Könyvajánló kicsiknek: megérkeztek a legújabb interaktív babalapozók

Ezúttal a legkisebbeknek szeretnénk kedveskedni a babalapozós könyvújdonságokkal. Nemrég jelent meg ugyanis három nagyon vidám és kreatív interaktív könyvsorozat, amely garantáltan a kis felfedezők kedvence lesz. Hogy mik azok az interaktív lapozók? Ezek a strapabíró, színes, vidám, könyvecskék játékosan ösztönzik a kicsiket a felfedezésre. Akadnak közöttük kihajthatós ablakos, ujjvezetős, tilitolis, tapintós-simogatós és hangkiadós kötetek is. Korábbi bejegyzésünkben már csokorba szedtük a legnépszerűbbeket, most pedig felsorakoztatjuk melléjük a szupercuki újdonságokat is!

 

Bújócska az állatokkal

 

Szerző: Jordi Busquets

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-483-025-2

Korosztály: 1-3

 

 

 

A Bújócska-sorozat igazi kis ékszerdoboz, varázskönyv az apróságok kezében. Ötvözi az interaktív elemeket: kinyitható-ablakos, forgatható, húzogatható, tologatható cukiság, aminek minden oldala szuper meglepetéseket és izgalmas felfedeznivalókat tartogat. Kisméretű, kézreálló, nagyon vidám és színpompás lapozócsalád, a korosztálynak megfelelően strapabíró, kemény oldalas kivitelben. De a könyvek nemcsak szórakoztatóak, hanem segítenek is elsajátítani az első fogalmakat a kicsiknek. A sorozat eddig megjelent kötetei: Bújócska a számokkal, Bújócska a színekkel, Bújócska az ellentétekkel és Bújócska az állatokkal.

A Bújócska az állatokkal a tanya-, a vadon-, a tenger-, a mező- és a legcukibb háziállatokat sorakoztatja fel, oldalpáronként rendszerezve. A felfedezés öröme garantált! Amit még élvezetesebbé tesznek a kedves kinyithatós és tilitolis meglepetések. Egyik lapon egy boci kukucskál, máshol felváltva bukkan fel majom-tukán-pillangó és papagáj a fán. Megunhatatlan, frappáns és ötletes lapozócsalád.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ezek az apró kezekbe való kötetek remek szórakozást rejtenek, hiszen az elhúzható, felhúzható, mozgatható elemek révén valóban szórakoztatóvá válik a lapozgatás, és játék közben észrevétlenül rögzülhetnek a legfontosabb színek, a legismertebb állatok vagy a legalapvetőbb ellentétpárok is.

Ide nézz! A tanya

 

 

Szerző: Jordi Busquets

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-483-016-0

Korosztály: 1-3

 

 

Elő a cuki ujjacskákkal! Lyukból ki és lyukba bele. Kukkants át az oldalakon, arrafelé mi lehet? Figyeld meg, hogyan illeszkedik és alakul át egyre kisebbé az állatok szeme – vagy akár a szipi-szupi járművek kereke. Az Ide nézz! sorozat szintén egy új, izgalmas lapozócsalád, amelyet a színes, vidám illusztráció és az egymásba illeszkedő stancolt megoldások tesznek igazán élvezetessé. Az élénk színek könnyedén rabul ejtik a kicsiket, minden oldalán felfedezni való részletekkel. 

A tanyáról szóló részben felvonulnak a gyerekek első számú kedvencei: csibe, boci, egér, malac, kacsa, nyuszi, paci mind-mind arra várnak, hogy megörvendeztessék az apróságokat. Az oldalakon röviden le is írják, mit láthatunk a képen. A történet tovább szőhető, mókázható, akár gyakorolhatjuk is az állathangokat a kicsikkel. Sokáig forgatható, praktikus, strapabíró kivitelben készült lapozócsalád, amely három további részben is elérhető: Járművek, Dinoszaurusz, A vadon

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az Ide nézz-sorozat köteteiben rengeteg kaland várja a kicsiket. A strapabíró oldalakat lapozgatva betekinthetnek a vadállatok, a versenypályák, a dinoszauruszok és a házi állatok életébe is.

Mókás hangok – A repülő

 

Illusztrátor: Kathryn Selbert

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-483-047-4

Korosztály: 1-3

 

 

 

Fokozzuk tovább az élvezeteket! A Mókás hangok-sorozat nem csupán egy vidám, színes lapozó, hanem egy igazi hangkiadós mesekönyv is egyben! A melegszívű történeteket ugyanis különböző hangokkal teszi még élvezetesebbé a kicsiknek. Ráadásul olyan színes gomb segítségével, amit ők is büszkén nyomogathatnak mese közben – előtt és után. Ezt a játékos lapozót élvezettel vehetik a kezükbe újra és újra a gyerekek, amit kemény lapos, strapabíró kivitele lehetővé is tesz. A könyv barátságos, pasztell színvilága, a  felfedezni való részletek és a nagyon kedves karakterek – pl. mosolygós járművek – megmelengetik a gyerekszíveket. A sorozat most megjelent kötetei: A rendőrautó, A tűzoltóautó és A repülő.

Ebben a részben a repülő készen áll, hogy elvigye az utasokat – természetesen csupa gyerek-kedvenc állatot, pl. zsiráfot, elefántot, oroszlánt, nyuszit – a Napfény szigetre. Felszállás után a repülő elsuhan a színes hőlégballonok között, amikor pedig sűrű köd veszi körül, fejlámpás madarak és Hanna Helikopter segít megtalálnia a helyes utat. Napfény sziget tengerpartján pedig sok-sok móka várja a nyaralókat.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Új kalandra hívjuk a kicsiket! A Mókás hangokkal egy-egy népszerű jármű életébe pillanthatnak be: elkísérhetik kedvencüket a napi feladataik elvégzése közben, és a hangmodul segítségével ők maguk is részesévé válhatnak az élménynek, hiszen akkor szólaltatják meg őket, amikor csak akarják.

A legkisebbeknek ajánljuk továbbá a legjobb interaktív lapozókról, valamint a verses és fejlesztő lapozókról szóló összeállításunkat. A legjobb járműves-mesekönyveket pedig ebben a bejegyzésünkben szedtük csokorba. Az újdonságok közül érdemes lehet belenézned Agócs Írisz: Masa és az eső, Mia nem álmos köteteibe, valamint a népszerű illusztrátor, Axel Scheffler mesekönyveibe, köztük A dzsungelzenekar, A majom mamája, A Graffaló vagy Az öt csúfság című lapozókönyvekbe.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.