Varró Dániel: A szomjas troll

Varró Dániel ezúttal a kietlen északi fjordok világába röpíti el a gyerekeket. A szójátékokban gazdag mesekönyvben harcimókus, vérpocok, orklány, szárnyas vadmalac na meg egy lakkaszörpre szomjas troll mosolyogtatja meg olvasóit. A rajzok Maros Krisztina lélegzetelállító munkái – mutatjuk a belapozót.

Egyszer, tényleg tökre régen, fönn a hóban, fönn a jégen,

hol a trollok élnek, fönn a havas tajgán valahol,

hol a trollok fjordok, fjellek közt bunkókkal menetelnek,

menetelt kis bunkójával ott egy Kalle nevű troll.

 

A szomjas troll – Kis Viking legendárium

 

Szerző: Varró Dániel

Illusztrátor: Maros Krisztina

Kiadó: Jelenkor Kiadó (2018)

ISBN: 978-963-676-780-8

Korosztály: 5+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Varró Dánieltől rég várunk egy olyan mesevilágra, mint amilyet a Túl a Maszat-hegyenben teremtett. Ebben a skandinávoskodó mesefüzérben a szörnyű zord fjordok világába kalauzolja olvasóit. Megidézi és “varródanisítja” az északi és a kelta folklór néhány jellegzetes alakját: trollokat, mocsári goblinokat, orkokat, leprikónokat, hableányokat és hablegényeket. Van itt troll-legenda, finn minieposz, Andersen-paródia, sőt, tetszés szerint lehetünk főhősei egy vikinges gyerekfantasynek. A lapokon megelevenedő izgalmas, eseményekben és szójátékokban gazdag világban mindenki ráismerhet saját családi történeteire, ismerőseire és legfőképpen önmagára, amiben sokat segítenek Maros Krisztina pompás képei.

Ha szereted a verses mesekönyveket, ajánljuk figyelmedbe Axel Scheffler nagyszerű lapozóit és mesekönyveit, vagy Harcos Bálint A boszorkánycica című kötetét, aminek itt megtudod nézni a belapozóját. A legjobb verses lapozókról szóló válogatásunkat pedig ide kattintva tudod átböngészni. Ha a dinók és a versek is slágerek, érdemes belenézned Várszegi Adél: Kihalni esélyes című kötetének belapozójába is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett a bejegyzés, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le a legújabb toplistás gyerekkönyvekről!