Helló június! Íme a legújabb óvodás gyerekkönyvek

Júniusban ismét nagyon sok könyvújdonságra számíthatunk. Korábbi bejegyzésünkben már csokorba szedtük az iskolás korosztály legszuperebb könyvpremiereit. Ebben az összeállításunkban pedig utánajártunk, hogy mivel készülnek a kiadók a kisebbeknek. Íme a legizgalmasabb nagy- és kisóvodás gyerekkönyvek!

 

Apa szeret!

 

Szerző: Farkas Nóra

Illusztrátor: Láng Anna

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-617-3

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hányféleképpen mutatkozhat meg apa szeretete? Honnan tudhatja Pötyi, hogy az apukája akkor is gondol rá, ha épp nincsenek együtt? Vajon mi a közös a tőle kapott játéknyusziban, a hűtőben lapuló málnában és a délutáni labdázásában? Hogyan köti össze őket a mosolyuk, és miért olyan fontosak az együtt átélt pillanatok? Ebből a bájos rajzokkal illusztrált csodaszép történetből – amelyben Pötyi és az anyukája nyomozós játékba kezdenek, hogy felkutassák apa szeretetnyomait – minden kiderül. A kicsiket játékos feladatok és kitölthető oldalak is segítik abban, hogy megértsék, mitől különleges az apai szeretet.

Várható megjelenés: 2019. június 07. A szerzőtől ajánljuk továbbá az Összeköt a szeretet című beszoktatós mesekönyvet is.

 Az erdei focibajnokság

 

Szerző: Nagy László Krisztián

Illusztrátor: Egri Mónika

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-683-8

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nagy az izgalom a Végtelen-erdőben. Első alkalommal rendezik meg az állati focibajnokságot, azaz a Bundásligát. Csapatkapitányuk, Karotta vezetésével a Káposztás-réti nyulak is készülnek a bajnokságra, ahol a legfélelmetesebb ellenfelekkel szemben kell helytállniuk. Vajon van esélyük Sunyi Sanyi és a rókák ellen? Legyőzhetik a sünöket a Tüskecsarnokban? Vagy úgyis Acsar és a Lompos FC viszi haza a kupát? A nyusziknak minden leleményességükre szükségük lesz, hiszen az ellenfelek közül nem mindenki tartja be a játékszabályokat. A mulatságos, fordulatos és szórakoztató kalandregény a futball világába vezeti be a gyerekeket, de a focis kiszólásoknak, vicces áthallásoknak köszönhetően a felnőtteknek is sok-sok kellemes pillanatot tartogat. Az erdei állatok Egri Mónika rajzain elevenednek meg.

Várható megjelenés: 2019. június 11. Egri Mónika illusztrációjával többek között találkozhatsz még a Babaróka ajándéka és a Babaróka kertje című mesekönyvekben is.

A Lengemesék állatai (Lenge Mini-sorozat)

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Timkó Bíbor

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-324-156-1

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Lenge Mini-sorozat kötetei a Lengemeséket szerető családok legkisebbjeinek szólnak. Ismerd meg a Lengemesék állatszereplőit! Tudd meg, hol élnek, mit szeretnek enni, kikkel barátkoznak! Mesélj róluk te is!

Várható megjelenés: 2019. június 07. Olvasd el a Lengemesék-sorozatról írt összefoglalónkat, vagy nézz bele a Nádtengeri rejtélyek című mesekönyvbe!

Spicc és Pipa

 

Szerző: Nattán-Angeli Nóra

Illusztrátor: Pájer Lilla

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-509-022-8

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

“Spicc és Pipa két szobacica volt. Párnáik bojtját pofozgatták, vagy a pamlagon nyújtóztak puhán. Egy nap a házban vendégeket vártak. Volt nagy sürgés-forgás, takarítás, nem menekültek a porcicák! A két cirmos a konyhába lopózott, pipált és spiccelt, s egy tigrisugrással a csilláron termett, majd légtornászügyességgel – hopp! – felkaptak egy-egy csirkecombot… Két Cica Könyvek sorozat. Nyolc cica, négy mese, megszámlálhatatlanul sok kaland. Bájos és vidám, költői és varázslatos történetek égi és földi cicákról, fiatal és öreg macskákról, kövér és sovány cicusokról, lusta és virgonc macsekokról ovisoknak.

Várható megjelenés: 2019. június 13.

Betűzgető könyvek – Borz beköltözik

 

Szerző: Majoros Nóra

Illusztrátor: Hanga Réka

Kiadó: Cerkabella Kiadó 82019)

ISBN: 978-615-580-816-6

Korosztály: 6-9

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egyedülálló ez a kötet, ugyanis benne a mesék nagy nyomtatott betűkkel vannak szedve, így az alsó osztályosoknak az olvasástanulás kezdeti fázisában kitűnő gyakorlási lehetőség, a felfedezés örömét kínálja. A könyv azonnali olvasási sikerélményt nyújt, és a diszlexiás gyerekek is könnyebben olvassák. Az olvasással nem iskolai keretek között ismerkedő gyerekek is betűzgethetik, hiszen ők a nyomtatott nagybetűket ismerik. Majoros Nóra kedves, szellemes szövegei pedig garanciát jelentenek a minőségre. A BETŰZGETŐ KÖNYVEK sorozat második kötetében Borz két meséje olvasható. Hogy fogadják az erdei állatok Róka barátját? És milyen a tökéletes születésnapi ajándék?

Várható megjelenés: 2019. június 10.

Nózi nyomoz – Kajla

 

Szerző: Kántor Kata

Illusztrátor: Dudás Győző

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-457-536-8

Korosztály: 7-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nyomozz Nózival! Nózi és barátai ijesztő felfedezést tesznek a közeli erdőben. A magas fűben egy félelmetesen nagy rottweiler kutya fekszik sebesülten és magatehetetlenül és. Mi történt vele? Hogy került oda? Tartani kellene tőle? A rottweiler magához tér, ám nem emlékszik semmire. Sőt, azt sem tudja, ki ő, és hol vannak a gazdái. Nózi és barátai elhatározzák, hogy segítenek a kutyán, és megkeresik a gazdáját. A nyomozás azonban váratlan fordulatot vesz. Vajon sikerül a gazda nyomára bukkanni? És ha megvannak a kétlábúak, a rottweiler megtalálja újra önmagát? Letehetetlen könyv a kutyakalandok kedvelőinek. Vidd haza, és merülj el az izgalmas kalandban!

Várható megjelenés: 2019. június 14.

Pomádé király új ruhája (Mesék az operából)

 

Szerző: Fodor Veronika

Illusztrátor: Szeidl Andrea

Kiadó: Holnap Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-349-256-7

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nagy a sürgés-forgás Pomádiában, mindenki a király névnapjára készül. Ekkor toppan be a forgatagba két titokzatos szélhámos, akik szabónak adják ki magukat, és egy csodálatos új ruhát terveznének a hiú uralkodónak. A pompázatos ruhakölteményt állításuk szerint viszont csak azok láthatják, akik arra érdemesnek bizonyulnak. A Pomádé király új ruhája című meseoperát Ránki György írta meg Hans Christian Andersen meséje alapján. A zeneműből most ismét gyermekirodalmi gyöngyszem lett, Fodor Veronika a tőle megszokott minőségben adaptálta gyermekek számára az operát. A humoros történet Szeidl Andrea rajzain elevenedik meg előttünk, a CD-mellékleten pedig Ránki György művének legszebb dallamai kísérik az olvasót Pomádia földjére.

Várható megjelenés: 2019. június 4.

Tatu és Patu észbontó mesekönyve

 

Szerző: Aino Havukainen, Sami Toivonen

Kiadó: Cerkabella Kidó (2019)

ISBN: 978-615-580-815-9

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez a könyv megváltoztatja az életedet! Nemcsak hat fantasztikus mesét kínál, hanem mindhez külön-külön használati utasításokat is! Nincs más hátra, mint nekifogni a gyakorlásnak! A jövő mese- klasszikusai kizárólag ebben a könyvben! A furavári fivérek kalandjainak ez a tizenegyedik magyar nyelvű kötete, sőt, egy színező foglalkoztató is kapható a főszereplésükkel. A szerzőpáros, Aino Havukainen és Sami Toivonen elnyerte a gyermek- és ifjúsági könyvek illusztrátorainak szóló legrangosabb finnországi elismerést, a Rudolf Koivu-díjat. Hároméves kortól ajánlott, felső korhatár nélkül.

Várható megjelenés: 2019. június 10.

Óvodások kézikönyve

 

Szerző: Finy Petra

Illusztrátor: Rippl Renáta

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-641-8

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az ovikezdés nehéz dolog. Gyereknek és szülőnek egyaránt. Talán néha a szülőknek kicsit nehezebb is, hiszen ez az első elengedési lecke az életünkben. Jól jön ilyenkor egy jó barát. Netán egy könyvbarát. Az óvodások kézikönyve ilyesféle barátként működik. Nem oszt tanácsokat, nem okoskodik, szerényen a háttérbe húzódik, mégis biztos támaszként van mellettünk, és a legnehezebb pillanatokban mindig lehet rá számítani. Pont, mint egy plüsskedvencre. A szöveg és a sok színes, szívmelengető rajz részletesen mutatja be a gyerekeknek, milyen is ez a nagy kaland, amit óvodának hívunk. A beiratkozástól kezdve az első ottalvásig, és az új hely megszokásáig. Teszi mindezt szeretettel és humorral, azzal két eszközzel, ami az élet lélekpróbáló helyzeteiben mindig a segítségünkre van.

Várható megjelenés: 2019. június 05. A szerzőnőtől ajánljuk még: A doki-ügy című mesekönyvet is. Finy Petra: Iskolások kézikönyve című kötetéről pedig a legjobb iskolára felkészítő mesekönyvek című bejegyzésünkben olvashatsz.

Pikó, a nagyotmondó kishal

 

Szerző: Julia Donaldson

Illusztrátor: Axel Scheffler

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN:978-963-410-450-6

Korosztály: 2-5

A KIADÓ SZINOPSZISA

Volt egyszer egy Pikó nevű halacska, aki minden nap elkésett az iskolából… Hogy miért? Mert vízi csikón lovagolt, ráján lopakodott, vagy éppen beszorult egy kincsesládába, ahonnan aztán egy sellő szabadította ki. Nem hiszitek? Azt mondjátok, Pikó mindezt csak kitalálta? Mi lesz vele, amikor tényleg bajba kerül? Kiderül Julia Donaldson és Axel Scheffler meséjéből, Papp Gábor Zsigmond remek fordításában!

Várható megjelenés: 2019. június 14. A szerzőpárostól ajánljuk még: A majom mamája, A Graffaló, Az öt csúfság

Jól játszani – 7 táblás játék

 

Szerzők: Jesztl József – Lencse Máté

Illusztrátor: Vörös Jutka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-461-2

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nem tudtok úgy együtt játszani, hogy ne legyen veszekedés a vége? Mindig a nagyobb testvér nyer, és ezért a kisebbnek nincs kedve játszani? Ebben a könyvben 7 táblás játékot találtok: a játékok alapját olyan közismert, klasszikus játékok adják, mint az amőba, a sakk vagy a dáma, de mindegyik alaposan meg van csavarva! Ráadásul mindegyikhez három variációt is bemutatunk, amelyek kisebb-nagyobb előnyt nyújtanak a gyengébb játékosnak. Jesztl József és Lencse Máté játékpedagógusok megmutatják, hogyan lehet jól játszani, úgy, hogy a kezdők, kisebbek is egyenrangúan szálljanak be a játékba, mégis megmaradjon a játék izgalma, és mindenki kihozza magából a legtöbbet. Játék közben még azt is megtanulják a gyerekek, hogy milyen érzés esélyt adni és elfogadni az előnyt.

Várható megjelenés: 2019. június 3.

Pitypang és Lili – Pitypang segít

 

Szerző: Pásztohy Panka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-472-8

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ebben a mesében Pitypang különleges kutyusokkal találkozik: a segítőkutyákkal. Lilivel és
Pitypanggal együtt pedig mi is megtanulhatjuk, hogyan zajlik a kutyák kiképzése, és honnan tudjuk, ha valakinek segítségre van szüksége a környezetünkben.

Várható megjelenés: 2019. június 11.

Kincskereső kisködmön – Móra Ferenc regénye újragombolva – CD melléklettel

 

Szerző: Lackfi János

Illusztrátor: Rátkai Kornél

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-027-6

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Lackfi János “újragombolta” Móra Ferenc kisködmönét: a tőle megszokott humoros stílusban, a mai nyelvre átültetve meséli újra az ismert történetet – ily módon megkönnyíti az alsós gyerekek számára a regény befogadását. A kötethez CD is tartozik, melyen Lackfi János dalszövegeit hallhatjuk az Apnoé zenekar előadásában.

Várható megjelenés: 2019. június 6.

Bernát a mentőautó – Kerek mesék

 

Szerző: Mechler Anna

Illusztrátor: Hajba László

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-619-7

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Újabb közlekedési eszközzel bővült a Kerék mesék sorozat járműparkja: megérkezett Bernát, a mentőautó! Egy mentőjármű élete csupa kaland; hol baleseti sérülteket szállít, hol nehezen lélegző betegeket – olykor maga is életet ment, de elkísérhetjük a havas erdő szélére, az autópályára vagy a mentősofőrök versenyére is. Vajon milyen titkokat rejt a mentőállomás? És ki lehet az, aki néha, váratlanul megjelenik Bernát vezetőfülkéjében? A történetek nemcsak szórakoztatnak, de rengeteg hasznos dolgot megtanítanak a mentősök munkájáról. A tizenkét izgalmas mesét Mechler Anna írta, és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre. Ajánljuk a villogós autók rajongóinak – nem fognak csalódni!

Várható megjelenés: 2019. június 03. Olvasd el a legjobb járműves gyerekkönyvekről szóló írásunkat is, vagy nézd meg Az én nagy képes szótáram – Járművek című könyv belapozóját!

Óriás felfedezőkönyv

 

Szerző: Josef Kessel

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-244-964-7

Korosztály: 4-7

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Ravensburger népszerű Mit? Miért? Hogyan? gyermekkönyvsorozatának e rendhagyó méretű kötete a Scolar Kiadó alapításának 25. évfordulójára jelent meg. A könyvet lapozgatva az óvodások és a kisiskolások hatalmas méretű oldalakon böngészve ismerkedhetnek kedvenc témáikkal. 35,5X41 cm-es méret!

Várható megjelenés: 2019. június 16. 

Boribon utazik

 

Szerző: Marék Veronika

Kiadó: Pozsonyi pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-392-9

Korosztály: 1-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Brrr… brrr… Nini, mi ez? Egy piros autó! Sss… sss… Nini, mi ez? Egy sárga vitorlás! Mivel menjünk tovább? Utazz te is Boribonnal és barátaival!

Várható megjelenés: 2019. június 7. A szerzőtől ajánljuk továbbá a 2018-ban megjelent Boribon pancsol című mesekönyvet is.

Mesés hajók

 

Kiadó: Pro Junior Kiadó (2019)

ISBN: 978-615-573-924-8

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Különböző hajótípusok játékos leírása. Gyönyörű rajzokkal, képekkel illusztrálva.

Várható megjelenés: 2019. június 4. A legkisebbeknek ajánljuk még a legjobb interaktív, valamint verses- és fejelsztő babalapozókról szóló írásunkat. Böngészd át a legújabb lapozókból szóló írásunkat is!

Böngészd át az iskolás korosztálynak szóló júniusi könyvpremiereket is! Érdemes lehet továbbá elolvasnod a májusi megjelenéseket összefoglaló, a kisebbeknek-, és a kisiskolás korosztálynak szóló, valamint az egyéb izgalmas gyerekkönyveket bemutató írásunkat is!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató