Nyári könyvpremierek: csajos válogatás (1. rész)

Ezúttal a nyáreleji könyvpremierekből szemezgettünk frissítő olvasnivalókat a gyerekeknek.Összeállításunk első részében a kislányoknak válogattunk szórakoztató újdonságokat a szünidőre. Íme egy csajos, nyári könyvválogatás!

 

Miraculous – Katicabogár naplója

 

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-406-0

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Minden fiatal szuperhős számára kötelező! Katicabogár csak rád számíthat! Segíts megóvni a titkát ezzel a szuper, zárható naplóval! Így csináld: válaszolj a kérdésekre, ragaszd be a matricákat, oldd meg rejtélyeket, és járj túl a gonosztevők eszén – persze csak ha tudsz!

Várható megjelenés: 2019. július 5.

Vámpírtündér – Holdas Hanna a vidámparkban

 

Szerző: Harriet Muncaster

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-216-1

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő.
Hanna még sosem járt vidámparkban, így nagyon boldog, amikor végre elmehet. Azonban kicsit csalódott, mert a Varázslatos vidámpark elsőre csöppet sem tűnik varázslatosnak. Egy suhintás a varázspálcával és némi boszorkánykotyvalék azonban talán segíthet.
Végül is, mi baj lehetne ebből…?

Megjelent: 2019. június 17.

Varázslat Velencében – Az álarckészítő lánya

 

Szerző: Holly Webb

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-607-4

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Colette az édesanyjával él, gyönyörű ruhákat készítenek Velence gazdag hölgyei számára. Soha nem ismerte az édesapját, és az anyukája sem beszél róla, ám Colette hímzései életre kelnek és táncot lejtenek, és a lány biztos benne, hogy mágikus erő rejtőzik a vérében. Aztán Colette felfedezi az igazságot: az édesapja híres álarckészítő és hatalommal bíró mágus is egyben…Az elbűvölő Varázslat Velencében-sorozat harmadik kötete a sikerszerző Holly Webb tollából.

Várható megjelenés: 2019. július 18.

Titkos királyság: Királyi koszorúslányok

 

Szerző: Rosie Banks

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-620-3

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nagy esemény közeleg a Titkos Királyságban: Vidám király unokatestvére, Felícia úrnő házasodni készül, ráadásul a csodásnak ígérkező királyi esküvőn Nelli, Fanni és Jázmin lesz a koszorúslány! Ám Keserű királynő nem szerepel a meghívottak listáján, és a gonosz teremtés ezt nem veszi jó néven… Vajon sikerül megakadályozni, hogy a dühös királynő tönkretegye Felícia kisasszony életének legszebb napját? Megtudod, ha elolvasod ezt a különkiadást, melyben két történetet is találsz!

Várható megjelenés: 2019. július 16.

Tea Angyalai: Az óceán gyermeke

 

Szerző: Tea Stilton

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-505-0

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Sziasztok, hallottatok már rólunk? Mi vagyunk Tea Angyalai! A Cinnford Egyetemen találkoztunk és lettünk elválaszthatatlan jó barátok. Mindannyian újságírók szeretnénk lenni. Az élet Cinnfordban rendkívül izgalmas, tele van kalandokkal és rejtélyekkel. Ismerjétek meg legújabb történetünket! Ez a történet arról szól, hogyan segítettünk egy titokzatos fiúnak visszatérni az otthonába, az óceán mélyére. A jó ügy érdekében körbeutaztuk a világot és fantasztikus kalandokat éltünk át együtt!

Várható megjelenés: 2019. július 8.

Egy zizi naplója 11. – Cserdiák

 

Szerző: Rachel Renee Russell

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-457-595-5

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mit meg nem tesz az ember egy párizsi útért! Bevállal egy új iskolát! Nikki Maxwell totál peches. A Pompásvölgyi kötelező cserediák programján minden barátnője másik iskolába kerül mint ő. Csak neki kell a HIPERelit Északdombi Nemzetközi Akadémiára mennie. Az vigasztalja, hogy ha sikeresen szerepel, eljuthat Párizsba. Viszont legrosszabb az egészben, hogy pont MacKenzie-vel kell összefognia egy szelfi-mániás MacKenzie-klón legyőzéséhez. De kutyából nem lesz szalonna… Hogyan lehetnek barátnők MacKenzie és Nikki? SEHOGY!

Megjelent: 2019. június 14.

Varázslatos állatbirodalom – Mazsi, a merész

 

Szerző: Daisy Meadows

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-611-1

Korosztály: 4-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Bizsu elhívja Lilit és Lucát a Zafír-szigetre, hogy megmutassa nekik a híres-nevezetes vidámparkot, ahol megannyi különleges körhinta, csúszda és egyéb móka várja a látogatókat. A barátnők éppen az Örvényt, az izgalmas vízi körhintát próbálják ki, amikor hirtelen hatalmas hullámok kavarják fel a Csillogó-tó vizét. Grizelda eljön, hogy megszerezze a harmadik zafírt, ám a lányok elhatározzák, hogy Mazsival, a kismalaccal együtt meghiúsítják a gonosz boszorkány tervét.

Várható megjelenés: 2019. július 2. A sorozatban várható még: Anni, a tó bajnoka

Varázslatos egyszarvú

 

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-531-9

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tündérföld az egyszarvú otthona;
minden napra jut egy kedves csoda.
Húzd ki, forgasd, told el a kart,
és kezdődik a sok kaland.

Várható megjelenés: 2019. július 30.

Unikornis – Matricás könyv és 100 darabos kirakó

Szerző: Fiona Watt

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-324-640-5

Korosztály: 4-8

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ugye te is imádod az unikornisokat? Hát akkor tedd próbára az ügyességed ezzel a 100 darabos kirakóval, ami egy meseszép képet rejt ezekről a különleges, titokzatos lényekről! A dobozban találsz egy képeskönyvet is, amiben megcsodálhatod az unikornisokat, amint a csillagos égbolt alatt alszanak, napfényes réteken legelésznek, színpompás szivárvány körül szárnyalnak, vagy épp egy jégkastély kertjében barangolnak. Az egyes oldalakat pedig még varázslatosabbá teheted a kötethez tartozó 100 különböző matricával!

Várható megjelenés: 2019. július 03.

Lovagok és hercegnők – Ragassz és játssz!

 

Kiadó: Móra Ifjúsági Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-239-0

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Emeld ki a tájképet a kötetből, hajtogasd össze az ábra szerint, és helyezd el a térbe helyezhető matricákat a kastély előtt! Hajtsd vissza mindegyik matrica alján a ragadós fület, és a figura lábra fog állni!

Várható megjelenés: 2019. július 16.,sorozatban várható még: A tanyán

További újdonságokért olvasd el a legizgalmasabb könyvheti megjelenésekről szóló bejegyzésünket is, vagy böngészd át a júniusi kisiskolás- és óvodás könyvpremierekről szóló írásainkat!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.