Vidám, verses, interaktív lapozók: nyári újdonságok a legkisbbeknek

Folytatódik a nyári könyvparádé! Korábbi cikkünkben már csokorba szedtük az apróságok újdonságait, amit most újabb cuki kötetekkel egészítünk ki. Bejegyzésünk elejére azok a vidám, verses és interaktív lapozók kerültek, amelyeket akár már most elérhetsz a könyvesboltokban, a cikk második részében pedig a várható megjelenésekről értesülhetsz. Íme a legújabb babakönyv-válogatás!

Kippi álmos

 

Szerző: Mick Inkpen

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2020)

ISBN: 978-963-410-647-0

Korosztály: 2-4

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kippi, a kiskutya nagyon álmos. De sehogy sem sikerül kényelmesen elhelyezkednie a kosarában. Hiába dobálja ki az összes játékát… Vajon a többi állat hogy alszik?
A világhírű angol kutyus klasszikus meséje elalváshoz.

A sorozatban még megjelent: Kippi játékdoboza

További lapozóújdonságokért kattints tovább erre a bejegyzésünkre! Ajánljuk továbbá Agócs Írisz Mia nem álmos, Masa és az eső, Tóbiás éhes lapozóit is.

Pettyes katicám

 

Szerző: Hétvári Andrea

Illusztrátor: Baracsi Gabi

Kiadó: Népkút Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-263-949-9

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tavasz, nyár, ősz, tél – négy évszak gyermekverseit tartja kezében a kedves Olvasó. A Pettyes katicám című kötetet elsősorban óvodás és kisiskolás korú gyermekek könyvespolcára ajánljuk. A kötet ritmusos versei alkalmazkodva a korosztály életkori sajátosságaihoz rendkívül könnyen tanulhatók, a nagyobb betűméret pedig megkönnyíti és örömtelivé varázsolja a hat és hét éves gyerekek számára az olvasást. A facebookos szerzői oldalán Rímtündérként ismert költőnő verseit óvónők és tanítónők százai tanítják, olvasók ezrei követik határainkon innen és túl. A Pettyes katicám kötet versei egyszerre játékosak és líraian szépek, Virágtündér, Meseváros, Tökhintó, Télbefőtt és Hapci király mind-mind a mesék birodalmába varázsolják kis olvasóikat.

Ha verses babakönyveket keresel, érdemes ellátogatnod erre a bejegyzésünkre is, vagy ismerkedj meg a Toppantós című verses-mondókás kötettel.

Vár a bölcsőde! Ringató lapozók

 

Szerző: Gyöngyösi Katalin

Illusztrátor: Gyöngyösi Adrienn

Kiadó: Ringató Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-615-007-672-0

Korosztály: 1-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ha egy kisgyermek bölcsődés lesz, az egész család élete megváltozik.
Minél többet beszélünk a “bölcsiről”, annál könnyebb elfogadni a gyerekeknek az új környezetet, szokásokat, a még ismeretlen felnőtteket és a társait. Erre az ismerkedésre, mesélésre teremtenek lehetőséget a Ringató-lapozók sorozat kiskönyvei. Szerzője Gyöngyösi Katalin kiváló bölcsődei szakember, elismert módszertani tanácsadó. A kedves illusztrációkat Gyöngyösi Adrienn készítette, figyelembe véve a bölcsődések életkori sajátosságait és a bölcsődei élet jellemzőit is.
A lapozókat szülőknek, gyerekeknek és kisgyermeknevelőknek egyaránt ajánljuk.

A sorozatban elérhető még: Bölcsődés vagyok

Ajánljuk továbbá Farkas Nóra: Összeköt a szeretet című népszerű beszoktatós mesekönyvét is. Óvodáskorúaknak pedig a legjobb óvodára felkészítő mesekönyvekről szóló bejegyzésünket ajánljuk.

Kokárda

 

Szerző: Szikra János

Illusztrátor: Varga Anikó

Kiadó: Magyar Napló Kiadó (2020)

ISBN: 978-615-564-136-7

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

E kicsi könyv más és más tájakra hívja olvasóit. Az otthonosság érzésén túl a Tisza, a Balaton hangulata, a Tátra vagy éppen egy erdélyi utazás élményei fogadják. Lelkünk egyszerre felhős és derűs. Személyesebb húrokat pendítenek meg a kisgyermekkor mondókáit, kiszámolóit fölidéző írások: a bolondozásé, a nyelvtörőé és a hónapsoroló naptárversé itt a főszerep. Folytatván földrajzi kalandozásunkat, a kikiáltók és babonás borzongások után a kötet címadó költeményére, a Kokárda című versre lapozhatunk a szabadság tündöklő felhőrétjén. A versek mindegyikéhez illusztráció társul. Készítője, Varga Anikó egyedi képi világa a gyerekképzelet méltó társa lehet.

Csipogó fürdőkönyv – Kíváncsi kutyus

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-483-046-7

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Csupa móka és szórakozás a fürdés, ha közben még olvasni is lehet! A kedves karakterek igazán élvezetessé teszik a fürdés néha szülőt próbáló pillanatait. Minden kicsi a szívébe zárja majd a szereplőket, s az esti mese előtt, a kádban maga is átlapozhatja, megcsipogtathatja a kedves köteteket.

A sorozat másik újdonsága:  Bolyhos bárány

Ismerd meg az állatokat! – Dinók

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-483-134-1

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismered a dinoszauruszok világát? Ebben a kedves könyvben megnézheted a legnépszerűbb dinókat. A kedves formának köszönhetően a legkisebb ujjacskák is biztonsággal lapozgathatják a könyvecskét.

Hasonló vidám, interaktív lapozókat találsz még ebben a bejegyzésünkben is.

Folytasd a böngészést a hamarosan megjelenő kiadványokkal is! (az ismertető alatt jelezzük a várható megjelenéseket)

Gólya viszi a fiát – Mondókáskönyv

 

Kiadó: Szalay Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-459-199-3

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az egyszerű mondókák nemcsak a szókincset, hanem a kicsi gyerekek ritmusérzékét és memóriáját is fejlesztik. Ebbe a barátságos rajzokkal illusztrált könyvbe sok-sok kedves mondókát válogattunk össze.

Megjelenés: 2020. július 27., a sorozat újdonsága még: Gyertek, gyertek gyerekek!

Hova bújtál, kisbagoly?

 

Szerző: Sam Taplin

Illusztrátor: Essi Kimpimaki

Kiadó: Teknős Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-324-756-3

Korosztály: 1-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A szentjánosbogarak és a katicák sehol sem találják a kisbaglyot. Kukucskálj be
a szép színes oldalak mögé, és segíts nekik megkeresni! Közben talán még új barátokat is találtok…

Megjelenés: 2020. augusztus 10. A Kukucs-könyvek sorozat korábbi részei: Hova bújtál, kiselefánt, Hova bújtál, kisrókaHova bújtál kis unikornis?, Hova bújtál, kisnyuszi?Hova bújtál, kis rénszarvas? Hova bújtál, kiskutyus?

Disney baby – Első szavaim


 

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-824-5

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mi legyen a baba első 100 szava? Beszélgessetek a lapozó oldalain megelevenedő képekről, és a kis totyogók máris számos hasznos szót sajátítanak el. Megunhatatlan móka!

Megjelenés: 2020. augusztus 28.. Ismerkedj meg a Disney baby-sorozat további újdonságaival is!

Hallgasd meg a hangomat! – Állatkölykök 

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-483-125-9

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A hangok és a képek világa sokszor hosszú időre képes lekötni a legkisebbeket. Nekik készült ez a sorozat, amely segít eligazodni az érdekes járművek hangjai között éppúgy, mint az állathangok birodalmában. A kötetben a hangok mellett a szép képek is segítik a kicsik tudásának gyarapodását.

Megjelenés: 2020. július 24., a sorozat újdonsága még: Járművek. A legkisebbeknek ajánljuk továbbá a Mesélő könyvek  interaktív mesesorozatot is.

Folytasd a böngészést a nyár eleji babakönyves újdonságokkal, vagy az óvodásoknak szóló összeállításunkkal! A legkisebbeknek válogathatsz továbbá 2019. legbájosabb lapozóiról szóló kétrészes összeállításunkban is.

Ha tetszett bejegyzés, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!