Tavaszi könyvújdonságok kicsiknek (1. rész)

A tavaszi könyvújdonságokból szemezgettünk és csokorba szedtük, milyen megjelenésekre számíthatunk a közeljövőben. Ebben a bejegyzésünkben találod a legfrissebbeket, korábbi cikkeinkre kattintva pedig átböngészheted, hogy melyek voltak a legizgalmasabb januári,  februári, és márciusi (első és második rész) könyvújdonságok. Cikkünk terjedelme miatt kétrészes. Ebben a bejegyzésben inkább a kisebbeknek, a másodikban pedig a kicsit nagyobbaknak válogattunk olvasnivalót.

 

Csütörtök a kisördög

Szerző: Varró Dániel

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Jelenkor Kiadó

ISBN: 978-963-676-782-2

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A három ördögfióka – Bezzeg, Csütörtök és a legkisebb, Sáti – soha nem unatkozik. Náluk aztán igazán zajlik az élet. Szegény mamájuk, Anyubanya éppen a morzsákra gyűlő rágcsálókkal birkózik, elküldi hát Csütörtököt az ördöngös molnárért, hogy közösen próbálják elűzni a kártevőket. A második történetben az esti mese közben Csütörtök észreveszi, már alig látja a könyv lapjait, olyan sötét lett. A házból kiszökve meglátja Mirkót, a kis markolábot, aki épp felfalja a Holdat… Varró Dániel vadonatúj verses meséit óvodás kortól ajánljuk, bár tudjuk, a szerzőtől megszokott módon a szülők, nagyszülők és dédszülők is hamar megkedvelik a legújabb mesehőst: a cserfes Csütörtököt. A kötet első meséje diafilmen is kapható!

Ajánljuk továbbá Varró Dániel nemrég megjelent A szomjas troll című könyvét is! Az Akinek a lába hatos című könyvébe pedig itt tudsz belenézni.

Az első évek mérföldkövei – Pisze úszni tanul

 

Szerző: Amber Stewart

Kiadó: Babilon Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-294-548-4

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy kisgyerek és szülei sokféle kihívással néznek szembe. Az első évek mérföldkövei sorozatban kedves állatcsaládok segítenek lépésről lépésre megbirkózni ezekkel a nehézségekkel. Pisze, a kis vidra már sok mindent tud. Csak úszni nem. Vajon hogy fogja ezt is megtanulni?

A sorozatban még megjelenik: Hová lett a szundikendőm? Szép álomkat, Brumó! Pocak csak a szedret szereti

Mesék örökmozgóknak – Az ügyetlen bohóc és más történetek

 

Szerző: Balázs Ágnes

Illusztrátor: Horváth Ildi

Kiadó: Móra Ferenc ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-274-1

Korosztály: 3-6

 

A Mesék örökmozgóknak-sorozatról írt bővebb ismertetőnket a linkre kattintva tudod elolvasni.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hányszor hallottad már, hogy ne ugrándozz mesehallgatás közben, ne kiabálj, ne dobolj, ne trappolj, hanem ülj le szépen, és figyelj csöndben? Ha nehezedre esik egy helyben maradnod, ha te is örökmozgó vagy, akkor ezek a mesék éppen neked szólnak! A mulatságos történetek alatt ugrálhatsz, tapsolhatsz, szaladgálhatsz, sőt, még kiabálhatsz is, de csak akkor, amikor elhangzanak a feladatokra buzdító szavak. Örökmozgó, mesehallgatásra és játékra fel! Keltsd életre a vakmerő rákocska, a vaksi kismatróz vagy az ügyetlen bohóc történetét!

A sorozat további kötetei: A beszélő kiskutya, A pösze nyuszi és más történetek, A száguldó hóember és más történetek

Csere-bere állatok

 

Szerző, illusztrátor: Axel Scheffler

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-370-4

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mi lesz, hogyha keresztezed a macskát és az egeret? Hát ez az állat a magér. Lapozgass! Egy próbát megér.
A félbevágott oldalak lapozgatásával újabb és újabb mókás lényeket alkothatunk Axel Scheffler ellenállhatatlanul bájos rajzaiból. Az illusztrációk mellett a fülbemászó és humoros verseket is tetszés szerint kombinálhatjuk, így a könyv hosszan tartó szórakozást kínál gyereknek és szülőknek egyaránt.

Ajánljuk továbbá Sally Ann Wright – Kállai Nagy Krisztina: Állatos csereberélő című lapozóját is – nézd meg közelebbről!

Unikornis égen, földön

 

Szerző: Bosnyák Viktória

Illusztrátor: Rippl Renáta

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-605-0

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Vajon hogyan kerül szivárvány az égre? Mitől színes az egyszarvúak farka és sörénye? Egy unikornisnak az anyukája és az apukája is unikornis? Nyomozz te is Kornéliával égen, földön, és minden kiderül! Bosnyák Viktória kedves, elgondolkodtató meséjét Rippl Renáta bűbájos illusztrációi keltik életre.

Na de ki kérdez egy kandúrt?

 

Szerző: Anette Herzog

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-025-2

Korosztály: 9-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Arisztotelész, a menhelyről családhoz költöző kandúr úgy gondolja, hogy egy macskának kizárólag a legpuhább ágyban és a legtöbbet simogató ember ölében van a helye. Továbbá, hogy a legtökéletesebb születésnapi ajándék egy macska. Nem, nem egy kutya. Kutya semmiképp sem. NA DE KI KÍVÁNCSI EGY KANDÚR VÉLEMÉNYÉRE? Arisztotelész nem tudja, mivel kelthetné fel folyton rohanó, zajongó, civakodó családtagjai figyelmét: menjen világgá, mentse meg a legfőbb ellenségét, bánjon el a betörőkkel és váljon egyúttal hőssé? Igen. Mindez csak nem okoz nehézséget egy okos, a legszebb korban lévő, mindenre felkészült és elszánt macskának?

Kisvakond és az érzelmek

 

Szerző, illusztrátor: Zdenek Milner

Kiadó: Móra Ferenc ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-206-2

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az óvodásoknak szóló lapozó humoros versek és rövid kérdések segítségével mesél a gyerekeknek az alapvető érzelmekről: az örömről, a szomorúságról, a félelemről, a boldogságról és a vidámságról.

A sorozat korábban megjelent kötetei: Kisvakond és a számok, Kisvakond és az állatkák, Kisvakond az állatkertben, Kisvakond és a színek, Kisvakond és a formák

További  babalapozókért olvasd el a legjobb verses-mesés és fejlesztő lapozókról valamint a legjobb interaktív lapozókról szóló írásunkat is. További lapozókért látogass el a verses, az ujjvezetős, vagy az ablakos lapozós könyvekről szóló bejegyzésünkre!

A farkas és a hét kecskegida – 3D mesekönyv

 

Szerző: Vojtech Kubasta

Kiadó: Móra Ferenc ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-190-4

Korosztály: 2-6

A KIADÓ SZINOPSZISA

Volt egyszer egy hófehér kecskemama, aki egy napon magára hagyta hét kecskegidáját. Az ordas farkas addig ólálkodott a ház körül, míg sikerült túljárnia a kölykök eszén, és az összes gidát felfalta. Vagy mégsem? Vajon kecskemama megtalálja legkisebb gyermekét? És meg tudják menteni a többi kecskegidát?

A sorozatban szintén most várható: Csipkerózsika

Kukucs-könyvek – Mi száguld itt?

 

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-628-9

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Autó, traktor, tűzoltóautó – minden oldalon más izgalmas jármű! Told el a kis ablakokat, és meglátod őket!

A sorozatban még várható: Mi dolgozik itt? Korábbi kötetek: Éhes vagyok! Ki kopog? Mi mozog? Ki rágcsál? Gyere elő kisegér! 

Disney lapozó – Évszakok

 

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-652-4

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerkedj az évszakokkal a bájos mesehősök segítségével! A legkisebbek számára fejlesztettük ezt a lapozót, hogy a kedves illusztrációk és szöveg segítségével könnyebben beszélgethessünk az évszakok váltakozásáról, az időjárásról.

A sorozatban még megjelenik: Számok, Színek, Formák

Disney Junior – 5 perces mesék

 

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-653-1

Korosztály: 3-6

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Itt az esti mese ideje! Tartsatok velünk egy varázslatos utazásra a mesék szárnyán! Mondjuk Szófia hercegnő szárnyas lován? Vagy kukkantsatok be Minnie Masni boltjába, majd babusgassátok ti is a kis kedvenceiket Minnie állatszalonjában! Mit szólnátok egy jó kis ottalvós bulihoz Doktor Plüssivel és a játékaival? Ebben a mesegyűjteményben Minnie egér, Szófia hercegnő és Doktor Plüssi négy-négy kedves történetét találjátok. Mindegyik mese hossza tökéletes ahhoz, hogy hangosan olvassuk akár esti mesének, akár a nap bármelyik pontján.

Szupikornisok

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-210-9

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A tündéri szupikornisokat vicces kis mondókákban mutatják be a Móra Kiadó szerkesztői.

Ha szereted az unikornisokat, ajánljuk a Gaston érzelmei-sorozatot is, amely az érzelmek kezelésében segít a legkisebbeknek. Nézd meg a sorozat Dühös vagyok és Féltékeny vagyok kötetét!

További tavaszi könyvújdonságokért folytasd a cikket ezen a linken.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató