Top 3 ujjvezető lapozó

Az interaktív gyerekkönyvek közé nagyon sokféle babakönyv besorolható. Manapság számos játékos, kreatív ötlettel találkozhatunk a könyvesboltokban. Vannak a legkisebbeknek szóló kihajtós-füles ablakosok, vannak tilitolisok, de minden babapolcon megtalálható legalább egy ujjvezető lapozó is.

Kreatív is, praktikus is az ujjvezető lapozó

Az ujjvezető lapozók általában kezelhető méretű, könnyen forgatható könyvek. A vastag lap adott, a több réteg, mélyedések, lyukak és minden egyéb miatt. Az oldalak fóliás bevonatúak, hogy bírják a strapát, így azt is kibírja, ha valaki esetleg szájjal próbálkozna. Valaki, aki mondjuk még nincs egészen kettő. A színes, barázdált oldalak minden gyerkőcöt aktivitásra bírnak, és ha valahol, hát ebben az esetben a “mindent a szemnek, semmit a kéznek” nagyon nem igaz. Nézzük hát meg a szerintünk legjobbakat!

Hol bújkál a kisróka?

 

 

Szerző: Sam Tamplin 

Illusztrátor: Emily Dove

Kiadó: Centrál Médiacsoport (2018)

ISBN: 978-963-341-267-1

Korosztály: 0-3

 

 

Üdvözöljük a legújabb Kukucs-könyveket! Friss, ropogós megjelenések, csak nemrég fedeztük fel őket a könyvesboltok polcain. Az első, amivel megismerkedtünk, a kis róka története, akit barátja, a kíváncsi nyuszi keres. Kellemes kivitelű, szépen illusztrált könyv, amit öröm kézbe venni mindenkinek. Praktikus, elfér a kis kezekben, könnyen forgatható és rágható kiskönyv. Rengeteg apró részletet, első kedvenc állatot találhatunk benne, nem maradhat el a katica, a méhecske és a csiga sem. Sokáig lehet közösen böngészni az oldalakat. Kedves, játékos a kis történet is, hogy hova, merre bújhatott el az a kicsi róka, ugyanakkor nagyon ötletes, hogy bevonhatjuk a gyerkőcöt a keresésbe. Megtapinthatja, végigvezetheti az ujjacskáját a lapokon, miközben felfedezi az oldalakat. És a vége is megnyugtató (spoiler!) hát egész végig az anyukájához bújva szundikált!

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kíváncsi nyuszi sehol sem találja a kisrókát. Kukucskálj be a szép színes oldalak mögé, és segíts neki megkeresni! Közben talán még új barátokat is találtik…

A sorozatban megjelent még: Hová bújtál kiselefánt?

Játékos szavak – Farm

 

Szerző és illusztrátor: Stella Bagott

Kiadó: Centrál Médiacsoport (2016)

ISBN: 978-963-341-208-4

Korosztály: 0-3

 

 

 

Egy év körüli lehetett a kislányom, amikor először megmutattam neki ezt a könyvet, és onnantól megunhatatlan volt számára. Nagyon sokáig szinte mindennap nézegettük, lapozgattuk, tapogattuk, böngésztük az állatokat. Nemcsak a süllyesztett, vagy kivágott részletek miatt szerettük, hanem az élénk, mégis barátságos színek, a nagyon egyszerű, kedves figurák mind-mind adnak egy olyan összhatást, ami miatt a kedvencünkké vált. Játékosan tanultuk vele a szavakat. A kislányom először az akkor épp kedvenc állatait (csiga, katica) keresgette az oldalakon és mutogatta lelkesen, majd szép fokozatosan megtanulta minden oldal, minden egyes figuráját. Én kérdeztem, ő büszkén mutogatta, majd nem sokkal később kimondta az állatneveket. Mivel az egész könyv lekötötte, tényleg nagy segítség volt vele tanulni a szavakat. Nagyon sokat gyűrtük és böngésztük, de mondhatom, kiállt minden próbát, mert a napi használat ellenére most is tökéletes állapotban van.

A játékos szavak sorozatnak két része jelent meg, a Farm és az Állatok, mi mindkettőt egyformán kedveltük, és felváltva nézegettük.

A KIADÓ SZINOPSZISA

A szép színes képesk csak úgy vonzzák a kisgyerekek tekintetét – így igazi élmény lesz felfedezniük a farm és az ott élő állatok világát!

 

Gyere utánam! Mozgásban

 

Szerző és illusztrátor: Fhiona Galloway

Kiadó: Tündér Könyvkiadó

ISBN: 978-615-546-315-0

Korosztály: 0-3

 

 

 

Igazi kis felfedezőknek ajánljuk ezt az ujjvezetős könyvet. A kis kalandorok minden oldalpáron más-más járműbe szállnak és más-más helyszínt barangolnak be. Ha velük tartunk, repülővel szállunk a vidék felett, szétnézhetünk tengeralattjáróval az óceán alatt, lehetünk kis asztronauták, bejárhatjuk kutyaszánnal a sarkvidékeket, hogy aztán utunk végén kicsi piros autónkkal hazaérjünk apához, anyához.

Nekünk ennél a könyvnél az ujjvezetős funkció háttérbe szorult, mi elsősorban a grafikájáért szerettük meg. Minden oldalpáron hosszan el tudtunk időzni, mesélni, böngészni a helyszíneket, állatokat, járműveket, gyakoroltuk a szavakat, keresgéltük a színeket… Arra viszont sosem sikerült rávezetnem, hogy a kis ujjacskájával kövesse az útvonalat. Nem is igazán értette, miért simizgetem a lapokat, de talán nem is igazán ment volna neki, hiszen az ő korában jócskán kellene hozzá ügyesség és kitartás. Szóval ez a része nem érdekelte és talán a könyv sem adja feltétlenül magát, mert az is kielégítő benne, ha csak szemmel követjük a dolgokat. De mi, mi vagyunk. És ezt a könyvet ettől függetlenül szerettük.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kövesd a vonalat minden oldalon, hogy segíts a pingvinnek hazatalálni. Ez az egyszerű, mókás feladat megismerteti gyermekünkkel az írás világát és fejleszti a szem-kéz koordinációt.

A sorozatban még megjelent: Állati kalandok