Márciusi könyvújdonságok

A várható könyvújdonságokból szemezgettünk és csokorba szedtük, hogy ebben a hónapban milyen megjelenésekre számíthatunk még. Ebben a bejegyzésünkben találod a legfrissebbeket, korábbi cikkeinkre kattintva pedig átböngészheted, hogy melyek voltak a legizgalmasabb februári és március eleji könyvmegjelenések. Olvasásra fel!

Doktor Hű De Fáy

Szerző: Kornyej Csukovszkij

Illusztrátor: Viktor Csizsikov

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-636-4

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Gyerekkori kedvencünk, Doktor Hű De Fáy kalandjai biztosan elbűvölik a mai gyerekeket is. Hiszen, ki ne szeretné a csupaszív doktort, aki ért az állatok nyelvén, és bármikor átszeli az óceánt és Afrikáig is elmegy, ha szükség van rá. Persze nem csak ő, de barátai, Csahol Csilla, Uh Ubul és Csikicsuki is mind-mind olyan figura, akiknek kalandjait estéről estére követelni fogják a gyerekek.

Ajánljuk továbbá a legjobb doktoros könyvekről szóló összeállításunkat is. Legkisebbeket pedig érdekelhet a Volt bibi, nincs bibi: íme a legcukibb vigasztalós babakönyvek című írásunk is.

 

Olina és a varázsszirom

 

Szerző: Mechler Anna

Illusztrátor: Láng Anna

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-597-8

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Tündérpalotában virágvarázslat zajlik. Akinek kiszínesedik a ruhája, az egy gyógynövény segítője lesz. Vajon kit ér ez a szerencse? Ki lesz az orbáncfű gondozója? Milyen feladatok várnak rá? Olina, a félszeg tündérlány kapja az új feladatot: az orbáncfű őrzője és segítője lesz. Ahogy ismerkedik a növénnyel, egyre ügyesebbé válik, és sok új dolgot tanul meg a gyógynövények titkos világáról. Vajon hogyan lehet szembeszállni a kártevőkkel? Mire jók az illatlabdák? Lehet-e barátságot kötni az emberekkel? A kötetből mindez kiderül, és a bűbájos mese mellett sok érdekes információt is megtudhatunk a gyógynövények világáról.

 

A dinók világa – Mi? Micsoda? Junior

 

Szerző: Bärbel Oftring

Kiadó: Tessloff és Babilon (2019)

ISBN: 978-963-294-524-8

Korosztály: 3+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mik azok az őshüllők? Melyik dinoszaurusz volt a legnagyobb? Miért haltak ki a dinoszauruszok? Csináld velünk! – Találd ki, fejtsd meg, kísérletezz! Tudtad? – Izgalmas adalékok, extra tudás Nahát! – Rekordok és megdöbbentő tények Megkérdeztük – Különleges interjúk

A sorozat március végén megjelenő további kötetei:

Mindennap szülinap

 

Szerző: David Baddiel

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-606-7

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Sam tizenegyedik születésnapján semmi különös nem történt. Egészen addig, amíg a szobája ablakából egyszer csak meglátott egy hullócsillagot. Sam emlékezett rá, hogy az anyukája azt mondta, ha hullócsillagot lát, gyorsan kívánjon valamit. Így hát hangosan kimondta, amire a legjobban vágyott: – Bárcsak mindennap szülinapom lenne! Sam akkor még nem tudta, hogy a kívánságokkal olykor nem árt óvatosnak lenni… Fantasztikus szülinapi ajándékkönyv a Tökéletes szülő kerestetik című könyv szerzőjétől, David Baddieltől! Ülj fel az élmények hullámvasútjára, és add át magad az önfeledt szórakozásnak!

 

Bori és a szomszéd fiúk

 

Szerző: Julia Boehme

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-631-9

Korosztály: 4-8

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Bori és barátnői nagyon örülnek, amikor kiderül, hogy Annikánál sátorozhatnak a tanyán. Alig várják a hétvégét. De bizony a fiúkkal sajnos nem számoltak…

 

Bors Bori – Kémek a strandon

 

Szerző: Ulrike Rylance

Illusztrátor: Lisa Hansch

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-021-4

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mi lehet jobb egy olaszországi vakációnál? Csakis egy nyomozós olaszországi vakáció! Bors Bori és családja a tengerparton kempingezik, és velük tart a kislány legjobb barátnője, Anna, valamint a világ majdnem legjobb nyomozókutyája, Molli. A nyaralás fergetesnek ígérkezik apa első, kempingfőzőn készült konzervebédjéig. A lányokat csak az vigasztalja, hogy találkoznak nyomozócsapatuk másik két tagjával, akik a város luxusszállodájában laknak Dzsasztinnal, a világ tényleg legjobb nyomozókutyájával. Szükség is lesz rájuk hamarosan, mert a szállodában drága törölközők és fürdőköpenyek tűnnek el. Vajon a recepciós a tolvaj? Vagy a nyári munkára érkezett, lusta kamaszlány? Esetleg a furcsa pincér? Az immár teljes nyomozócsapat újra munkára és kalandra kész!

 

Garabonci Gréta táncra perdül

 

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-022-1

Korosztály: 6-10

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Bűbájos sorozat kis olvasóknak! Iskolai tehetségkutató tartja lázban a Platános Általános diákjait – kivéve Grétit. Ő ugyanis meg van győződve arról, hogy tehetségtelen. Ám amikor egy különleges pár cipőt talál a padláson, úgy dönt, megméretteti magát a versenyen. Ezúttal sem bíz semmit a véletlenre: egy kis bűbájhoz is folyamodik!

A sorozatban márciusban megjelenik még: Garabonci Gréta táborba megy

 

Egyedül az űrben – Ifjabb Tom kapitány 1.

 

Szerző: Bernd Flessner

Kiadó: Tessloff és Babilon (2019)

ISBN: 978-963-294-514-9

Korosztály: 6-10

 

 

Vajon milyen kalandok várnak két gyerekre, ha magukra maradnak a végtelen világűrben? Tom és Stella átveszi a Space Camp-1 űrállomás irányítását, miután Tom édesapja sürgős feladatot kap a Marson. A gyerekek csak Spécire, a robotmacskára, no meg a saját leleményességükre számíthatnak, amikor veszélyes űrszemét tűnik fel a közelükben. De a baj nem jár egyedül… Sok-sok tudományos ismeret egy izgalmas kalandba szőve!

Márciusban az Ifjabb Tom kapitány-sorozat második része is várható: Kiruccanás a Földre címmel

 

Cápák – Az óceán vérszomjas vadászai (Mi? micsoda?)

 

Szerző: Manfred Baur

Kiadó: Tessloff és Babilon (2019)

ISBN: 978-963-294-529-3

Korosztály: 5+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A cápák és rokonaik, a ráják lenyűgöző teremtmények. Hogyan születnek a cápabébik? Mit eszik és hogyan vadászik egy csúcsragadozó? Ismerkedj meg közelebbről a tenger félelmetes uraival! Tudd meg, miért olyan életbevágóan fontos tagjai a tengeri életközösségeknek!

A sorozatból márciusban még várható: Bolygók, Bálnák és delfinek

Ajánljuk továbbá a legjobb halas-könyvekről szóló összeállításunkat is. Erre a linkre kattintva pedig belenézhetsz a Szupercápák című album belapozójába is!

 

Tudod, mit csinál? A pilóta

 

Szerző: Ralf Butschkow

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-600-5

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hogyan kerül az a sok poggyász időben a repülőgépre? Ki ügyel arra, hogy ne kerüljön egyszerre két jet a futópályára? István mindent tud erről. Ő egy hatalmas repülőgépnek a pilótája. És minden gyereknek el tudja magyarázni, mi is történik a reptéren.

Szintén márciusban érkezik a könyvesboltokba ebből a sorozatból: Tudod, mit csinál? Az állatorvos

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató