Tony Wolf: Mesél az erdő a sárkányokról

Megjelent a kultikus mesesorozat legújabb kötete! Tony Wolf örökzöldje a nyolcvanas években hódította meg először a gyerekszíveket. A várva-várt új kiadásra 2017. szeptemberéig kellett várnunk, amikor is a széria legelső kötete, a Mesél az erdő az állatokról debütált a könyvesboltokban. A Mesél az erdő a sárkányokról, a sorozat hatodik része, és újabb izgalmas kalandokat tartogat az erdőlakókról, na meg Sárkányföldről! Gyerekkorunk kedvenc mesekönyvét a szerző eredeti illusztrációival vehetjük kezünkbe – mutatjuk a belapozóját!

 

Mesél az erdő a sárkányokról

 

Szerző: Tony Wolf

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-585-5

Korosztály: 3+

 

 

 

A Mesél az erdő a sárkányokról és a sorozat többi kötetéről ebben a bejegyzésünkben írtunk bővebb összefoglalót.

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Végtelen hegyeken túl, a törpék falujától nem messze található Sárkányföld, melynek lakói kissé heves természetűek. Hát még a kis sárkányok! Valóságos ördögfiókák, akik mindig valami rosszban sántikálnak. Ám még rajtuk is túltesz Franz, a fekete törpe, akit sok-sok évvel ezelőtt száműzött a törpék népe, mert gonosz dolgokat művelt. Most éppen bosszút forral, amihez szüksége van egy tűzokádó sárkányra. Tony Wolf közkedvelt sorozatának hatodik részében az erdő lakói új megpróbáltatások elé néznek. Hogy végül ki lesz a győztes, kiderül a meséből, melyet ezúttal is elragadó illusztrációk tesznek még élvezetesebbé.

Nézd meg a további részek belapozóját is: Mesél az erdő az állatokról, Mesél az erdő a törpékről, Mesél az erdő az óriásokról, Mesél az erdő a tündérekrőlMesél az erdő a manókról. A Mesél az erdő sorozat belekerült a Foxbooks legkedveltebb óvodás mesekönyvek válogatásába. Olvasd el mit írtunk róla és melyik könyvek kerültek még a toplistába!

Ha a mesebeli lények a slágerek, ajánljuk a Két kis dinóról vagy a Kiskoboldról szóló írásunkat is. Olvasd el a legnépszerűbb óvodás mesekönyvekről szóló összeállításunkat is. A legkedveltebb ovisoknak szóló mesesorozatokért pedig klikkel erre és erre az összefoglalónkra!

Kövesd YouTube-csatornánkat, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.