Könyvújdonságok a legkisebbeknek: vidám mesék és babalapozók

Újabb könyvajánlónk következik, ezúttal a legkisebbek korosztálynak. Korábbi bejegyzéseinkben már bemutattuk a legújabb ismeretterjesztő és óvodás mesekönyveket, és a nagyobb kislányoknak is válogattunk már őszi olvasnivalót. Most pedig következzenek az apróságok, íme a legfrissebb mesekönyvek és babalapozók!

 

Hova bújtál, kis unikornis?

 

Szerző: Sam Taplin

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-324-675-7

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A tündérgyerekek sehol sem találják a kis unikornist. Kukucskálj be a szép színes oldalak mögé, és segíts nekik megkeresni! Közben talán még új barátokat is találtok…

Megjelenés: 2019. szeptember 10., A sorozatban már megjelent: Hova bújtál, kisróka?Hova bújtál, kiselefánt?, Hova bújtál, kisnyuszi?

Egyszarvú-rajongóknak ajánljuk továbbá a legjobb unikornisos mesekönyvekről, valamint foglalkoztatókról szóló írásunkat is.

Kisnyuszi aludni megy

 

Szerző: Jörg Mühle

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-498-8

Korosztály: 1-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Itt az este, ideje lefeküdni, de Kisnyuszinak még nem megy egyedül.
Segítenél neki, hogy mihamarabb ágyba bújjon?

Megjelent: 2019. szeptember 6. A sorozatban még várható: Kisnyuszi fürödni megy. Érdekelhet még a legjobb elalvást segítő mesekönyvekről szóló írásunkat is!

Új nekem még a világ

 

Szerző: Németh Beatrix

Illusztrátor: Kóródi Róbert

Kiadó: magánkiadás

ISBN: 978-615-003-847-6

Korosztály: 1-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az Új nekem még a világ című verseskötet babáknak és babákról szól. A mindennapok történéseit szedi rímbe: a pelenkázást, evést-ivást, fürdőzést, szundikálást, a világ felfedezését. Mai, friss nyelvhasználattal, mégis klasszikus üzenetet hordoz: hogy a világ szép és jó, és érdemes benne élni. A versikék bepillantást engednek a szülők számára babájuk lelkébe, és segítséget adnak az egész családnak a közös mondókázáshoz, ölbéli játékokhoz. Az elbűvölő, élénk szín-, és formavilágú illusztrációk pedig nemcsak a szülők, hanem a kicsik számára is csak még meghittebbé és varázslatosabbá teszik az első közös élményeket. Németh Beatrix kötete egy anyuka lelkéből szól, s egyben egy korai nyelvi neveléssel foglalkozó szakember minden tapasztalatát is a lehető legbájosabban megjeleníti.

Megjelenés: 2019. szeptember 4. Ajánljuk még a Toppantós – Legkisebbek mondókás- és verseskönyve című kötetet is. Érdekelhet továbbá Gróh Ilona Ringató-lapozó sorozata is. Nézz bele a Hull a szilva a fáról, a Cifra palota, vagy az Este van már, nyolc óra belapozójába!

Jó reggelt, pillangó!

 

Szerző: Gabrielle Crima

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-509-029-7

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A természet megható és fordulatos történetei olyanok, akár a kalandos mesék.
E kötet hőse hernyócska, aki egy szép napon pillangóként ébred fel. Történetét olvasva mi is átélhetjük a várakozás szépségét és az átalakulás csodáját. A természet csodái – Rövid történetek A gyönyörű színvilágú, kedves rajzokkal illusztrált sorozat köteteit kivágott ablakok teszik még látványosabbá.

Várható megjelenés: 2019. szeptember 17., a sorozat másik újdonsága: Jó reggelt, vörösbegy!

Ajánljuk továbbá a legújabb interaktív lapozókról szóló írásunkat is.

Legyünk barátok! (Malac és Liba)

Szerző: Tóth Krisztina

Illusztrátor: Hajba László

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-732-3

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tartsatok velük és legyetek ti is Malac és Liba barátai! Ismerjétek meg szeleburdi hőseinket, csatangoljatok velük az őszi erdőben, és nevessetek kalandjaikon! Tóth Krisztina gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, melyekkel igazi közös, családi élmény lesz a meseolvasás. Hajba László részletgazdag, bűbájos rajzain elevenedik meg Malac és Liba.

Várható megjelenés: 2019. szeptember 20. Érdemes beleolvasnod a legkedveltebb magyar ovis mesekönyvsorozatokról szóló írásunkba is!

Első meséim – 30 rövid történet beszédindításhoz, helyes hangzóejtéshez, szövegértés ellenőrzéséhez

 

Szerző: Deákné B. Katalin

Kiadó: Tudatos Lépés (2019)

ISBN: 978-615-589-409-1

Korosztály: 2-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A gyermek beszédfejlődésének egyes állomásainál (beszédindítás, helyes hangoztatás, mondatalkotás) segítséget jelentenek a szülőknek és a szakembereknek olyan kép- és szöveganyagok, amelyek a kicsiket beszédre sarkallják, illetve a hangzók gyakori hangoztatása által bemutatható azok helyes kiejtése. E kiadvány rövid történetei és kedves rajzai módot adnak a gyermekkel történő beszélgetésre, a szavakban lévő hangzók kiejtésének gyakorlására, a kifejezőkészség javítására. A pár mondatos mesékhez kapcsolódó kérdések az óvodás korú gyermek szövegértési képességének fejlesztéséhez adnak alapot. (A történetekhez kapcsolódó kérdéseket a kiadvány végén találja.) Néhány ismétlés után a képek segítségével a kicsik önállóan is elmesélhetik a történetet.

Várható megjelenés: 2019. szeptember 16., Figyemedbe ajánljuk továbbá a verses-és fejlesztő lapozókról szóló írásunkat is.

A Szépség és a Szörnyeteg (Disney – Kedvenc meséim)

 

 

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-442-8

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hol volt, hol nem volt, egyszer régen egy mogorva és hiú herceget Szörnyeteggé változtatott egy tündér, és csak az igaz szerelem menthette meg szomorú sorsától. Egy napon Belle, a gyönyörű és okos lány mellészegődött, hogy megmentse apját a Szörnyeteg karmai közül. A lány kedvességével azonban nemcsak az édesapját, hanem magát az elvarázsolt herceget is megmentette. Olvasd el és éld át Belle és a Szörnyeteg klasszikus történetét!

Megjelenés: 2019. szeptember 4., a sorozatban még újdonság: Mickey, a varázslóinas, Aladdin

Figyelmedbe ajánljuk még a Klasszikusok kicsiknek interaktív lapozócsaládot is. Nézd meg a Hamupipőke, a Csipkerózsika, vagy a Piroska és a farkas belapozóját!

Amiket már megtalálsz a könyvesboltokban…

Végezetül, a szeptemberi előzetesek után mutatunk még három szuper új babalapozót, amelyek nyár végén már megjelentek, de eddig mi még nem számoltunk be róluk.

Hová bújtak? A lányok (Disney baby térbeli könyv)

 

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-662-3

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Gyere és keresd meg te is, hogy hova bújtak a bájos mesehősök! Told el az ujjaiddal a kis képet, és megtudod! Miközben a lapozó bájos rajzait nézegetve nagyokat kacagnak a legkisebbek azon, hogyan bújócskáznak az állatok, észrevétlenül fejlesztjük a finommotorikájukat is.

Megjelent: 2019. augusztus 13., a sorozat másik újdonsága: Hová bújtak? A fiúk

Mesélő könyvek – A teknős és a nyúl

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-483-087-0

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Mesélő könyvek szó szerint mesélnek! A köteteken lévő hangmodul segítségével a lapokon leírt történetek meg is szólalnak, így az olvasni nem tudó apróságok is újra és újra meghallgathatják a kedvenc történeteiket. A mesék Major Eszter tolmácsolásában szólalnak meg.

Megjelent: 2019. július 13., A sorozatban még újdonság: Hófehérke és a hét törpe, A dzsungel könyve, Az oroszlán és a kisegér. Hasonlóan mókás interaktív babalapozókat találsz ebben a bejegyzésünkben is!

Állatok – leporello

 

Kiadó: Leviter Kiadó (2019)

ISBN: 978-615-600-903-6

Korosztály: 1-3

A KIADÓ SZINOPSZISA

Látványos, tematikus leporelló gyermekeknek, színes fotók sokaságával.

Megjelent: 2019. július 31., A sorozatban még újdonság: Autók, Traktorok

Ajánljuk továbbá a legkedveltebb járműves könyvekről szóló írásunkat is, illetve a Mókás hangok-sorozatból A rendőrautó és A repülő részeket.

További nyár végi-őszi könyvújdonságokért látogass el a legújabb ismeretterjesztőkről, a kislányos- és óvodás gyerekkönyvekről szóló írásunkra is!

TIPP: foxbooks.hu-n tematikusan is rákereshetsz a gyerekkönyvekre, legyen szó az autókróldinoszauruszokról, unikornisokról, vagy akár a csillagokról.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.