Viszlát suli! Szia nyár! Izgalmas könyvpremierek 7-14 éveseknek

Az időjárás mostanában eléggé szeszélyes, nehéz elképzelni, hogy hamarosan bezárnak az iskolák, és  beköszönt a nyár. Érdemes lehet már most beszerezni néhány olvasnivalót a nyaralásokra, vagy akár a borongósabb napokra is. Íme egy összeállítás, amiből kiderül, milyen könyvpremierekre számíthat az iskolás korosztály. A korábbi megjelenéseket erre a linkre kattintva tudod átböngészni, a kisebbeknek pedig a júniusi várható megjelenésekből és a májusi újdonságokból is válogathatsz ezen és ezen a linken.

 

A zöld macska és a titkos átjáró

 

Szerző: Ruff Orsolya

Illusztrátor: Megyeri Annamária

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-618-0

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Különös dolgok történnek a városban: titokzatos alak lopakodik a régiségboltban, Virág nagymamájához betörtek, egy öreg sün tűnik fel a házban, két gyerek rejtőzik egy nagy, zöld ládában, és valaki eltömítette gesztenyével a nagyi autójának kipufogóját. Hogy kerül ide a Hét Domb vidékéről egy menyét, és sikerül-e Zizinek, a talpraesett macskának hazajutnia, hogy megmentse az erdőt? Ebben az újabb izgalmas kalandregényben felbukkan egy édesszájú hentes, egy vérmes nagymama, és Zizi és barátai addig nem nyugszanak, míg ki nem fürkészik az igazi zöld macska titkát.

Várható megjelenés: 2019. június 03.

Odabent a frigóban

 

Szerző: Dániel András

Kiadó: Tilos az Á Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-410-489-6

Korosztály: 14+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Befér-e egy színház egy hűtőszekrénybe? Elég jó táncosok-e a csigák? Léteznek-e éneklő zsiráfok?
Milyen verset ír egy tábla csokoládé? Efféle, sokakat kínzó kérdésekre találunk válaszokat Dániel András legújabb, minden eddiginél furcsább könyvében. Színdarab, mese, kabaré és képeskönyv találkozása egy jégrevü viszontagságos próbáján. Olvasása csak tikkasztó hőségben, ennek hiányában pedig meleg ruházatban ajánlott!

Várható megjelenés: 2019. június 13.

Találj ki!

 

Szerzők: Dávid Ádám, Finy Petra, Gévai Csilla, Kertész Erzsi, Majoros Nóra, Mészöly Ágnes, Miklya Anna, Nyulász Péter

Kiadó: Betűtészta Kiadó (2019)

ISBN: 978-615-558-734-4

Korosztály: 10-14

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hogy lesz egy unalmasnak ígérkező osztálykirándulásból félelmetesen izgalmas szabadulós játék? Úgy, hogy az osztály nyolc különc tagja mondvacsinált vagy valós indokkal lemarad az éjszakai túráról. A lepukkant kastélyszállóban töltik az éjszakát, ahol hamar a bogaras gondnok mesterien őrült játékának szereplőivé válnak. Ők nyolcan véletlenül lettek egy csapat, de hajnalig – ha szeretnék, ha nem – össze kell tartaniuk, mielőtt a többiek visszaérnek. Különleges könyv született: a könyv nyolc főszereplőjét megszólaltató nyolc író közös munkája. Ők nyolcan nem véletlenül lettek egy csapat, szívvel-lélekkel írták ezt a könyvet.

Várható megjelenés: 2019. június 12.

Mágikus állatok iskolája – Végre vakáció!

 

Szerző: Margit Auer

Kiadó: Babilon Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-294-566-8

Korosztály: 7-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Henry mágikus leopárdjával, Leanderrel egy valódi kísértetkastélyba látogat. “Kísértetek márpedig nincsenek”, állítja Leander. És igaza is van. Vagy mégsem? Olvasd el a harmadik szünidei kalandot is!

Várható megjelenés: 2019. június 5.

Egy zizi naplója 11. – Cserdiák

 

Szerző: Rachel Renee Russell

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-457-595-5

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mit meg nem tesz az ember egy párizsi útért! Bevállal egy új iskolát! Nikki Maxwell totál peches. A Pompásvölgyi kötelező cserediák programján minden barátnője másik iskolába kerül mint ő. Csak neki kell a HIPERelit Északdombi Nemzetközi Akadémiára mennie. Az vigasztalja, hogy ha sikeresen szerepel, eljuthat Párizsba. Viszont legrosszabb az egészben, hogy pont MacKenzie-vel kell összefognia egy szelfi-mániás MacKenzie-klón legyőzéséhez. De kutyából nem lesz szalonna… Hogyan lehetnek barátnők MacKenzie és Nikki? SEHOGY!

Várható megjelenés: 2019. június 14.

Csupa SMILEY az életem – Minden.Tök.Király.

 

Szerző: Anne Kalicky

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-457-557-3

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kedves jövőlakó! A kincs, amit a kezedben tartasz, egyfajta időkapszula, a nagy Max (ÉN->(S)) tanúvallomás-füzete, ami neked szól! Jó, még csak 11 éves vagyok, de eltökélt szándékom, hogy nyomot hagyok a Történelemben, és korom hősévé válok. Úgyhogy ezért nagyon fontos, hogy elmeséljem neked a létezésem meghatározó történéseit. Leginkább a felső tagozatos lét kezdetének az eseményeit, ami esélyes, hogy nem lesz csupa móka és kacagás! Majd meglátod, ez a történet zsenialitásom bizonyítéka! Bárcsak a családom és a barátaim is észrevennék…

Várható megjelenés: 2019. június 14.

Négyen meg a béka

 

Szerző: Fehér Klára

Kiadó: Ciceró Könyvstúdió

ISBN: 978-963-432-107-1

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A három Bartal gyerek – Jutka, Karcsi, Öcsi – alig várja már a nyarat. Fiatal nagybátyjuk, Palkó, táborozni viszi őket egy Balaton-parti üres telekre. A vakáció csodálatosnak ígérkezik, hiszen ők négyen olyan jól megférnek egymással. Csak az ötödik, csak arra ne kellene gondolniuk! Jutkának ugyanis meg kellett hívnia egyik osztálytársnőjét, méghozzá éppen a Békát, akit a legkevésbé szeret. Szerencsére mindössze egy hétről van szó, majd csak kibírják valahogy. De még el sem telt az egy hét, a Bartal gyerekek éjszakai tanácskozást tartanak a Béka ügyében… Fehér Klára kedves, fordulatos regénye – amely évtizedeken át hiányzott a magyar könyvpiacról – nyomon követi a vakáció boldog hétköznapjainak apró-cseprő eseményeit, s beszámol arról a bontakozó barátságról, amely az idegen kislány és a táborozó testvérek között szövődik.

Várható megjelenés: 2019. június 12.

A táltos

 

Szerző: Szigeti Kovács Viktor

Kiadó: Ciceró Könyvstúdió (2019)

ISBN: 978-963-432-106-4

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Húsz éve van már tél az emberek világában, mert Cilonda, a boszorkány, gyűlöli az Öregisten számára oly kedves teremtményeket. Ám megszületik a lelkekben a remény egy Kücsen nevű táltos személyében, akiről már csecsemőként is lehet tudni, hogy kiválasztott; ám hogy legyőzhesse a boszorkányt, még át kell esnie három próbatételen: legyőzni a fekete bikát, elmenni a kígyók és békák országába, végül megküzdeni a rettenetes sárkánnyal. A szerző új könyve ezúttal az ősi magyar hiedelemvilág elemeit alapul véve meséli el egy táltos varázslatos cselekedeteit. A történetben régi idők mítoszaiból elevenednek meg ördögfiak, sárkányok és boszorkányok. Az író arról a korról mesél. amikor még az égigérő fa tetején lakott az Öregisten, a fa gyökerei között pedig a rémséges alsóvilág húzódott. A jó és rossz küzdelmének kimenetele ezúttal azonban kétséges, mert a gonosz ereje nagy, a jóság pedig sebezhető.

Várható megjelenés: 2019. június 12.

 Csak barátok?

 

Szerző: Király Anikó

Kiadó: Menő Köynvek (2019)

ISBN: 978-963-403-647-0

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Zorka és Botond nem csak barátok. Hanem ellenségek is. Pedig gyerekkorukban minden idejüket együtt töltötték. Mostanában viszont szóba sem állnak egymással, vagy ha mégis, abban sincs sok köszönet. Kitömött hód, poroltó, amőbákkal teli befőttesüveg: nem válogatnak az eszközökben, ha arról van szó, hogy bosszút álljanak a másikon. Hogy miért? Egy Hányó lányról szóló képregény, egy bukásról terjesztett pletyka – az okok a régmúltba nyúlnak vissza. Csakhogy ideje rendezni a kapcsolatukat, ha nem akarják, hogy minden összedőljön körülöttük. Sikerülhet helyrehozni a barátságukat, vagy valami egészen más lép a helyébe?

Várható megjelenés: 2019. június 6.

Vámpírtündér 7. – Holdas Hanna a vidámparkban

 

Szerző: Harriet Muncaster

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-216-1

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az édesanyja tündér, az édesapja vámpír, ő meg egy kicsit mindkettő.
Hanna még sosem járt vidámparkban, így nagyon boldog, amikor végre elmehet. Azonban kicsit csalódott, mert a Varázslatos vidámpark elsőre csöppet sem tűnik varázslatosnak. Egy suhintás a varázspálcával és némi boszorkánykotyvalék azonban talán segíthet. Végül is, mi baj lehetne ebből…?

Várható megjelenés: 2019. június 17.

Matricás Laci és a csokitorta

 

Szerző: Vadadi Adrienn

Illusztrátor: Mayer Tamás

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-485-8

Korosztály: 6-9

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Most én olvasok!-sorozat egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar “olvasni tanulok”-sorozat. A Pagony legkiválóbb szerzői írják a sorozat köteteit, melyek négy nehézségi szinten egyre több és bonyolultabb szöveggel és egyre kevesebb képpel vezetik be az olvasás birodalmába a gyerekeket. Az eddigieket most új, NAGYBETŰS szint egészíti ki, amelyet a teljesen kezdő olvasók is önállóan olvashatnak. Matricás Lacinak édességre fáj a foga… Az egyik ház ablakából sütiillat száll. Vajon sikerül ellopni a finomságot, vagy inába száll a bátorsága?

Várható megjelenés: 2019. június 11.

Survival – Az Amazonas sűrűjében

 

Szerző: Andreas Schlüter

Kiadó: Babilon Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-294-582-8

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A regényfolyam főszereplői egy repülőszerencsétlenség után az Amazonas esőerdejében találják magukat. A négy gyereknek egy sor nehéz helyzetet kell megoldania a túlélésért. Találkoznak vadállatokkal, félelmetesnek tűnő indiánokkal és elvetemült drogkereskedőkkel is. Hasznos ismeretek állatokról, növényekről, indiánokról, túlélési praktikákról. Lebilincselő olvasmány.

Várható megjelenés: 2019. június 12. A sorozatban még várható: A jaguár árnyéka

Menő macskák – Izgalmas történetek kíváló cicákról

 

Szerző: Kimberlie Hamilton  

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-238-3

Korosztály: 6-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A macskák igazi kalandorok és született túlélők. Sokan közülük hihetetlenül izgalmas életet éltek, mégis átnézett rajtuk a történelem. Ez nem tisztességes, ugyebár? Ez a könyv most kiköszörüli a csorbát több mint 30 olyan cica bemutatásával, akik valamennyien hősei voltak a maguk történetének. Találsz itt világháborús legendákat, rettenthetetlen matrózokat a nyílt tengeren, Guinness-rekordereket, olyan macskákat, akik regényeket és egyéb alkotásokat ihlettek – de még “asztromacskát” is, aki a világűrbe utazott (és vissza is jött, hogy elmesélje a történetet). És persze olvashatunk Csalogányról is, aki nélkül a világhírű versenyló nem tett egyetlen lépést sem. Felkészültél? Döbbenetes macskás tények, és szőrborzoló kalandok következnek!

Várható megjelenés: 2019. június 17.

Böngészd át az óvodás korosztálynak szóló összeállításunkat is, vagy nézd meg, milyen kisiskolásoknak szóló könyvek mutatkoztak be az előző hónapban!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.