Finy Petra: Óvodások kézikönyve

Finy Petra az Iskolások kézikönyve, na meg sok égető ovis-ügy (A tesó-ügy, A doki-ügy, Az ovi-ügy, ) után ismét kézen fogta a kicsiket, hogy ezúttal óvodai élet izgalmas kulisszatitkait ossza meg velük. Vajon tényleg odajárnak a gyerekek dolgozni? Mindig főzeléket kell enni (fúj), és igaz, hogy aludni kell egész nap?!? Az Óvodások kézikönyve a szerzőnőtől megszokott humoros és rendkívül szerethető stílusban lépésről lépésre bemutatja a gyerekeknek, hogy mire számíthatnak, ha majd átlépik az óvoda kapuját. Vidám, szórakoztató mesekönyv, amellyel eloszlanak a félelmek, lehullanak a leplek, és nyár végére nem marad más, csak a magabiztos és izgatott várakozás. Az Óvodások kézikönyvét Rippl Renáta kedves rajzai teszik még bájosabbá. Kedvcsinálónak nézd meg a könyv belapozóját!

 

Óvodások kézikönyve

 

Szerző: Finy Petra

Illusztrátor: Rippl Renáta

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-641-8

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az ovikezdés nehéz dolog. Gyereknek és szülőnek egyaránt. Talán néha a szülőknek kicsit nehezebb is, hiszen ez az első elengedési lecke az életünkben. Jól jön ilyenkor egy jó barát. Netán egy könyvbarát. Az óvodások kézikönyve ilyesféle barátként működik. Nem oszt tanácsokat, nem okoskodik, szerényen a háttérbe húzódik, mégis biztos támaszként van mellettünk, és a legnehezebb pillanatokban mindig lehet rá számítani. Pont, mint egy plüsskedvencre. A szöveg és a sok színes, szívmelengető rajz részletesen mutatja be a gyerekeknek, milyen is ez a nagy kaland, amit óvodának hívunk. A beiratkozástól kezdve az első ottalvásig, és az új hely megszokásáig. Teszi mindezt szeretettel és humorral, azzal két eszközzel, ami az élet lélekpróbáló helyzeteiben mindig a segítségünkre van.

Ha az ovikezdés aktuális, érdemes átböngészned a legjobb óvodára felkészítő mesekönyvekről szóló írásunkat, ezen (1. rész) és ezen (2. rész) a linken. Ajánljuk továbbá Farkas Nóra: Összeköt a szeretet című rendkívül bájos beszoktatós mesekönyvét is.

A szerzőnőtől ajánljuk továbbá az Iskolások kézikönyve című kötetét is, amelyről a legjobb mesekönyvek iskolakezdéshez című összeállításunkban írtunk. TIPP: Nézd meg a Finy Petra: Doki-ügy című mesekönyv belapozóját!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.