Óvodás könyvújdonságok: várható megjelenések májusban

A várható könyvújdonságokból szemezgettünk, és ezúttal az óvodás korosztálynak válogattunk friss olvasnivalót. Bejegyzésből kiderül, hogy milyen könyvpremierekre számíthatunk májusban, korábbi cikkünkre kattintva pedig átböngészheted az áprilisi újdonságokat is. Mutatjuk, melyek a legizgalmasabb óvodás könyvújdonságok ebben a hónapban!

Mesél az erdő a varázslókról

 

Szerző, illusztrátor: Tony Wolf

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-614-2

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A népszerű sorozat legújabb részében a varázslók okoznak fejtörést az erdő lakóinak. Különféle bájitalok és varázsigék kísérik a titokzatos mágusok útját Tony Wolf várva várt, hetedik történetében.

Várható megjelenés: 2019. május 16. A Mesél az erdő-sorozatról írt beszámolónkat erre a linkre kattintva tudod elolvasni! A sorozat eddig megjelent kötetei: Mesél az erdő az állatokról, Mesél az erdő a törpékről, Mesél az erdő az óriásokról, Mesél az erdő a tündérekrőlMesél az erdő a manókról, Mesél az erdő a sárkányokról

A Futrinka utcán túl – Bálint Ágnes ihlette mesék

 

Szerzők: Berg Judit, Lackfi János, Kertész Edina, Szabó T. Anna, Tamás Zsuzsa, Tóth Krisztina.

Illusztrátor: Maros Krisztina

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-637-1

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Generációk nőttek fel a Futrinka utca kis lakóinak mindennapjait követve, nagymamák és unokáik kedvence még mindig Mazsola, Tádé, Kukori és Kotkoda, Frakk vagy épp Cicamica és Manócska. És mindenki tudja, hogy itt az ideje ágyba bújni, ha köpött a Tv Maci. De mennyi tudunk ezeknek a bájos szereplőknek a kitalálójáról? Azt, hogy Bálint Ágnes szellemisége mennyire élő mai is, mi sem bizonyítja jobban, mint azok a mesék, amelyek bekerültek ebbe az antológiába. Olyan kiváló írók tisztelegnek Bálint Ágnes emléke előtt, mint Berg Judit, Lackfi János, Kertész Edina, Szabó T. Anna, Tamás Zsuzsa és Tóth Krisztina. A történeteket Maros Krisztina gyönyörű illusztrációi kötik össze ebben a meseválogatásban.

Várható megjelenés: 2019. május 16. Ajánljuk továbbá: Retro TOP7: gyermekkorunk kedvencei című írásunkat is. Tipp: Nézd meg Bálint Ágnes: Mazsola belapozóját a YouTube-csatornánkon!

Maszat a repülőn

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-477-3

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Maszat nagy útra készül. Londonba fog utazni repülővel, hogy meglátogassa az unokatestvérét, Kamillát. Még még sosem ült repülőn, és mindent rettentő izgalmasnak talál! A londoni gyerekekről pedig kiderül, hogy nem beszélnek magyarul – de így is nagyon jól lehet velük játszani!

Várható megjelenés: 2019. május 31. A Maszat-sorozat bekerült a legjobb óvodás mesekönyvsorozatok közé. Olvasd el mit írtunk róla, és melyik könyvek kerültek még a toplistába! Nézd meg a Maszat űrhajózik című könyv belapozóját! Ajánljuk továbbá Agócs Írisz nemrég megjelent lapozóit is, nézz bele a Mia nem álmos című kötetbe!

A tündérkeresztanya

 

Szerző: Kiss Judit Ágnes

Illusztrátor: Szulyovszky Sarolta

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-479-7

Korosztály: 3-8

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az a baaaj….
… hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is! Még szerencse, hogy Keri, a varázslatos tündérkeresztanya csak pördül, fordul és dalolni kezd, és máris egy csapásra megoldja az összes gondot! Kiss Judit Ágnes, kortárs magyar költő és gyerekkönyvíró ezúttal Kiki és Keri kicsavart, de mégis logikus és őszinte beszélgetéseivel burkolja be az olvasót egy varázslatos és humoros mesevilágba.

Várható megjelenés: 2019. május 24. Ajánljuk továbbá Kiss Judit Ágnes: Babaróka ajándéka című kötetét, amelyről ebben a bejegyzésünkben írtunk ajánlót. Erre a linkre kattintva pedig megnézheted a Babaróka kertje című kötet belapozóját.

Hetedhét fejtörő

 

Szerző: Bálint Ágnes

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-638-8

Korosztály: 4-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

BÁKK manó nagyon szerencsés, mert a legjobb barátai Mazsola, Tádé, Frakk és még számos Bálint Ágnes mesehős. Ráadásul minden évben mesefesztivált is rendeznek a lakóhelyén. Álld ki a próbákat, kalandozz Hetedhét határon túlra, oldd meg a sok fejtörőt, számolj és színezz! Egy ilyen foglalkoztatóval még a várakozás vagy az utazás is gyorsabban telik.

Várható megjelenés: 2019. május 16. TIPP: Nézz bele Bálint Ágnes: Tündér a vonaton című könyvébe a YouTube-csatornánkon!

A macerás medve – Lovag leszek

 

Szerző: Viviabn French

Illusztrátor: David Melling

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-247-5

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Vajvári J. Samu minden vágya, hogy Igazán Nemes Lovag legyen, de van egy kis bökkenő: a szülei elutaztak, ezért a szomszéd kastélyban kell élnie a nagynénjével, a bácsikájával és az unokatestvérével, Szilvával. Samu talált egy mágikus pergamentekercset, amelyből megtudhatja, mi az a hat feladat, amelyet teljesítenie kell, hogy lovaggá váljon. Hűséges Társa, Szilva segítségével Samu két feladatot már sikeresen végrehajtott. Most egy derék kard keresésére indul, de küldetésében hátráltatják a Nemes Cselekedetek, amelyeket el kell végeznie. Lehet, hogy soha nem találja meg a kardot, ha folyton morcos törpéken, együgyű medvéken és egy szigetnyi apró tündéren segít – de hát nem ez a dolga egy Igazán Nemes Lovagnak?

Várható megjelenés: 2019. május 20.

 

Kökény és Bozont

 

Szerző: Otfried Preussler

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-475-6

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Van-e nagyobb boldogság a világon, mint hűséges, igaz barátra lelni?
Kökény, a kalapos manó a Hetvenhéttölgyes-erdőből és Bozont, a gubancos-bozontos kobold az Irdatlan Rengetegből már sok izgalmas kalandot élt át együtt. Most, hogy Bozont beköltözött az erdei manó házikójába, új világ tárul föl előtte. Eddig azt sem tudta, hogy van asztal meg szék. Azt meg végképp nem, mi az a kémény – szeretné hát megvizsgálni közelebbről… Csakhogy beleszorul! No de mire való a legjobb barát, ha nem arra, hogy kihúzzon minket szorult helyzetünkből?

Várható megjelenés: 2019. május 20. A Kökény, a kalapos manó bekerült a legjobb kisiskolás mesekönyvek toplistájába. Olvasd el, mit írtunk róla, és tudd meg, melyik mesekönyvek kerültek még az összeállításba!

Titkos versműhely – A kreatív írás öröme

 

Szerzők: Lackfi János, Molnár Krisztina Rita

Illusztrátor: Lakatos István

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-066-2

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ma írj négy hexametert a kilincsről! Aztán háromszor négy sor keresztrímes felező nyolcast a suliba vezető útról! Aztán ugyanezeket a témákat írd meg minél több formában! Javítgasd addig mindet, amíg a forma tökéletes nem lesz! Kerüld az érzelmeskedést! Utánozz klasszikusokat, írd át a verseiket mai szavakkal mai témára! Keress jó mai költőket, és utánozd őket is! Olyan sok mindenkit utánozz, hogy ne ragadhasson rád csupán egyetlenegy modor! Tíz-tizenöt év alatt belerázódik az ember, meglátod. Vigyázz magadra! Lackfi János

És mit mondjunk annak, aki nem kér tanácsot? Mert mondjuk eszébe sem jut. Vagy nem tudja, kitől kérje. A kéretlen tanács pedig általában bosszantó. Ez a könyv pedig nem idegesíteni akar, hanem játszani, mesterséget megismerni. Számonkérés nélkül. Molnár Krisztina Rita

Várható megjelenés: 2019. május 30.

Nagy egészségkönyvem -Mesék az egészségtudatos magatartás kialakításához

 

Szerző: Szedhy Karolina

Kiadó: Roland Toys kft. (2019)

ISBN: 978-615-591-328-0

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az óvodás és kisiskolás gyermekek növekedésének és egészségének szempontjából korántsem mindegy, mennyit mozognak, és hogyan táplálkoznak. A helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód rossz szokásokat alakít ki, melyeket később nehéz megváltoztatni. A fejlődő szervezetnek minőségi ételekre van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradjon. A testi aktivitás pedig nagy jelentőséggel bír a gyermeki szervezet biológiai -, egészségi – és érzelmi fejlődésében, de fontos szerepet játszik a szociális kapcsolatok fejlődésében is. Hogyan neveljük gyermekeinket egészségtudatos magatartásra? Hogyan tanítsuk meg őket arra, hogy mi az egészséges, és mi nem? Milyen módszerekkel szerettethetjük meg velük a sportot, és ösztönözhetjük őket több mozgásra? Kötetünkben található rövid mesék ezekben próbál meg segítséget nyújtani.

Várható megjelenés: 2019. május 10.

További tavaszi könyvújdonságokért böngészd át az áprilisi megjelenésekről szóló írásainkat is! A legkisebbeknek, és a kisiskolásoknak szóló válogatások mellett további nagyszerű gyerekkönyveket találsz ebben és ebben az írásunkban.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató