Mit érdemes beszerezned az Ünnepi Könyvhéten?

Újra megnyitja kapuit az Ünnepi Könyvhét, a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepe. Érdemes kilátogatnod, mert rengeteg színes program, dedikálások és könyvbemutatók várják 2019. június 13-17. között a Duna-korzón (a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen) az érdeklődőket. A kiadók izgalmas újdonságokkal, na meg szuper kedvezményekkel is készülnek az eseményre. Íme egy kis segítség, hogy melyek azok a vadiúj gyerekkönyvek, amiket érdemes lehet beszerezned az 90. Ünnepi Könyvhéten. Jó böngészést!

 

Apa szeret!

 

Szerző: Farkas Nóra

Illusztrátor: Láng Anna

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-617-3

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hányféleképpen mutatkozhat meg apa szeretete? Honnan tudhatja Pötyi, hogy az apukája akkor is gondol rá, ha épp nincsenek együtt? Vajon mi a közös a tőle kapott játéknyusziban, a hűtőben lapuló málnában és a délutáni labdázásában? Hogyan köti össze őket a mosolyuk, és miért olyan fontosak az együtt átélt pillanatok? Ebből a bájos rajzokkal illusztrált csodaszép történetből – amelyben Pötyi és az anyukája nyomozós játékba kezdenek, hogy felkutassák apa szeretetnyomait – minden kiderül. A kicsiket játékos feladatok és kitölthető oldalak is segítik abban, hogy megértsék, mitől különleges az apai szeretet.

TIPP: Farkas Nóra június 15-én szombaton 11 órakor dedikálja könyveit a Manó Könyvek standjánál! Nézd meg az Apa szeret! belapozóját, vagy olvasd el, mit írtunk az Összeköt a szeretet című beszoktatós mesekönyvről!

Óvodások kézikönyve

 

Szerző: Finy Petra

Illusztrátor: Rippl Renáta

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-641-8

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az ovikezdés nehéz dolog. Gyereknek és szülőnek egyaránt. Talán néha a szülőknek kicsit nehezebb is, hiszen ez az első elengedési lecke az életünkben. Jól jön ilyenkor egy jó barát. Netán egy könyvbarát. Az óvodások kézikönyve ilyesféle barátként működik. Nem oszt tanácsokat, nem okoskodik, szerényen a háttérbe húzódik, mégis biztos támaszként van mellettünk, és a legnehezebb pillanatokban mindig lehet rá számítani. Pont, mint egy plüsskedvencre. A szöveg és a sok színes, szívmelengető rajz részletesen mutatja be a gyerekeknek, milyen is ez a nagy kaland, amit óvodának hívunk. A beiratkozástól kezdve az első ottalvásig, és az új hely megszokásáig. Teszi mindezt szeretettel és humorral, azzal két eszközzel, ami az élet lélekpróbáló helyzeteiben mindig a segítségünkre van.

TIPP: Finy Petra és Rippl Renáta június 16-án vasárnap 16 órakor dedikálja az Óvodások kézikönyvét a Manó Könyvek standjánál!

Pitypang és Lili – Pitypang segít

 

Szerző: Pásztohy Panka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-472-8

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ebben a mesében Pitypang különleges kutyusokkal találkozik: a segítőkutyákkal. Lilivel és Pitypanggal együtt pedig mi is megtanulhatjuk, hogyan zajlik a kutyák kiképzése, és honnan tudjuk, ha valakinek segítségre van szüksége a környezetünkben.

Dorka és az elgurult gomb

 

Szerző: Harcos Bálint

Illusztrátor: Szimonidesz Hajnalka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-455-1

Korosztály: 5-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA
Három klasszikus szépségű, nagyobb lélegzetű mese, mindhárom az elalvásról – illetve az el nem alvásról – szól. Dorka babáján el kell csavarni egy gombot, hogy lecsukódjék a szeme, ám egyik este eltűnik a gomb, a baba pedig nem tud elaludni. Elindulnak együtt az éjszakába, hogy megkeressék a gombot. A kisiskolás Mirkó legjobb barátja Tinta, a fülesbagoly. Amikor Mirkó alszik,Tinta fenn van – napközben viszontTintának van csukva a szeme. Mirkó nagyon vágyik rá, hogy egymás szemébe nézhessenek. Kinyitja-e végül Tinta a szemét? A harmadik történetben Ábel és Panni egy nyár végi éjszakán eltűnt állatkájuk után erednek. A titokzatos nyomok a padlásra vezetnek, ahová egy eddig sosem látott lyukon keresztül vezet az út… Költői szépségű, anderseni mélységű, jótékony mesék az éjszaka csodáiról – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
TIPP: Dorka és az elgurult gomb című mesekönyvet Harcos Bálint és Szimonidesz Hajnalka  június 15-én szombaton 14 órakor dedikálja a Pagony standjánál!

A fiú, akit elvarázsolt a zene

 

Szerző: Mészöly Ágnes

Illusztrátor: Bertóthy Ágnes

Kiadó: Naphegy Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-024-5

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Híres magyarok életét gyerekeknek, gyereknyelven bemutató életrajzi sorozatunk harmadik kötetében Bartók Béla élete tárul fel Mészöly Ágnes elbeszélésében, Bertóthy Ágnes illusztrációival. A sorozat mesés formában ismertet meg az 5-8 évesekkel olyan neves embereket, akik kitartásuk és lenyűgöző életútjuk miatt értékes példaképek lehetnek számukra.

A mesekönyvet Mészöly Ágnes és Bertóthy Ágnes június 16-án vasárnap 15 órakor dedikálják a Naphegy Kiadó standjánál!

Betűzgető könyvek – Borz beköltözik

 

Szerző: Majoros Nóra

Illusztrátor: Hanga Réka

Kiadó: Cerkabella Kiadó 82019)

ISBN: 978-615-580-816-6

Korosztály: 6-9

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egyedülálló ez a kötet, ugyanis benne a mesék nagy nyomtatott betűkkel vannak szedve, így az alsó osztályosoknak az olvasástanulás kezdeti fázisában kitűnő gyakorlási lehetőség, a felfedezés örömét kínálja. A könyv azonnali olvasási sikerélményt nyújt, és a diszlexiás gyerekek is könnyebben olvassák. Az olvasással nem iskolai keretek között ismerkedő gyerekek is betűzgethetik, hiszen ők a nyomtatott nagybetűket ismerik. Majoros Nóra kedves, szellemes szövegei pedig garanciát jelentenek a minőségre. A BETŰZGETŐ KÖNYVEK sorozat második kötetében Borz két meséje olvasható. Hogy fogadják az erdei állatok Róka barátját? És milyen a tökéletes születésnapi ajándék?

A Lengemesék állatai (Lenge Mini-sorozat)

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Timkó Bíbor

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-324-156-1

Korosztály: 2-5

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Lenge Mini-sorozat kötetei a Lengemeséket szerető családok legkisebbjeinek szólnak. Ismerd meg a Lengemesék állatszereplőit! Tudd meg, hol élnek, mit szeretnek enni, kikkel barátkoznak! Mesélj róluk te is!

TIPP: A sorozatot  június 14-én, pénteken 18 órakor dedikálja Berg Judit a Teknős Könyvek standjánál! A sorozat további kötetei: Lengemesék számokban, Lengemesék színekben

Maszat a repülőn

 

Szerző: Berg Judit

Illusztrátor: Agócs Írisz

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-477-3

Korosztály: 2-5

A KIADÓ SZINOPSZISA

Maszat nagy útra készül. Londonba fog utazni repülővel, hogy meglátogassa az unokatestvérét, Kamillát. Még még sosem ült repülőn, és mindent rettentő izgalmasnak talál! A londoni gyerekekről pedig kiderül, hogy nem beszélnek magyarul – de így is nagyon jól lehet velük játszani!

TIPP: mesekönyvet Berg Judit és Agócs Írisz június 14-én pénteken 17 órakor dedikálja a Pagony standjánál!

A tündérkeresztanya

 

Szerző: Kiss Judit Ágnes

Illusztrátor: Szulyovszky Sarolta

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-479-7

Korosztály: 4-8

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az a baaaj….
… hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is! Még szerencse, hogy Keri, a varázslatos tündérkeresztanya csak pördül, fordul és dalolni kezd, és máris egy csapásra megoldja az összes gondot! Kiss Judit Ágnes, kortárs magyar költő és gyerekkönyvíró ezúttal Kiki és Keri kicsavart, de mégis logikus és őszinte beszélgetéseivel burkolja be az olvasót egy varázslatos és humoros mesevilágba.

TIPP: A tündérkeresztanya című mesekönyvet június 15-én szombaton 13 órakor dedikálja Kiss Judit Ágnes és Szulyovszky Sarolta a Pagony standjánál!

Kuflik és a pofavágó verseny

 

Szerző, illusztrátor: Dániel András

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-481-0

Korosztály: 3-6

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy őszi reggelen Bélabá arra ébred, hogy kiújult a makacs ugródudor-zsibbadása. Nem is csoda ebben az időben, amikor minden csupa lotymánc és szipony! Szegény Bélabá! Itt már csak az elhagyatott rét doktora segíthet… Neked reggelente mikor szoktak felébredni a pofavágóizmaid? És tudod-e, hogy a hajnali pofavágással nagyon kell vigyázni? A kuflik is alaposan átbeszélik, mikor és hogyan vágjanak bele a gyakorlásba. Tarts a kuflikkal, hogy megtudd, ki nyeri a pofavágóversenyt! Csak aztán nehogy egyszerre vicsorogj, tüsszents és nevess!

TIPP: Dániel András  június 16-án vasárnap 11 órakor dedikálja mesekönyveit a Pagony standjánál!

Az erdei focibajnokság

 

Szerző: Nagy László Krisztián

Illusztrátor: Egri Mónika

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-683-8

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nagy az izgalom a Végtelen-erdőben. Első alkalommal rendezik meg az állati focibajnokságot, azaz a Bundásligát. Csapatkapitányuk, Karotta vezetésével a Káposztás-réti nyulak is készülnek a bajnokságra, ahol a legfélelmetesebb ellenfelekkel szemben kell helytállniuk. Vajon van esélyük Sunyi Sanyi és a rókák ellen? Legyőzhetik a sünöket a Tüskecsarnokban? Vagy úgyis Acsar és a Lompos FC viszi haza a kupát? A nyusziknak minden leleményességükre szükségük lesz, hiszen az ellenfelek közül nem mindenki tartja be a játékszabályokat. A mulatságos, fordulatos és szórakoztató kalandregény a futball világába vezeti be a gyerekeket, de a focis kiszólásoknak, vicces áthallásoknak köszönhetően a felnőtteknek is sok-sok kellemes pillanatot tartogat. Az erdei állatok Egri Mónika rajzain elevenednek meg.

TIPP: Az erdei focibajnokság  című mesekönyvet Nagy László Krisztián és Egri Mónika dedikáljajúnius 15-én szombaton 14 órakor Manó Könyvek standjánál!

Spicc és Pipa

 

Szerző: Nattán-Angeli Nóra

Illusztrátor: Pájer Lilla

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-509-022-8

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

“Spicc és Pipa két szobacica volt. Párnáik bojtját pofozgatták, vagy a pamlagon nyújtóztak puhán. Egy nap a házban vendégeket vártak. Volt nagy sürgés-forgás, takarítás, nem menekültek a porcicák! A két cirmos a konyhába lopózott, pipált és spiccelt, s egy tigrisugrással a csilláron termett, majd légtornászügyességgel – hopp! – felkaptak egy-egy csirkecombot… Két Cica Könyvek sorozat. Nyolc cica, négy mese, megszámlálhatatlanul sok kaland. Bájos és vidám, költői és varázslatos történetek égi és földi cicákról, fiatal és öreg macskákról, kövér és sovány cicusokról, lusta és virgonc macsekokról ovisoknak.

A zöld macska és a titkos átjáró

 

Szerző: Ruff Orsolya

Illusztrátor: Megyeri Annamária

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-618-0

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Különös dolgok történnek a városban: titokzatos alak lopakodik a régiségboltban, Virág nagymamájához betörtek, egy öreg sün tűnik fel a házban, két gyerek rejtőzik egy nagy, zöld ládában, és valaki eltömítette gesztenyével a nagyi autójának kipufogóját. Hogy kerül ide a Hét Domb vidékéről egy menyét, és sikerül-e Zizinek, a talpraesett macskának hazajutnia, hogy megmentse az erdőt? Ebben az újabb izgalmas kalandregényben felbukkan egy édesszájú hentes, egy vérmes nagymama, és Zizi és barátai addig nem nyugszanak, míg ki nem fürkészik az igazi zöld macska titkát.

Alfa bácsi

 

Szerző: Marék Veronika

Illusztrátor: Baranyai (b) András

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-484-1

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A bohóc és a kismajom után most végre megjelenik Marék Veronika életművének második válogatása Baranyai (b) András rajzaival! Ez a kötet nagy óvodásoknak és kisiskolásoknak szól, és csupa-csupa hétköznapi, “igaz” és úgy is mondhatnánk, “retró” mese van benne: a kalóz nagypapáról, a titokzatos Alfa bácsiról, balatoni nyaralásokról és táborozásokról, pesti bérházas történetekről, áruházról, rádióról, televízióról… De a gyerekek régen is ugyanolyanok voltak, mint ma – amit pedig Marék Veronika tud, az tényleg időtlen.

TIPP: A mesekönyvet Marék Veronika és Baranyai András  június 15-én szombaton 11 órakor dedikálja a Pagony standjánál!

A milliomos szamár

 

Szerző: Kertész Edina

Illusztrátor: Hajba László

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-616-6

Korosztály: 8-12

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Négy pata kopog a Gyogyó Golyó Bowling Klub tükörfényes padlóján. Az új tisztasági menedzser, Robi, a szamár az első munkanapját kezdi. Ám a klub egykori alkalmazottja, Malac bosszút esküdött ellene, és jókora slamasztikába keveri, méghozzá éppen a híres rapper és dj, MC Chicken születésnapján… Robi elveszíti az állását, de váratlanul híres és mesésen gazdag lesz egy TyúkTyúbra felkerült videó miatt. Megváltoztatja-e a hírnév Robit, ezt a tehetségesen gitározó, jólelkű szamarat? Tényleg igaz lenne, hogy a szülei egyszer megrágcsáltak egy tűzoltót? És hogy éli túl, mikor egy csapásra mindent elveszít? Vicces, fordulatos és nagyon mai gyerekregény sikerről, hírnévről, bukásról és önmagunk megtalálásáról.

TIPP: A milliomos szamár című mesekönyvet Kertész Edina és Hajba László június 15-én, szombaton 15 órakor dedikálja a Manó Könyvek standjánál!

Az orrszarvú és a madarak

 

Szerző: Majoros Nóra

Illusztrátor: Paulovkin Boglárka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-458-2

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy magányos orrszarvú vándorol a szavannán. A társai szép lassan elfogytak mellőle, még az is lehet, hogy ő az utolsó. Ezért barátot keres, aki hasonló hozzá. Kalandozásai közben társául szegődik két nyűvágó madár. Vajon együtt sikerül-e igazi barátot találniuk az orrszarvúnak? A sivatag peremén egy hazafelé igyekvő gólya kincsre lel. Vajon miért növekszik a szép kis gyöngy, és kié lehet? A gólya körül egyre több madár tűnik fel, hogy kiderítsék a rejtélyt. Afrika varázslatos tájaira kalauzol a könyvben olvasható két mese, és közben az is kiderül, mennyit ér a madarak barátsága.

TIPP: A mesekönyvet Majoros Nóra és Paulovkin Boglárka június 16-án vasárnap 15 órakor dedikálja a Pagony standjánál!

3-5-8 perces mesék utazáshoz és kalandozáshoz

 

Szerzők: 16 kortárs magyar szerző

Illusztrátor: Kismarty-Lechner Zita

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-473-5

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

– Légyszi, még egy utolsót! – Na jó, egy rövidet… Ismerős ez a párbeszéd az esti elalvás előtt? Akkor ezt a könyvet nektek találták ki! Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után! Itt egy gyűjtemény, amiből választhattok 3 perces mesét, ha későn kerültetek ágyba, 5 perces mesét, ha kicsit több időtök van még, sőt akár 8 perces mesét is, ha hamar sikerült fogat mosni. Akár vízpartra utaztok, akár nagyokat kirándultok az erdőben, ha városnézéssel vagy a játszótéren töltöttétek az egész napot, elalvás elôtt válogassatok Marék Veronika, Berg Judit, Dániel András és még 16 nagyszerű kortárs magyar szerző utazós, kalandozós meséiből!

TIPP: A szerzők június 15-én szombaton 12 órakor dedikálják a mesekönyvet a Pagony standjánál!

Szuper vagy!

 

Szerző: Matthew Syed

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-639-5

Korosztály: 8-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez a könyv megmutatja, hogyan építsd fel az önbizalmad és hogyan aknázd ki a benned rejlő lehetőségeket. A kötet szerzője, a kétszeres olimpiai bajnok asztaliteniszező, Matthew Syed híres emberek példáin keresztül mutatja be, hogy a tehetség nem velünk született adottság, hanem sokkal inkább a rengeteg gyakorlás eredménye. Kemény munkával és kitartással, de leginkább a fejlődési szemléletmód elsajátításával ugyanis bárki elérheti a céljait. A szerző gyakorlatias éleslátással és pozitív hozzáállással szól a gyerekekhez, segítve, hogy rugalmasan kezeljék, ha hibáznak, és sikeres, boldog felnőtté válhassanak. Hihetetlen könyv. Nem tudtam letenni, mintha a magam útját olvastam volna, hiszen én sem voltam kimagasló tehetség, sőt. A “Szuper vagy !” az igazi tehetségről szól. Arról, hogy merj változni és fejlődni, keresd meg a saját inspirációd, légy nyitott, viszont sose fogod megúszni a kemény monoton munkát sem. Újra az jut eszembe, ami mindig a fejemben jár. Nekünk inspirátorokra, és nem influencerekre van szükségünk. Ha hagyjuk, hogy ez a könyv inspiráljon minket, akkor bármit elérhetünk. Ahogy Buzz Lighyear is mondta a Toy Storyban: “A Végtelenbe és tovább”.

Jól játszani – 7 táblás játék

 

Szerzők: Jesztl József – Lencse Máté

Illusztrátor: Vörös Jutka

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-461-2

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nem tudtok úgy együtt játszani, hogy ne legyen veszekedés a vége? Mindig a nagyobb testvér nyer, és ezért a kisebbnek nincs kedve játszani? Ebben a könyvben 7 táblás játékot találtok: a játékok alapját olyan közismert, klasszikus játékok adják, mint az amőba, a sakk vagy a dáma, de mindegyik alaposan meg van csavarva! Ráadásul mindegyikhez három variációt is bemutatunk, amelyek kisebb-nagyobb előnyt nyújtanak a gyengébb játékosnak. Jesztl József és Lencse Máté játékpedagógusok megmutatják, hogyan lehet jól játszani, úgy, hogy a kezdők, kisebbek is egyenrangúan szálljanak be a játékba, mégis megmaradjon a játék izgalma, és mindenki kihozza magából a legtöbbet. Játék közben még azt is megtanulják a gyerekek, hogy milyen érzés esélyt adni és elfogadni az előnyt.

TIPP: A mesekönyvet szombaton 14 órakor dedikálják a szerzők a Pagony standjánál!

Ha szeretnéd a megvásárolt könyveket dedikáltatni is kedvenc szerzőiddel, érdemes átböngészned programajánlónkat, amiből kiderül, hogy mikor és hol találkozhatsz velük az Ünnepi Könyvhéten.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.