Újabb tavaszi könyvpremierek (4. rész)

Szárnyalnak a kiadók, ez már a negyedik bejegyzésünk az áprilisban várható megjelenésekről. Korábbi cikkeinkben átböngészheted a legizgalmasabb tavaszi könyvmegjelenéseket. Az első részben a legkisebbeknek, a másodikban a kisiskolásoknak válogattunk olvasnivalót, és ebben a bejegyzésünkben pedig folytattuk az újdonságok felsorolását. Lássuk, április milyen könyvpremiereket tartogat még a gyerekeknek!

 

Lea Mindent jobban tud

Szerző: Vadadi Adrienn

Illusztrátor: Pásztohy Panka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-447-6

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Lea pontosan tudja, mit akar. Reggel az összes ékszerét magára venni, az óvodában megmondani a lányoknak, mit játszanak és ki játszhat velük, és hogy mit csinálnak a nagyok. Csakhogy aki dönt, annak viselni kell a döntései következményeit. Lea megtapasztalja, hogy az egész világot irányítani nehéz feladat, és néha jobb hallgatni a másikra, mint fejjel szaladni a falnak. Vadadi Adrienn legkisebbeknek szóló ovis történetei észrevétlenül járnak körül egy-egy problémát az ovisok mindennapjain keresztül, most az akarat áll a középpontban.

Vadadi Adrienn sorozata bekerült a legjobb ovis mesekönyvek közé. Olvasd el mit írtunk róla, és melyik könyvek kerültek még bele.

Simi és a rendetlen betűk

 

Szerző: Révész Emese

Illusztrátor: Metzing Eszter

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-464-3

Korosztály: 6-9

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az iskolakezdés sosem egyszerű. Pláne, ha a betűk sehogy sem akarnak a helyükre
kerülni. Ha mindig helyet cserélnek, megfordulnak vagy fejreállnak, az igencsak
megnehezíti az egyébként élénk és érdeklődő Simi dolgát. El is megy a kedve az
írástól és olvasástól, sőt még a betűtésztától is görcsbe rándul a gyomra. Vajon hogyan lehet az, hogy mindenki másnak olyan egyszerűen megy, Simi betűit viszont folyton összezavarja a Kavarék Szellem? És mit lehet tenni, hogy ne legyen hatalma a fiú felett? A Simi és a rendetlen betűk hiánypótló kötet. Olyan meseregény, amit minden kisiskolásnak meg kell ismernie, hiszen ez a történet nem (csak) a diszlexiáról szól, hanem egy hétköznapi családról, egy igazi kisiskolás elmélkedéseiről, és arról, hogy mindannyian máshogy vagyunk értékesek. A könyv Gyarmathy Éva, a diszlexia kiváló szakértőjének ajánlásával és lektorálásával készült.

Peti tűzoltó lesz

 

Szerző: Vadadi Adrienn

Illusztrátor: Pásztohy Panka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-446-9

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Peti imád rohangálni, hangoskodni, viháncolni. Akármit játszik, mindenkit bevon a csoportból. Ákossal addig oltják a tüzet, míg el nem ázik minden, kisebb veszekedés után mindenkit elirányítanak az udvaron, Leáékkal pedig meggyógyítják a babákat. Mert lehet, hogy a másikhoz alkalmazkodni nem könnyű, de együtt játszani a legjobb! Vadadi Adrienn legkisebbeknek szóló ovis történetei észrevétlenül járnak körül egy-egy problémát az ovisok mindennapjain keresztül, most az együttműködés áll a középpontban.

A könyv 2017-es kiadásáról, és más toplistás óvodás mesekönyvekről ebben a bejegyzésünkben olvashatsz bővebben.

Marci iskolás lesz

 

Szerző: Wéber Anikó

Illusztrátor: Rátkai Kornél

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-471-1

Korosztály: 6-9

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Most én olvasok! egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar “olvasni tanulok”-sorozat. A Pagony legkiválóbb szerzői írják a köteteit, melyek több nehézségi szinten vezetik be az olvasás birodalmába a gyerekeket. Az eddigi 4 szintet mostantól egy új, NAGYBETŰS szint előzi meg, amelyet a teljesen kezdő olvasók is önállóan olvashatnak. Marci iskolába készül. Anya, hogy kedvet csináljon a sulihoz, elviszi bevásárolni. A színes ceruzák, mintás füzetek és menő táskák persze lenyűgözik Marcit! Igazi iskolába készülő mesekönyv – a legkisebb olvasóknak!

Nézd meg a sorozat Marci és a kincsesláda című kötetének a belapozóját! Ajánljuk még Wéber Anikó Cseresznyeliget titka című ifjúsági regényt is.

Sára és Berci otthon

 

Szerző: Czernák Eszter

Illusztrátor: Mayer Tamás

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-401-8

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Sári és Berci sosem unatkozik! Ha esik, ha fúj, Sári, Berci és anya mindig kitalál valami jó játékot: hol játékkonyhát építenek közösen – persze apával együtt -, hol autószerelő műhely lesz a konyhából, hol beöltöznek kalóznak és török pasának. A legkisebbek mindennapjai köszönnek vissza derűs történeteikben: hiszen ahhoz, hogy jól érezzük magunkat: nem kell más, csak együtt lenni!

Czernák Esztertől ajánljuk még A világ legjobb játszótere című márciusi könyvújdonságot is.

3-5-8 perces mesék unikornisokról és sárkányokról

 

Szerzők: Anne Ameling-Iris Hardt

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-470-4

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

– Légyszi, még egy utolsót! – Na, jó, egy rövidet… Ismerős ez a párbeszéd az esti elalvás előtt? Akkor ezt a könyvet is nektek találták ki! A népszerű 3-5-8 perces mesék legújabb kötetében csodás lényekkel – unikornisokkal, varázslókkal, tündérekkel, manókkal és boszorkánylányokkal – ismerkedhetsz meg. Kiderül, miért nem kell félni a sötétben, mit csinál egy különösen morcos morc, és milyen unikornisháton lovagolni. A vadonatúj elalvós mesékkel békésen zárul minden nap.

Szuperhősök kézikönyve

 

Szerzők: Elias Vahlund – Agnes Vahlund

Kiadó: Twister Media Kiadó (2019)

ISBN: 978-615-563-176-4

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Lisát új iskolájában az első naptól zaklatták. Suli után mindennap a nyomába eredt és csúfolta egy csapat fiú. Nem tudta, mivel érhetné el, hogy ezt abbahagyják, ezért a könyvtárban bújt el, míg a fiúk ráuntak a várakozásra, és elmentek. Ebből állt az élete, mindennap. Egyszer azonban Lisa olyasmit látott, amit addig soha. A könyvtár egyik alsó polcán észrevett egy piros könyvet, ami szinte világított. Címe: ,,Szuperhősök kézikönyve”. Minden szuperképesség le volt benne írva, olyan részletesen, hogy az már majdnem használati utasításnak volt tekinthető. Ekkor jutott Lisa eszébe, hogy talán nem is ő találta a könyvet, hanem a könyv talált rá. Csak annyit kell tennie, hogy kikölcsönözze, és gyakorolni kezdjen. Csodálatosan illusztrált, sodró lendülető, izgalmas történet egy kislányról, aki a saját kezébe vette a sorsát.

10 nap kütyük nélkül

 

Szerző: Sophie Rigal-Goulard

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-457-578-8

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Vajon túl lehet élni a napokat kütyük nélkül? Ma reggel az oszifőnk azzal állt elő,
mi lenne, ha megpróbálnánk tíz napot képernyők nélkül eltölteni. Semmi konzol, számítógép, tablet, okostelefon… Haha! A hét vicce! Nem estünk a fejünk lágyára! Amúgy se bírná ki senki… Persze lelkes buzgómócsingok mindig akadnak. De a Kihívásellenes Osztag úgyis elsöprő győzelmet arat! Jelszavunk: A kihívás egy nagy szívás! Vagy mégis van élet a kütyükön túl? Vesd bele magad te is a nagy kalandba! Próbáld ki, milyen

A mobiltelefon 1000 veszélye

 

Szerző: Fabian Lenk

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-244-987-6

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az 1000 veszély sorozat kötetei nem olyanok, mint az összes többi! 1000 veszély között te határozod meg, hogyan fordul a kocka, és hogyan végződik a kaland. Vigyázz: ha rosszul döntesz, komoly veszélybe kerülhetsz! Kaland – játék – kockázat! Sokan azt gondolják, hogy egy mobil csak telefonálásra jó. Hát a tiéd semmiképpen sem! De nem könnyű dolog választani. Éjszakai kincskereső játékra használod a telefonodat? Ahol a fődíj egy vadonatúj okostelefon? Vagy lefilmezel a mobiloddal egy veszélyes bűnözőkből álló bandát? Te döntesz!

Az 1000 veszély – Te döntesz! sorozat másik kötete: 1000 veszély a szigeten

Böngészd át a  januári, a februári, és a márciusi (első és második rész) könyvújdonságokat is! Az áprilisi megjelenésekért pedig kattints a cikk első, második, vagy harmadik részére!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató