Lányos könyvpremierek: 9 szórakoztató olvasnivaló kislányoknak

Újabb izgalmas könyvpremierek! Korábbi bejegyzéseinkben már bemutattuk a legújabb ismeretterjesztő és óvodás mesekönyveket, most pedig a kislányoknak válogattunk szórakoztató olvasnivalót. Összeállításunkban a nyárvégi-szeptemberi megjelenések szerepelnek – mutatjuk mit érdemes beszerezned az őszre!

 

100 dolog, amit egy lánynak tudnia kell

 

Szerző: Karla S. Sommer

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-324-659-7

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Rágó ragadt a hajadba, és nem tudod, hogyan szedd ki anélkül, hogy kitépnéd vele az összes hajszáladat? Titkos levelet szeretnél küldeni a legjobb barátnődnek, amit csak ő tud megfejteni? Meg akarod érteni a lesszabályt, hogy a fiú haverjaid végre ne cikizzenek? Szívesen meglepnéd a barátaidat egy finom csokifondüvel vagy vicces limerickkel? Szerencsére ez a vérbeli csajos könyv mindebben segít, sőt további 95 tuti tippet rejt, amiknek biztos hasznát veszed.

Megjelent: 2019. augusztus 9.

Érdekelhet még Elene Favilli és Francesca Cavallo nemzetközi bestsellere, az Esti mesék lázadó lányoknak című könyv, aminek már a második része is elérhető. Ajánljuk továbbá Kertész Edina: A lány, aki orvos akart lenni című életrajzi mesekönyvét is.

Szandra és a csajok – Cserediák

 

Szerző: Balázsy Panna

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-520-6

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Káliszpera, csajok! Képzeljétek, a legjobb barátnőimmel megalapítottuk az Áfonya Pandák csapatot, közben tele a fejem angol szavakkal, görög istenekkel és ABBA-dalokkal. Folyton barlangokban járok, és turista vagyok a saját városomban. Arra is rájöttem, hogy a vendéglátás elég fárasztó dolog, de azért nagyon jó! Ismerjétek meg görög cserediákomat, Tasiát, és legújabb kalandjainkat! Jászu!

Várható megjelenés: 2019. szeptember 13., A Szandra és a csajok-sorozatban még elérhető: Csini? 

Kód, csajok, satöbbi – Partikód, fényeket fel!

 

Szerző: Jo Whittemore

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-494-7

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Maya és a barátnői izgalmas feladatot kapnak a szakkörön: ők programozhatják a zenét és a fényeket az iskolabálon! A zenére villogó fénysor kódolása azonban nehéz, és a lányok Maya egyik ötletére sem vevők… Bezzeg Nicole, a régi barátnője minden ötletéért rajong! De Nicole nincs rá jó hatással, és mellette Maya hosszú idő után újra bajba kerül: a barátai és a szülei is megharagszanak rá. A programozás sikere és a programozó lányok barátsága veszélybe kerül… Vajon a lányoknak sikerül megoldania ezt a nehéz helyzetet?

Várható megjelenés: 2019. augusztus 26., A Kód, csajok, satöbbi korábbi kötetei: A barátságkód, BFF: Együtt a célig

Ha szereted a rejtélyeket, érdekelhet Bojti Anna: Éjszakai az állatkertben című kalandjáték-regénye is.

Régi kedvencek – Rendhagyó emlékkönyv

 

Szerző: Nagy Katalin

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-696-8

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kötetben egy megtalált emlékkönyv kapcsán emlékszik vissza Nagy Katalin a gyerekkorára. Rövid történeteken keresztül mutat be sokféle gyereksorsot, melyekből kiderül, hogy vannak, akik nehezebb körülmények között élnek, őket bátorítani és segíteni kell; és van, akit sokan irigyelnek, ám valójában nagyon magányos. A gyereknyelven írt szövegek sikerének titka az őszinteség és a humor, amelynek köszönhetően a József Attila-díjjal is kitüntetett szerző könyvei minden korban élvezetes olvasmányok kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Régi kedvencek-sorozatunkban olyan könyvek megjelentetését tűztük ki célul, melyek egyszer már belopták magukat sokak szívébe. Mi elővesszük és új, friss illusztrációkkal töltjük meg őket, hogy a mai gyerekek is szívesen vegyék kézbe ezeket a remekműveket, és számukra is legalább akkora élményt jelentsenek, mint nekünk jelentettek évekkel ezelőtt.

Várható megjelenés: 2019. szeptember 20.

Balettmesék – Panka és a hattyúk tánca

 

Szerző: Rippl Renáta

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-700-2

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Pankára rengeteg újdonság vár: költözés, új lakás új szobával és egy új balettiskola is.
Érkezik egy új barát is, akivel a farsang még nagyobb móka. A két kis hattyú sokat tanul ebben a részben barátságról, táncról, családról is. És még mennyi mindenről…
Panka ismerkedését a balett legszebb történeteivel, valamint a tánc világával Rippl Renáta nem csak megfogalmazta, de gyönyörű illusztrációkkal életre is keltette.

Várható megjelenés: 2019. szeptember 30. A Balettmesék-sorozat korábbi kötete: Panka balerina lesz

A szerzőnő bájos rajzaival találkozhatsz továbbá a Bosnyák Viktória: Unikornis égen, földön, illetve a Finy Petra: Óvodások kézikönyve című mesekönyvekben is.

Szandi meséi – Az erdő koboldok

 

Szerző: Alexa Pearl

Illusztrátor: Paco Sordo

Kiadó: Napraforgó Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-483-118-1

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szandi végre hivatalosan is hercegnő! De nincs ideje ünnepelni… Az erdőkoboldok folyamatosan lopkodják a repülő lovak tollait, aminek szörnyű hatása van a lovakra. Szandi szokatlan módon lát neki a probléma megoldásának. Vajon sikerrel járhat-e egy ilyen tapasztalatlan csikó? Vagy rászedik a gonosz koboldok?

Várható megjelenés: 2019. augusztus 30. A sorozat korábbi kötetei: A nagy titok, Mi rejtőzik a fák mögött?, Az őj barát, A hercegnői vizsga

TIPP: Ismerkedj meg Tony Wolf időtlen klasszikusával, a Mesél az erdő mesekönyvsorozattal is!

Bűbájos hercegnők – Cicavarázs

 

Szerző: Rosie Banks

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-690-6

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Te mit kívánnál? Hannának különleges, cicás kívánsága van, és a két legjobb barátnő, Mia és Lotti feladata, hogy segítsenek valóra váltani. Vajon sikerül majd a lányoknak megállítani a gonosz Méreg hercegnőt, és tökéletes új otthont találni Hanna imádnivaló cicáinak? Gyűjtsd össze az összes varázslatos történetet!

Megjelent: 2019. augusztus 6. A sorozatban újdonság még: Nyuszis meglepetés

Ajánljuk továbbá Anna Sarve: Bolondos hercegnők könyve című bájos mesekönyvet is.

A varázslatos karkötő – Az unikornis csókja

 

Szerző: Jessica Ennis-Hill

Kiadó: Digitanart Stúdió (2019)

ISBN: 978-615-571-623-2

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy szenzációs sorozat negyedik része az olimpiai bajnok Jessica Ennis-Hilltől
Milyen lehet egy varázslatos karkötő, aminek segítségével bármikor láthatatlanná tudnál válni? Evie-re bámulatos kalandok várnak, amikor egy unikornis csikónak nyoma vész a parkban!

Megjelent: 2019. augusztus 16., A sorozat korábbi kötetei: Az ezüst unikornis, A bűbájos kiskutya, A lidércek tanyája

Érdemes lehet átböngészned a legjobb unikornisos mesekönyvekről szóló írásunkat is!

Tea Angyalai – Rómeó és Júlia Londonban

 

Szerző: Tea Stilton

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-506-7

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hogy miért utaztunk Londonba? Mert Violetet beválogatták a Rómeó és Júlia musical zenekarába, és mi a nézőtérről drukkoltunk neki. Ám a színfalak mögött furcsa események sorozata kezdődött… Tartsatok velünk a nyomozásban!

Várható megjelenés: 2019. augusztus 27.

Böngészd át korábbi bejegyzésünket is, ahol további lányos olvasnivalókat találsz. Érdekelhet még a legjobb gasztro gyerekkönyvekről szóló írásunk is.

TIPP: A foxbooks.hu-n tematikusan is rákereshetsz a gyerekkönyvekre, legyen szó akár az  unikornisokról, dinókról, vagy akár az iskolára felkészítő mesekönyvekről is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató