Mesélő könyvek: érintsd meg a gombokat, és hallgasd!

Anyaaa, ez most tényleg magától mesél?!? Kérdezte tőlem a kislányom kikerekedett szemmel, amikor először a kezünkbe vettünk egy Mesélő könyvet. Ezek az interaktív lapozók ugyanis – csiribí-csiribá – valóban megszólalnak!!! A Mesélő könyvek népszerű történetei oldalról oldalra, gombnyomásról gombnyomásra életre kelnek – nézd meg a videókat, és győződj meg erről személyesen is!

Az oroszlán és a kisegér

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-483-088-7

Korosztály: 2-5

 

 

 

 

A bűbájos sorozat a legismertebb meséket hozza el a kicsiknek. Strapabíró, kemény lapos kötetekről van szó, amelyek ellenállnak a szakértő apróságok kíváncsiságának, és fáradhatatlanul bírják az igénybevételeket. A gyerekeknek ehhez csupán meg kell érinteniük az oldalsávban található gombokat, és máris hallgatják kedvenc meséjüket – újra, és újra, és újra (az elem szerencsére cserélhető!). Mindemellett a kötetek kedves és vidám illusztrációi mosolyt csalnak az arcukra, és beindítják a képzeletüket is.

A felfedezés öröme

A Mesélő könyvek-sorozat nemcsak a mesélés örömét, hanem az önállóság sikerélményét is nyújtja a gyerekeknek. Itt ugyanis ők irányítanak, ők lapoznak, ők indítják el a szöveget minden oldalon.

A történetek a korosztálynak megfelelő, könnyed, rövidített átírásban hangoznak el. Hosszúságuk pont elegendő a meghallgatásukhoz és a befogadásukhoz is. Ha pedig szeretnénk, akár mi magunk is felolvashatjuk a szöveget nekik.

Hófehérke és a hét törpe

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-483-088-7

Korosztály: 2-5

 

 

 

 

A Mesélő könyvek szuper találmány, amely nagyszerű elfoglaltság és időtöltés lehet a bölcsis és ovis korosztálynak, hiszen a legtöbb kisgyerek a hangkiadós könyveket nagyon élvezi. A gyerekek szeretik újra és újra meghallgatni kedvenc meséiket, ami a sorozatnak köszönhetően minden eddiginél könnyebben teljesülhet nekik. A kislányom máig megunhatatlanul – na meg persze büszkén – vonul el mesét olvasni, de nem egyszer hangolódtunk már ezekkel az esti mesére is.

A történeteket a dalszövegíró Major Eszter tolmácsolásában hallgathatjuk meg, akit többek között a Napraforgók – gyerekdalok kicsiknek és nagyoknak CD és az Évszakok leporelló-sorozatból is jól ismerhetnek a gyerekek. A Mesélő könyvek eddig négy népszerű meseátiratban – A dzsungel könyve, A teknős és a nyúl, Az oroszlán és a kisegér, valamint a Hófehérke és a hét törpe – érhetők el. Bejegyzésünkben ez utóbbi kettővel ismerkedhetsz meg közelebbről.

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Mesélő könyvek szó szerint mesélnek! A köteteken lévő hangmodul segítségével a lapokon leírt történetek meg is szólalnak, így az olvasni nem tudó apróságok is újra és újra meghallgathatják a kedvenc történeteiket. A mesék Major Eszter tolmácsolásában szólalnak meg.

Hasonlóan mókás interaktív babalapozókat találsz ebben a bejegyzésünkben is! További interaktív lapozókért böngészd át az interaktív, valamint a verses-mesés és fejlesztő lapozókról szóló írásunkat is! A legújabb vidám lapozókról szóló összeállításunkat ebben a bejegyzésünkben olvashatod.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató