Újabb izgalmas könyvújdonságok

Korábbi cikkeinkben már átböngészheted a legizgalmasabb májusi könyvmegjelenéseket. Az első részben az óvodásoknak, a másodikban a kisiskolásoknak éveseknek válogattunk olvasnivalót, ebben a bejegyzésünkben pedig tovább folytatjuk az izgalmas felsorolást. Lássuk, milyen könyvújdonságok várják még a gyerekeket ebben a hónapban!

 

Kuflik és a pofavágó verseny

Szerző, illusztrátor: Dániel András

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-481-0

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy őszi reggelen Bélabá arra ébred, hogy kiújult a makacs ugródudor-zsibbadása. Nem is csoda ebben az időben, amikor minden csupa lotymánc és szipony! Szegény Bélabá! Itt már csak az elhagyatott rét doktora segíthet… Neked reggelente mikor szoktak felébredni a pofavágóizmaid? És tudod-e, hogy a hajnali pofavágással nagyon kell vigyázni? A kuflik is alaposan átbeszélik, mikor és hogyan vágjanak bele a gyakorlásba. Tarts a kuflikkal, hogy megtudd, ki nyeri a pofavágóversenyt! Csak aztán nehogy egyszerre vicsorogj, tüsszents és nevess!

Várható megjelenés: 2019. május 31. A kuflik-sorozat bekerült a legjobb magyar ovis mesekönyvsorozatok közé, olvasd el miért, és melyik könyvek kerültek még a toplistába! Olvasd el a Kuflik és a szélposta, valamint a Kuflik a föld alatt című kötetekről írt beszámolónkat!

Alfa bácsi

 

Szerző: Marék Veronika

Illusztrátor: Baranyai (b) András

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-484-1

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A bohóc és a kismajom után most végre megjelenik Marék Veronika életművének második válogatása Baranyai (b) András rajzaival! Ez a kötet nagy óvodásoknak és kisiskolásoknak szól, és csupa-csupa hétköznapi, “igaz” és úgy is mondhatnánk, “retró” mese van benne: a kalóz nagypapáról, a titokzatos Alfa bácsiról, balatoni nyaralásokról és táborozásokról, pesti bérházas történetekről, áruházról, rádióról, televízióról… De a gyerekek régen is ugyanolyanok voltak, mint ma – amit pedig Marék Veronika tud, az tényleg időtlen.

Várható megjelenés: 2019. május 31. A Marék Veronika mesél-sorozatban már megjelent: A bohóc és a kismajom

Az orrszarvú és a madarak

 

Szerző: Majoros Nóra

Illusztrátor: Paulovkin Boglárka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-458-2

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy magányos orrszarvú vándorol a szavannán. A társai szép lassan elfogytak mellőle, még az is lehet, hogy ő az utolsó. Ezért barátot keres, aki hasonló hozzá. Kalandozásai közben társául szegődik két nyűvágó madár. Vajon együtt sikerül-e igazi barátot találniuk az orrszarvúnak? A sivatag peremén egy hazafelé igyekvő gólya kincsre lel. Vajon miért növekszik a szép kis gyöngy, és kié lehet? A gólya körül egyre több madár tűnik fel, hogy kiderítsék a rejtélyt. Afrika varázslatos tájaira kalauzol a könyvben olvasható két mese, és közben az is kiderül, mennyit ér a madarak barátsága.

Várható megjelenés: 2019. május

3-5-8 perces mesék utazáshoz és kalandozáshoz

 

Szerzők: 16 kortárs magyar szerző

Illusztrátor: Kismarty-Lechner Zita

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-473-5

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

– Légyszi, még egy utolsót! – Na jó, egy rövidet… Ismerős ez a párbeszéd az esti elalvás előtt? Akkor ezt a könyvet nektek találták ki! Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után! Itt egy gyűjtemény, amiből választhattok 3 perces mesét, ha későn kerültetek ágyba, 5 perces mesét, ha kicsit több időtök van még, sőt akár 8 perces mesét is, ha hamar sikerült fogat mosni. Akár vízpartra utaztok, akár nagyokat kirándultok az erdőben, ha városnézéssel vagy a játszótéren töltöttétek az egész napot, elalvás elôtt válogassatok Marék Veronika, Berg Judit, Dániel András és még 16 nagyszerű kortárs magyar szerző utazós, kalandozós meséiből!

A sorozatban már megjelent: 3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra, 3-5-8 perces mesék elalváshoz és összebújáshoz, 3-5-8 perces mesék viccelődéshez és bolondozáshoz, 3-5-8 perces mesék szép álmokhoz, 3-5-8 perces mesék unikornisokról és varázslókról

Várható megjelenés: 2019. május 31.

Elmer és Eldó nagyapó

 

Szerző: David McKee

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-476-6

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

ELMER meglátogatja aranyszínű nagyapját, Eldót. Elmer vidáman idézi fel a közös kirándulásaikat és játékaikat – de vajon a nagyapó tényleg elfelejtett mindent? Igaz, hogy öreg, de ő is elefánt, és az elefántok nem felejtenek… Vagy mégis?

Várható megjelenés: 2019.május. A sorozatban még megjelent: Elmer, a kockás elefánt

A fa

 

Szerzők: Petra Bartíková-Magdalena Takáéová

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-365-0

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A hatalmas, öreg tölgyfa sok-sok állat otthona. Fenn, a magasban cinegék csivitelnek, kicsit lejjebb mókusok ugrálnak az ágakon. Kipp-kopp, valaki kopácsol a fa törzsén. A harkály az, bogárlárvákat szedeget fiókáinak. Két ág között új hálóját szövi a pók. A fa tövében rókakölykök játszanak, csak nehogy felébresszék bagoly urat! Olyan békésen alszik az odújában.
Egy öreg tölgyfa sok mindenről mesél, hallgasd csak…

Várható megjelenés: 2019. május 20. 

A méhek világa

 

Szerző: Charlotte Milner

Kiadó: HVG Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-304-801-6

Korosztály: 3-8

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mi ez a felhajtás a méhek körül? Mit csinálnak egész nap? Miért ennyire fontosak számunkra? Miért kell segítenünk nekik? Mit tehetünk értük?

Várható megjelenés: 2019. május 20., Ajánljuk továbbá Piotr Socha lélegzetelállító Méhek című albumát is, amibe bele is nézhetsz ezen a linken.

Budapest

 

Illusztrátor: Megyeri Annamária

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-324-624-5

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kedves, élénk rajzokkal illusztrált lapozó segítségével nemcsak a számokat gyakorolhatják a gyerekek, hanem megismerhetik Budapest nevezetes épületeit, jellegzetes állatait, közlekedési eszközeit, szimbólumait.

Várható megjelenés:  2019. május 22., A sorozat további várható kötetei: Ki hol lakik? Állatkölykök

a főváros felfedezéséhez ajánljuk még Bartos Erika: Brúnó Budapesten sorozatát is, amelyről ebben az írásunkban olvashatsz bővebben.

Ajánljuk a legjobb interaktív lapozókról, valamint a verses-mesés és fejlesztő lapozókról szóló írásunkat is. Ajánljuk továbbá a népszerű gyerekkönyv-illusztrátor, Agócs Írisz Mia nem álmos, és Masa és az eső című lapozóit is.

Az őskortól Leonárdóig – 77 játék a művészettörténet világából

 

Szerző: Beke Mari

Kiadó: Corvina Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-136-586-3

Korosztály: 6-12

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Barlangfestményekkel indul és Leonardo repülő emberének modelljével zárul ez a fantasztikus könyv, melyben alkotások készítésén keresztül ismerkedhetnek meg a különböző művészettörténeti korok legjellemzőbb sajátosságaival a 6-14 éves gyerekek. Tematikája szerint időrendi sorrendben, az őskortól a reneszánszig halad, és az egyetemes művészettörténet tárgyi emlékeiből, műalkotásaiból ad inspirációt tárgy- illetve képalkotáshoz, sok-sok képpel, ismertetőkkel és az elkészítésükhöz szükséges instrukciókkal. A kötet Beke Mari művészetpedagógus 77 magyar népi játék című könyvének folytatása.

Várható megjelenés: 2019. május 29., Korábban megjelent: Beke Mari: 77 magyar népi játék

Szuper vagy!

 

Szerző: Matthew Syed

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-639-5

Korosztály: 8-14

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez a könyv megmutatja, hogyan építsd fel az önbizalmad és hogyan aknázd ki a benned rejlő lehetőségeket. A kötet szerzője, a kétszeres olimpiai bajnok asztaliteniszező, Matthew Syed híres emberek példáin keresztül mutatja be, hogy a tehetség nem velünk született adottság, hanem sokkal inkább a rengeteg gyakorlás eredménye. Kemény munkával és kitartással, de leginkább a fejlődési szemléletmód elsajátításával ugyanis bárki elérheti a céljait. A szerző gyakorlatias éleslátással és pozitív hozzáállással szól a gyerekekhez, segítve, hogy rugalmasan kezeljék, ha hibáznak, és sikeres, boldog felnőtté válhassanak. Hihetetlen könyv. Nem tudtam letenni, mintha a magam útját olvastam volna, hiszen én sem voltam kimagasló tehetség, sőt. A “Szuper vagy !” az igazi tehetségről szól. Arról, hogy merj változni és fejlődni, keresd meg a saját inspirációd, légy nyitott, viszont sose fogod megúszni a kemény monoton munkát sem. Újra az jut eszembe, ami mindig a fejemben jár. Nekünk inspirátorokra, és nem influencerekre van szükségünk. Ha hagyjuk, hogy ez a könyv inspiráljon minket, akkor bármit elérhetünk. Ahogy Buzz Lighyear is mondta a Toy Storyban: “A Végtelenbe és tovább”.

Várható megjelenés: 2019. május 27., A sorozat további várható kötete: Szuper vagy! Próbáld ki!

Egy ropi naplója – Extra sajtos kiadás!

 

Szerző: Jeff Kiney

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-457-334-0

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Most úgy élvezheted az Egy ropi naplója sorozatot, ahogy eddig még sosem: a lehető legsajtosabban! Éld át újra a kedvenc pillanataidat a sorozat nyitókötetéből ezzel a különleges minőségű papírra nyomott, újratervezett gyűjtői kiadással! Így még sosem láttad Greget, Rowley-t, Manny-t, Rodrickot vagy Fregley-t! Ez a különleges, sajátosan sajtos kiadás nem hiányozhat sem a régi, sem az új rajongók polcáról! De mielőtt kinyitnád a könyvet, tedd keresztbe az ujjaid – az majd megvéd a Sajtos Tapitól!

Várható megjelenés: 2019. május 3.

Saci és Samu – Időtlen nyár

 

Szerző: Paulik Móni

Illusztrátor: Buzay István

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-459-9

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy nyár, amikor mindenre van idő! Konyhában sürgölődő nagypapa, a kerti fáramászásnál unokákat mentő nagymama. Saci és Samu a korántsem megszokott szerepek szerint élő nagyszülőkkel töltik a vakációt egy kis faluban, ahol egymást érik a kalandok és az új élmények: játékvásár, vízicsata, meglepetés szülinap, a templom felfedezése, találkozás új barátokkal és a szerelemmel. Nyár végén még Vándor is bekopog hozzájuk. Befogadják? Paulik Móni, a nagy sikerű Lili és a bátorság című könyvben már megmutatta, milyen érzékenyen tud a gyerekekhez szólni kényes témákban. Saci és Samu kalandos történeteiben finoman megbújva szokatlan témák is felbukkannak. Hiszen a gyerekek mindenre kíváncsiak: szerelem, vallás, pénz, kivándorlás, családi múlt – a mese jó alkalmat ad nekünk, szülőknek, hogy bátran beszélgessünk ezekről a kérdésekről a saját gyerekeinkkel. Egy igazi családi könyv nem csak a nyári szünetre!

Várható megjelenés: 2019. május 15.

Guruló kerekek – Traktorok

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-483-021-4

Korosztály: 1-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Guruló kerekek formára szabott kötetei éppen beleillenek a babakezekbe. Az egyes kötetekből megismerhetik az adott járművek típusait, és azt is megnézhetik, mire használják őket. Nélkülözhetetlen minden kis autórajongó számára!

Várható megjelenés: 2019. május 10., A sorozat további kötetei: Tűzoltóautók, Munkagépek, Autók és motorok

A Guruló kerekek lapozósorozatok mellé ajánljuk továbbá a Mókás hangok, a Bújócska… és az Ide nézz! lapozócsaládokat is, amelyekről ebben a bejegyzésünkben olvashatsz bővebben.

Vagánybagoly és a harmadik Á – avagy mindenki lehet más

 

Szerző: Bán Zsófia

Illusztrátor: Nagy Norbert

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-478-0

Korosztály: 7-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ismerjétek meg a harmadik Á-t! Ide jár Nemhanemka, Pipacs Vili, Kasza Blanka, Varga Liza, Hirlemon Bonifác, Biliboc Valentin, Hardtmuth -Kohinoor és Lakatos Sanyika is. Ahányan vannak, annyi-félék! Van egy szuper tanító nénijük, Mimi néni, aki mindig mindent megold. De van, amikor Mimi néni sem elég: ilyenkor lép a színre Vagánybagoly, aki ott él az -iskola melletti erdőben, mindent tud, mindent lát, mindent ért, és segít a gyerekeknek. Vagyis Vagánybagoly egy igazi szuperhős! Bán Zsófia (Esti iskola, Turul és dínó, Lehet lélegezni) -meséje igazi érzékenyítő mesekönyv, hiszen minden fejezete, minden története arra emlékeztet, amit az alcím ki is mond: mindenki lehet más. Még ha néha ezt nem is mindig olyan könnyű elfogadni és feldolgozni.

Várható megjelenés: 2019. május 31.

Bátor Borka mindent megold

 

Szerző: Carl-Johan Ferssén Ehrin 

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-615-559-114-3

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Akárcsak minden gyerek, Borka is szeret biciklizni, fára mászni, apró kincseket gyűjteni, és a barátaival játszani. A család azonban új városba költözik, és hirtelen minden a feje tetejére áll, Borkát pedig furcsa, nyugtalanító érzések rohanják meg. Szerencsére Borka szülei, testvére és az óvó néni segítenek a kislánynak megküzdeni a bánattal, a fájdalommal, a szorongással és a félelemmel, így megtanulja irányítani az érzéseit, és nemsokára már ő segít másoknak a nehéz helyzetekben.Erre: 7 nap, 7 történet és néhány egyszerű módszer a konfliktusok és nehéz élethelyzetek kezelésére a világsikerű, Aludj el szépen, Bendegúz! szerzőjétől.

Várható megjelenés: 2019. május 31.

A szerzőtől ajánljuk még az Aludj el szépen, Bendegúz! és a Szép álmokat, Ella! című mesekönyveket.

A tudás enciklopédiája – Állatok – Az állatok birodalma, ahogy még sosem láttad

 

Kiadó: HVG Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-304-777-4

Korosztály: 7+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Látványos képek tárják fel az állatok világát – úgy, ahogy még sosem láttad! ISMERKEDJ MEG az állatok sokféleségével, a parányi vízibolhától az óriásbálnáig! VIZSGÁLD MEG alaposan az állatok testének bámulatos részleteit, a lepkeszárny csillogó pikkelyeit, a tigrisfog fűrészes élét vagy a kacsacsőrű emlős mérges sarkantyúját! TUDD MEG, hogyan üzennek egymásnak a hangyák, miként óvják fiókájukat a pingvinek, és miért változtatja a színét a kaméleon!

Várható megjelenés: 2019. május 30.

A kiadótól ajánljuk továbbá a Szupercápák – és más tengeri élőlények című lélegzetelállító ismeretterjesztő albumot is.

Az áprilisi megjelenésekről ebben és ebben a bejegyzésünkben olvashatsz. A linkekre kattintva átböngészheted a legkisebbeknek és a nagyobbaknak szóló tavaszi könyvbemutatókat is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató