Berg Judit: Nádtengeri rejtélyek

Berg Judit nagy sikerű Lengemesék-sorozata ezúttal egy interaktív mesekönyvvel bővült. A Nádtengeri rejtélyek több szempontból is különleges. Nemcsak a vadonatúj, izgalmas kalandok és Vilkó bebarnult haja miatt, hanem azért is, mert ebben a kötetben a gyerekek maguk alakíthatják a történeteket. Ők döntik el, hogy merre haladjon a történet, sőt azt is, hogy mi legyen a mese vége. Extraként pedig egyes részeket pár másodperces minijelenetekben is élvezhetnek, ha van a családban okostelefon. A lengék történeteit ezúttal is Timkó Bíbor álomszerű rajzai kísérik. Mutatjuk a belapozót!

 

Nádtengeri rejtélyek

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Timkó Bíbor

Kiadó: Centrál Kiadó (2018)

ISBN: 978-963-324-603-0

Korosztály: 4+

 

 

A Lengemesék-sorozatról írt beszámolónkat ide klikkelve tudod elolvasni.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Döntsd el te, mi legyen a mese vége! Ez a könyv nemcsak attól különleges, hogy a Nádtenger lakói vadonatúj kalandokba keverednek a már bebarnult hajú Füttyös Vilkó vezetésével, hanem azért is, mert rajtad múlik, hogyan alakuljon a történet! Elkezdődik a mese, de hamar felmerül a kérdés, merre folytassák útjukat a szereplők. Te döntesz, és így a bonyodalom az általad választott irányban kanyarog tovább. Ahány elágazás, annyi lehetséges folytatás. Van köztük vicces, meglepő, békés és harcias, izgalmas és szelíd. Persze itt-ott újra összefonódnak a szálak, míg a végére hét teljesen különböző befejezésű mesét “gyárthatsz” magadnak. És hogy még több meglepetést hozzon ez a fordulatos kötet: némelyik történetet és a meseváltozatok végét mini-rajzfilmjelenetek egészítik ki. Ha okostelefonnal beolvassátok azokat a képeket, ahol LivePrint-logó szerepel, már meg is nézhetitek a rövid kis jeleneteket.

Ha még nem ismered a Lengemeséket, kattints erre a cikkünkre, és olvasd el ajánlónkat! A Lengemesék-sorozat bekerült a legjobb kisiskolás mesekönyvek válogatásunkba, ha kíváncsi vagy, hogy mért, és hogy melyik kisiskolás könyvek kerültek még bele, olvasd el erről szóló cikkünket. A sorozat többi részébe pedig a címekre kattintva tudsz belapozni: Tavasz a Nádtengeren, Nádtengeri nyár, Ősz a NádtengerenNádtenger télenLengekalendárium

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.