Klasszikus zenemesék – A diótörő

Nyomd meg a hangjegyet, és hallgasd meg Csajkovszkij zenéjét!

Bizonyára minden kisgyerek sokat forgatott kedvence lesz a Klasszikus zenemesék – A diótörő című interaktív albuma. A sorozat impozáns kötetei kis műalkotások is egyben, ami a gyerekpolcok igazi éke lehet. Ismerkedj meg A diótörő című zenés képeskönyvvel!

Klasszikus zenemesék – A diótörő

 

Illusztrátor: Jessica Courtney-Tickle

Kiadó: HVG Könyvek (2021)

ISBN: 978-963-565-094-1

Korosztály: 3-6

 

A Klasszikus zenemesék-sorozat nagyszerű módja annak, hogy bevezessük a gyerekeket a komolyzene világába. Igazi csemege a fiatal érzékszerveknek, eredeti próbálkozás arra, hogyan lehet a zeneműveket átültetni print formátumba és megszerettetni velük. Az interaktív kötetek impozáns borítóval, gyönyörű képekkel és időtlen remekművekkel várják az fiatalabb korosztályt, már négyéves kortól. Az illusztrációk kedvesek, színesek és részletgazdagok és nemcsak a jeleneteket festik le, hanem a zenei részletek hangulatát is közvetítik. Stílusukkal tökéletesen illeszkednek az adott szöveghez és a felcsendülő dallamokhoz, ami az érzékszervi összhatást is felerősíti.

A szövegnek kevesebb hangsúly jut a könyvekben, jellemzően rövid összefoglalókban mutatják be a jeleneteket. Az élményt növeli, hogy minden oldalon meghallgathatunk egy rövid, kb. 10 másodperces részletet a műből, amihez csak az ott található hangjegy gombot kell megnyomnunk. Izgalmas megoldás, hogy a dallamot a könyv végén található panel adja ki, így az eddig megszokott műanyag gombok helyett nincs külön kezelőfelület az oldalak mellett, hanem azok az illusztráció részei (igaz, olykor elég erősen kell nyomunk a jelet, ami a kisebbeknek nem biztos, hogy egyedül is sikerül).

Varázsos utazás A diótörő mesebeli világába

Ebben a kötetben Csajkovszkij A diótörő című darabja kel életre, ami tökéletes bevezető lehet a gyerekeknek a mű megismeréséhez. Az oldalakat lapozgatva meghallgathatják a balett rövid történetét, gyönyörködhetnek a festői jelenetekben, miközben felcsendülnek Csajkovszkij örökzöld dallamai. Lesd meg Diótörő herceg és az Egérkirály csatáját, találkozz Cukortündérrel, és utazz el Cukorországba, ahol megannyi varázslatos csoda várhat rád…!

A történet végeztével a hátsó borítón található interaktív érintőpanelekkel újra feleleveníthetjük a hallottakat a gyerekekkel. Segíthetünk nekik, hogy ráébredjenek, mit akart közvetíteni a szerző a különböző zenei hangzásokkal. Szülőként érdemes lehet ezt a részt előre elolvasnunk, hogy már a történet közben inspiráljuk őket. A könyv végén a zeneszerző rövid életrajza, valamint egy kis zenei szójegyzék is található, olyan fogalmakkal, mint balett, ritmus, tempó, szólam és dinamika.

Ez a gyönyörű kötet fantasztikus élmény lehet mindenkinek, aki szereti A diótörőt. Lapozz bele a könyvbe!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kövesd végig Marika varázslatos kalandjait a klasszikus balett meséjén alapuló történetben! Lesd meg Diótörő herceg és az Egérkirály csatáját, találkozz Cukortündérrel, és utazz el Cukorországba, ahol sok csoda és csupa izgalom vár rád… Nyomd meg a hangjegyet minden oldalon, hogy Csajkovszkij A diótörő című darabja életre keljen, majd hallgasd meg újra a dallamokat a könyv végén!

Ismerkedj meg a Klasszikus zenemesék – A négy évszak egy nap alatt című kötettel is!

Ajánljuk továbbá An Leysen: Diótörő című gyönyörű képeskönyvét, valamint a Klasszikusok kicsiknek: Diótörő (Anna Milbourne) című lapozót is!

Ha tetszett a bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy minden írásunkról értesülj!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!

93%
Nagyon jó

Jól ismert történet, gyönyörű és ötletes kivitelezés.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény