Toppantós – Legkisebbek mondókás- és verseskönyve

A legkisebbeknek ajánljuk ezt az igazán impozáns verseskötetet. Régi és kortárs gyerekmondókák gyűjteménye, igazi kuriózum válogatás, olyan neves szerzők közreműködésével, mint például Bartos Erika, Gryllus Vilmos, Kiss Ottó, Lackfi János, Marék Veronika, Nyulász Péter, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina vagy Varró Dániel. Témakörök: Dajkarímek, Időszámítás, Időjárás, Állatvilág, Növényvilág, Hangutánzók, nyelvtörők, Gyerekkonyha, Varázsmondókák, Mesemondókák, Csúfolók, Játékmondókák, Köszöntők, ünnepek, Találós kérdések. A bűbájos illusztráció Kismarty-Lechner Zita munkája. Mutatjuk a közel 300 oldalas könyv belapozóját, kedvcsinálónak pedig mutatunk egy verset a címlapszereplőről:

Szarvas, szarvas, agancsos,

ne szaladj el, maradj most!

Szánhúzó és széllel járó,

szabad mezőkön kószáló,

ne szökj tőlem, itt a széna,

jó szagú és szép a színe!

Tóth Krisztina, Szarvas

 

Toppantós – Legkisebbek mondókás- és verseskönyve

 

Szerkesztő: Lovász Andrea

Illusztrátor: Kismarty-Lechner Zita

Kiadó: Cerkabella Könyvek (2018)

ISBN: 978-963-982-082-1

Korosztály: 0-5

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mikor kezdjünk mondókázni egy kisgyerekkel? Ha lehet, még akkor, amikor anya pocakjában lakik. És aztán mindig, mindenhol, minden alkalommal: ringatás, öltöztetés, etetés, fürdetés, altatás közben játsszuk és dudorásszuk végig együtt vele a napokat. A Toppantós a legkisebbeknek készült: a népköltészeti és gyerekirodalmi szövegek legjavát válogattuk ki. A legegyszerűbb dajkarímektől kezdve egészen a verses mesékig, játékmondókákig, találós kérdésekig sok-sok mondogatni valót kínálunk. Mivel az egyes népi gyerekmondókák variációinak száma végtelen, mi csak egy-egy változatot mutatunk be, ám arra biztatunk minden olvasót, bátran változtasson, költse át, írja újra ezeket úgy, ahogyan ő tanulta, ahogyan ő szereti, vagy ahogyan a gyerekének tetszik. S reméljük, azt is felfedezik, mennyi játéklehetőség rejlik a kortárs magyar gyerekirodalom remekeiben!

A sorozat további részei: Macskamuzsika – Hetvenhét magyar esti mese, Válogatós – Óvodások verses kalendáriuma hétköznaokra és ünnepekre, Dzsungeldzsem – Szórakoztató mesegyűjtemény olvasás és helyesírás gyakorlásához

A legkisebbeknek ajánljuk továbbá a legjobb interaktív, valamint a verses-mesés és fejlesztő lapozókról írt összeállításunkat is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.