenés: 2020. szeptember 15., a sorozat újdonsága még: Hahó, itt vagyok! A tanyán

Ujjbábos könyv – A kis pingvin

Kiadó: Geopen Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-516-036-5

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A legkisebbeknek szánt fekete-fehér-piros rajzokkal illusztrált könyvecskét ujjbáb egészíti ki, amellyel a történet játékosan folytatható és variálható.

Megjelenés: 2020. október 30., a sorozat újdonsága még: A kis panda

Kismackó – A sztárcsatár

 

Szerző: Benji Daves

Kiadó: Tea Kiadó (2020)

ISBN: 978-615-814-311-0

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kismackó ma focista lesz ebben az interaktív, verses lapozókönyvben!
A mozgatható részekkel te is segíthetsz a cselezésben!
Az 1-3 éves szurkolók imádni fogják ezt a könyvet!

A sorozat további kötetei: Kismackó a játszótéren, Kismackó az állatkertben, Kismackó a lovagi tornán, Kismackó – Mélytengeri merülés, Kismackó – Dinószafari, Kismackó az állatfarmon

Mókás hangok – Az unikornis

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-483-213-3

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Csatlakozz Boglárkához, az unikornishoz, aki Tündérföldére látogat! A gomb segítségével hangot is adhatsz a történetnek, így még viccesebb az olvasás.

Megjelenés: 2020. augusztus 25., a sorozat újdonsága még: A traktor

Unikornis-rajongóknak ajánljuk továbbá: Varázslatos egyszarvúSam Taplin: Hová bújtál, kis unikornis?

Legkisebbek szóló újdonságokat találsz ebben az összeállításunkban is. További vidám, verses és interaktív lapozókat találsz ebben a bejegyzésünkben! Kihajtható füles, és ujjvezetős babakönyvekért érdemes átnézned az interaktív lapozókról szóló összeállításunkat is!

Folytasd a böngészést a legújabb óvodás kötetekkel és mesekönyvekkel!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!