Kiss Judit Ágnes: Babaróka kertje

Hurrá, hurrá, megjelent a Babaróka második kötete! A Babaróka ajándéka után újabb szívmelengető történetekbe merülhetünk el Kiss Judit Ágnes legújabb mesekönyvében. A bájos illusztrációk ezúttal is Egri Mónika rajzait dicsérik. Belelapoztunk a Babaróka kertjébe, mutatjuk, milyen!

A virágok elégedetten nyújtózkodtak és vaksin nyitogatták pici bimbóikat, ahogy Babróka egyenként beültette őket az iszapos gödörbe, aztán visszatöltötte, végül pedig vigyázva elsimogatta körülöttük a földet. nagyon élvezte a sárban tapicskolást, már az sem zavarta, ha néha egy-egy Gilike kúszott ki a mancsa alól. A virágok elégedett sóhajtottak, ahogy Babaróka még egyszer megöntözte őket, és még kényelmesebben elhelyezhedtek új földjükben.

 

Babaróka kertje

 

Szerző: Kiss Judit Ágnes

Illusztrátor: Egri Mónika

Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft. (2018)

ISBN: 978-963-410-421-6

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Babaróka látogatóba megy Kiscicáékhoz, de Kiscicáéknál semmi sem olyan, mint otthon. Mások az illatok, mások az ízek, mások a szokások – de attól még játszani nagyon jól lehet együtt! Babaróka nem akar aludni – sötét van, szomjas, éhes, nem jön álom a szemére – csoda-e, ha Mamaróka türelmetlen? Babaróka egy hétvégét apával marad, mert Mamaróka elutazik. Tavasz, tél és nyár, szánkózás, bevásárlás, nyaralás és táncház, sok-sok öröm, és persze némi veszekedés, hiszti és egymáshoz bújás. A Babaróka kertje meséi, az előző kötethez hasonlóan, egytől egyig igazi szülő-gyerek történetek. Mert amellett, hogy kisgyereknek lenni és szülőnek lenni nagyon jó, néha mindkettő nehéz is tud lenni – de ezekben a mesékben lehet bal lábbal kelni, nyűgösnek, fáradtnak és dühösnek lenni, sőt, még össze is lehet néha veszni, hogy aztán szépen kibékülhessünk. Pontos, finom szöveg, érzékeny rajzokkal Kiss Judit Ágnestől és Egri Mónikától.

A Babaróka ajándékába ide kattintva tudsz belenézni, vagy ezen a linken elolvashatod, hogy mit írtunk róla.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.