Májusi könyveső: kisiskolás könyvpremierek

Folytatjuk a májusi gyerekkönyvújdonságok bemutatását. A várható óvodás könyvmegjelenések után ezúttal a 6-10 éves korosztálynak válogattunk friss olvasnivalót. Mutatjuk, melyek a legizgalmasabb tavaszi kisiskolás könyvpremierek!

 

Anna és Elza – Hercegnő a trónon

 

Szerző: Erica David

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-223-3

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A királyságban csak úgy zajlik az élet! Kristoff a jéggyűjtőkkel dolgozik, Olaf igyekszik minél több ölelést szétosztani, Elzának pedig egy közeli királyságba kéne ellátogatnia, azonban ha elutazik, az otthoni teendőivel nem halad – ám ha Anna átvesz tőle egy-két feladatot, hamarabb végezhetnek, és a közös kalandokról sem kell lemondaniuk.
De vajon jót jelent, ha a hercegnő akcióba lendül?

Várható megjelenés: 2019. május 30.

Ki hitte volna?

 

Szerző: Marton Mária

Illusztrátor: Novák Natália

Kiadó: Katica Könyvműhely (2019)

ISBN: 978-615-569-735-7

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Okosabbak a gyerekek, mint a felnőttek. Nincsenek előítéleteik, kimondják, amit gondolnak, amit éreznek. Mernek sírni, önfeledten nevetni, haragszanak, majd kibékülnek, és kérdeznek, és kérdeznek. Ők a legnagyobb világhódítók. Csiszolatlan gyémántok! Tenyerünkben a gyémánt, le ne ejtsük! Ezek a mesék értük, nekik születtek. Érzelmeket ütköztetnek, gondolkodásra késztetnek. Olvasva szórakozhatnak, közben ámulhatnak, sőt, még csiszolódhatnak is. A gyermek egy csoda! Ezt nem szabad elfelejteni.  Lányok és fiúk, jó szórakozást, élvezzétek az erdők állatainak kalandozásait, ők ti vagytok, ti pedig ők!

Várható megjelenés: 2019. május 30.

A fiú, akit elvarázsolt a zene

 

Szerző: Mészöly Ágnes

Illusztrátor: Bertóthy Ágnes

Kiadó: Naphegy Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-024-5

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Híres magyarok életét gyerekeknek, gyereknyelven bemutató életrajzi sorozatunk harmadik kötetében Bartók Béla élete tárul fel Mészöly Ágnes elbeszélésében, Bertóthy Ágnes illusztrációival. A sorozat mesés formában ismertet meg az 5-8 évesekkel olyan neves embereket, akik kitartásuk és lenyűgöző életútjuk miatt értékes példaképek lehetnek számukra.

Várható megjelenés: 2019. május 26. Tipp: Olvasd el az Esti mesék lázadó lányoknak című bestseller ajánlóját is, vagy nézd meg a második kötet belapozóját!

Acsargó-mocsarak – Zabaszaurusz 3.

 

Szerző: M. Kácsor Zoltán

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-416-9

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Leiszút Feliszút bajban van. Szerencsére régi barátai, a Zabaszauruszok első két kötetéből már jól ismert Rilex, Barmol és Kunyi azonnal a segítségére sietnek, és nekivágnak a veszedelmes útnak, hogy kiderítsék, hogyan csendesíthetik le a Csendetlen-óceánt… csakhogy az Acsargó-mocsarakban lakó rettenetes Dragalád kémei eközben kelepcébe csalják a jóhiszemű sárkányt, Káró nem hagy fel a gonoszkodással, Fogkopácsnak pedig szörnyűséges titok jut a tudomására… A számtalan izgalmas kaland közben pedig hol itt, hol ott bukkan fel három titokzatos büdösmadár. Vigyázat, orrokat befogni!

Várható megjelenés: 2019. május 13.

Ribizli a világ végén

 

Szerző: Zalka Csenge Virág

Illusztrátor: Herbszt László

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-248-2

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ribizli a világ végén egy kalandos sorsú kislány, aki az apácazárda ablakából kikandikálva ismerkedik meg a legkisebb királyfival, és a világ végére is eljutva segíti őt a trónra. A kötet többi hőse is csupa izgalmas és gyakran rendhagyó fiú és lány, akik a hagyományos magyar népmesekincs kevésbé ismert zegzugaiból érkeznek a mai olvasóhoz. A nemzetközi hírű, professzionális, fiatal mesemondó, Zalka Virág Csenge gördülékeny stílusban újramesélt, minden motívumában hiteles forrásokat felhasználó történetei közül több korábban sohasem jelent meg nyomtatásban. A gyűjtemény kiterjed az egész magyar nyelvterületre, Szigetköztől Székelyföldig, Vajdaságtól Kárpátaljáig, képviselve a magyar nyelvű mesehagyomány lenyűgöző szépségét és gazdagságát.

Várható megjelenés: 2019. május 30.

Borostyán, az időkapus

Szerző: Molnár Krisztina Rita

Illusztrátor: Szalma Edit

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-314-4

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ne lepődj meg, kedves olvasó: ez nem egy olyan könyv, amilyenek az ilyen könyvek általában lenni szoktak. A főszereplő Dórit egy krokodil avatja be a vár egykori urának, Esterházy Pálnak az élettörténetébe, szokásaiba, sőt, időnként a gondolataiba is. Borostyán, a csodálatos krokodil, aki kalandos úton jutott gazdájához Egyiptomból, és őrzi azóta is a várat, mindent tud a múltról, de csak a kiválasztottaknak mesél. A szerző szerencsére kihallgatta és lejegyezte mindazt, amit Dórinak elmondott, így mi is megtudhatunk egyet és mást a múlt titkaiból. Például azt, miért voltak olyan szép kékek a török tábor sátrai, miféle kincsek gyűltek a vár urának kamráiban, hogy kerültek ide csigák, és miért szerette őket a művészetkedvelő arisztokrata, vagy hogy ki az a Mihály arkangyal, mi dolga neki Fraknóban, valamint hogy hány tesója van egy frissen kikelt krokodilnak.

Várható megjelenés: 2019. május 30.

Olvass velem! – Barátnők

 

Szerzők: Doroethea Ackroyd, Annette Moser

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-615-9

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy barátnővel minden sokkal jobb! Ezért szomorkodik Melinda, amikor új házba költöznek, hiszen hiányzik neki a legjobb barátnője, Bea. De aztán megismerkedik a szomszéd kislánnyal, Lizával… A következő történetben Tini, a kis tündér érzi, hogy a barátnője valamit eltitkol előle. Pedig a legjobb barátnők mindent elmondanak egymásnak, nem igaz? A harmadik mesében Nelli azt tervezi, hogy együtt vakációzik Évivel Olaszországban. De aztán egy furcsa véletlen mindent megváltoztat.

Várható megjelenés: 2019. május 17. Az Olvass velem! sorozatról bővebben is olvashatsz a Hurrá, én olvasok! című írásunkban, amelyben a legjobb olvasástanulást segítő sorozatokat mutatjuk be.

Todó kitálal a sportról – Nem csak győzteseknek

 

Szerző: Vig Balázs

Illusztrátor: Felvidéki Miklós

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-281-9

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Todó sorozat harmadik, lezáró kötetében a főhős ismét alaposan megmondja a magáét – ezúttal a sportról. Természetesen mindent sportágat kipróbál, amelyre csak lehetősége van: karatézik, úszik, focizik, biciklizik, igyekszik a legjobbak közé kerülni. De mit tehet akkor, ha harcművészeti előmenetelét egy lecsúszó nadrág hátráltatja? Ha az úszóedzője cserben hagyja, a biciklivel elesik, a focimeccsen pedig a legjobbakkal kerül szembe? És vajon mi lesz a próbálkozások vége: győzelem és díjeső vagy sok-sok tanulság? Az egyszerre vicces és megható kisregényhez, amely méltó folytatása az eddigi két résznek, Felvidéki Miklós készített rajzokat.

Várható megjelenés: 2019. május 30. Tipp: Nézz bele Burgmann Detti: Palánkák című kosárlabdás mesekönyvének belapozójába!

Bori szakácskönyve – 65 könnyen elkészíthető recepttel

 

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-632-6

Korosztály: 6-10

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Főzz együtt Borival! Minden gyerek szereti a palacsintát, pizzát, spagettit és ezzel Bori sincs másként! Most összegyűjtötte a kedvenc receptjeit, hogy már a legkisebbek is élvezhessék a közös főzés örömét. Hiszen nincs is jobb annál, mint amikor az ember reszel, keverget, gyúr, és végeredményként a saját főztjét kóstolhatja! 65 egyszerű recept – az egészséges reggelitől a gyors ebéden át egészen a különleges partifalatokig. Minden recepthez találsz színes fotót, egyes ételeknél Bori lépésről lépésre bemutatja a főzés folyamatait. Variációkat, tippeket és vicces játékötleteket is találsz a receptek között.

Várható megjelenés: 2019. május 23. Ajánljuk továbbá a legjobb gyerekszakácskönyvről szóló írásunkat is. A Barátnő, Bori-sorozat köteteiről a legjobb óvodára felkészítő, iskolára felkészítő és a doktoros mesekönyvek között is olvashatsz.

te+én=BFF

 

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-627-2

Korosztály: 6-10

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Teszteljétek a barátságotokat ezzel a káprázatos, flitteres könyvvel! Oldjátok meg együtt a játékos feladatokat, válaszoljatok az izgalmas kérdésekre, és kiderül, mennyire ismeritek egymást.

Várható megjelenés: 2019. május

A világűr kis atlasza

 

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-132-4

Korosztály: 6+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Készen állsz a nagy utazásra? Irány az univerzum! Ebben a képeskönyvben a világűr felfedezésére indulsz. Lenyűgöző tények, élethű rajzok és bámulatos képek lesznek a kísérőid. Megtaláltad a matricákat? Ragaszd fel őket a Naprendszert ábrázoló gigaposzterre! Ismerd meg Napot, a bolygókat, a csillagokat, az üstökösöket! Bújj szkafanderbe, izzítsd be a rakétát, és járd körbe az univerzumot! Készen állsz a nagy utazásra?

Várható megjelenés: 2019. május 15. A sorozatban várható még: Az emberi test kis atlasza

Ha érdekelnek a világűr titkai, érdemes elolvasnod a legjobb csillagászati gyerekkönyvekről szóló írásunkat is!

Pörgess és játssz! Forgókockás játékok

 

Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-486-254-3

Korosztály: 6-10

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Öt izgalmas társasjátékot tartasz a kezedben, melyekkel otthon vagy akár útközben is játszhatsz. Hasíts végig a versenypályán, kalandozz az erdei ösvényen, fogócskázz dinoszauruszokkal, vagy suhanj az űrben! Ketten, hárman vagy négyen is részt vehettek a játékban. A könyv tartalmaz: 2 dobókockát, 16 bábut, 5 társasjátékot.

Várható megjelenés: 2019. május 20.

A májusban várható óvodás mesekönyveket erre a linkre kattintva tudod átböngészni. Az áprilisi könyvújdonságok közül a kisebbeknek ebben, a kicsit nagyobbaknak ebben a bejegyzésben találsz olvasnivalót. Erre és erre a linkre kattintva pedig további izgalmas tavaszi könyvújdonságokat találsz.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató