10+1 könyvújdonság: fókuszban az ismeretterjesztő gyerekkönyvek

Íme a legújabb ismeretterjesztő gyerekkönyvek! A legfrissebb könyvpremierekből válogattunk, és a kis tudósoknak is találtunk egy izgalmas csokorra valót. Összeállításunkban a nyári könyvújdonságok mellett a szeptemberi előzetesek is szerepelnek már, a kisebbtől az iskolás korosztálynak szóló kötetekig. Kellemes böngészést!

 

1. Körülöttünk a világ – Bogarak

 

Szerző: Jasmin Peppiatt

Kiadó: Studium Plusz Könyvkiadó (2019)

ISBN: 978-615-578-138-4

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Fedezd fel a körülöttünk lévő csodálatos, vagy éppen hát borzongató élőlényeket – ebben segít neked ez a gyönyörűen illusztrált képeskönyv.

Megjelenés: 2019. július 18., A sorozatban még megjelent: Dzsungel

 2. Mit rejt a világűr?

 

Szerző: Timothy Knapman

Kiadó: Babilon Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-294-562-0

Korosztály: 4-8

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A vadonatúj Mit rejt? sorozat kötetei ötvözik a böngészőt, a képregényt és az ismeretterjesztést. Ez a kötet a világűrt mutatja be sokrétűen. Lili, Lali és Jojó kutyus űrutazásukon bejárják a világűrt, oldalról oldalra, rétegről rétegre távolodva a Földtől és a Naprendszertől. Közben mindent alaposan megfigyelnek. Melyik csillagkép hasonlít kutyára? Miért vörös a Mars? Melyik bolygónak van 79 holdja? Böngészd a képeket, és tudd meg, mit rejt a világűr!

Várható megjelenés: 2019. szeptember 5.

Kis csillagászoknak ajánljuk továbbá a top 10 gyerekkönyv a világűrről című írásunkat is! Nézz bele Stuart Atkinson: Az égbolt titkai, Katie Daynes: Nézd meg, mik azok a csillagok! című kötetébe!

3. A furcsa állatok csodás világa

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-483-059-7

Korosztály: 6+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nem is hinnénk, mennyi apró állat él körülöttünk. Néhány Közülük szinte teljesen láthatatlan a hétköznapi embernek. Vannak közöttük ritkaságok, valóságos “őskövületek” is, és olyanok, amelyek szerte a világok elterjedtek. Ott élnek a földben, a vízben, a levegőben ezek a furcsa állatok, amelyek kifinomult zsákmányszerzési módszereket, vagy éppen halálos védőeszközöket fejlesztettek ki. Ebből a könyvből közelebbről is megismerheted ezeket a rovarokat, bogarakat, pókokat, gyíkokat és más apró állatokat. Ismerd meg különleges világunkat, hiszen többségük közelebb él hozzánk, mint gondolnánk.

Várható megjelenés: 2019. szeptember 20.

4. A dinoszauruszok félelmetes világa

 

Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2019)

ISBN: 978-615-575-557-6

Korosztály: 6+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

“Ismerd meg a Földön valaha élt legnagyobb állatokat!
A legnagyobb növényevők, a legvérengzőbb ragadozó dinoszauruszok, a repülő dinók számos fajának titkai tárulnak fel a bolygót évmilliókon át uraló lények fosszilis lábnyomainak, tojásainak, fészkeinek és fogainak vizsgálatával.

Megjelenés: 2019. augusztus 23., A sorozatban újdonság még: Az állatok csodálatos világa

Tipp: Ha érdekel a dinoszauruszok világa, érdemes átböngészned a legjobb dinós könyvekről szóló írásunkat. A linkre kattintva pedig belenézhetsz a Kérdések és válaszok a dinoszauruszokról című kötetbe is.

5. A tudomány és a technológia története

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2019)

ISBN: 9789634830443

Korosztály: 8+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az ember először fegyvereket és szerszámokat készített, és ebből alakult ki a tudomány, amely továbbfejlődve technológiává vált. Az olyan találmányok és felfedezések, mint a kerék a repülő, a nyomda vagy a védőoltások, a DNS vagy az elektromágnesesség nagy segítségére volt az emberiségnek a mindennapi életében. Mindezek olyan nagyszerű eredményekhez vezettek el, mint a hangsebesség elérése vagy műholdak űrbe küldése. Ebben a gazdagon illusztrált könyvben könnyen megérhető magyarázatokkal, szerteágazó áttekintéssel találkozhattok a technológia fejlődéséről, valamint az emberiség kivételes találmányairól és felfedezéseiről.

Várható megjelenés: 2019. szeptember 9. Ajánljuk továbbá a Libby Deutsch: Hogyan működik a világ? – A csokitól a GPS-ig, a vécétől az internetig című ismeretterjesztő kötetet is!

6. Mindentudó természet

 

Kiadó: HVG Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-304-849-8

Korosztály: 8+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Fedezzük fel a természet csodáit a halaktól az erdőkig, az emlősöktől a hegyekig, a magvaktól a szalamandráig! A lenyűgöző részleteket, érdekességeket bemutató látványos enciklopédia ideális eszköz a kíváncsi gyerekek számára, hogy megismerjék a különböző állatok és növények jellegzetességeit, és megtudják, hogyan működik a természet.

Várható megjelenés: 2019. szeptember 25., A kiadótól ajánljuk még: Caz Buckingham – Andrea Pinnington: Fedezd fel a környezeted! című élménygyűjtő albumot is.

7. Képes enciklopédia gyereknek

 

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-692-0

Korosztály: 8+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Rengeteg érdekes és fontos információ több mint 250 témáról: állatokról, a természetről, a tudományokról, az űrkutatásról, a technológia fejlődéséről, a történelemről és még sok-sok mindenről! Csodálatos illusztrációk, színes térképek és lélegzetelállítóan szép fotók keltenek életre minden egyes oldalt. Ez a képes enciklopédia a csodák tárháza, amely lenyűgöző lapjaival rabul ejt és elvarázsol minden gyereket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Várható megjelenés: 2019. szeptember 16.

TIPP: Ismerd meg a népszerű Egyszer volt… (Albert Barillé) animációs sorozatból az Az emberi test titkainak enciklopédiája című kötetet is! A legkisebbeknek ajánljuk továbbá az Első felfedezéseim – Larousse-enciklopédia kicsiknek című kötetet is!

8. Minden, ami furcsa a földön

 

Kiadó: HVG Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-304-838-2

Korosztály: 8+

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Hol látnak gyakran ufószerű lényeket?
Hol táplálkoznak mérgező növényekkel?
Hol látogathatók víz alatti városok?
Hol potyognak halak az égből?

Több mint 60 látványos térkép szemlélteti a legmeghökkentőbb természeti és természetfeletti jelenségeket, a legfurcsább embereket, helyszíneket és történelmi eseményeket a világ minden tájáról.

Megjelent: 2019. augusztus 12. A kiadótól ajánljuk továbbá az Ismerd meg az éjszakai állatok hangját! című interaktív ismeretterjesztő könyvet, amely az állathangok mellett a kiterjesztett valóság élményét is nyújtja a gyerekeknek.

9. Mi? Miért? Hogyan? Profi tudás – Macskák

 

Szerző: Stefan Greschik

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-244-938-8

Korosztály: 6+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Ravensburger Mit? Miért? Hogyan? Profi Tudás sorozatának e kötete a macskafélék, mindenekelőtt a házi kedvencek világába kalauzolja a gyerekeket. Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad: Miért olyan kedvelt állat a macska? Veszélyben vannak még a tigrisek? Miért bömböl a jaguár – a cica pedig miért nem? Segíti a gyerekeket a macskaválasztásban, sőt annak eldöntésében, vajon szabad-e macskát tartanunk. A Ravensburger Mit? Miért? Hogyan? Profi Tudás ismeretterjesztő sorozata 8-12 éves gyerekek számára készül. A kisiskolások, illetve kiskamaszok érdeklődését felkeltő fotókkal és vicces rajzokkal gazdagon illusztrált könyvekből szórakozva lehet tanulni. A sok meglepő tényen, érdekességen kívül egyszerű “csináld magad” kísérletek és szakértőkkel készített interjúk is találhatók a kiadványokban, melyeket a kihajtható “felfedezőoldalak” tesznek különlegessé.

Várható megjelenés: 2019. augusztus 30., A sorozatban újdonság még: Dinoszauruszok

10. Mi Micsoda olvasó: Méhek

 

Szerző: Christina Brau

Kiadó: Babilon Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-294-556-9

Korosztály: 6+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A háziméh nektárral és virágporral megrakodva tér vissza a kaptárba. Tavasszal a dolgos méhek porozzák be a gyümölcsfák virágait. A paradicsom virágán bundás poszméh ügyködik. Lépj be a szorgos és hasznos rovarok világába! Ismeretterjesztő könyv önálló olvasásra. Ebben segítenek: a nagy méretű betűk, a rövid bekezdések, a szövegértést fejlesztő tudáspróbák.

Várható megjelenés: 2019. július 18.  A sorozatban újdonságként elérhető még: Lovak és pónik. 2019-ben még megjelent:Vulkánok, Bollygók, Bálnák és delfinek, Természet

TIPP: Nézz bele Charlotte Milner: A méhek világa, és a Piotr Socha: Méhek című képes albumába!

+1: Mi történik velem? Felvilágosító könyv kamaszoknak

 

Szerző: Mező Adrienn

Kiadó: Roland Toys (2019)

ISBN: 978-615-591-361-7 

Korosztály: 10+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Lányból ​nő, fiúból férfi?! Ez bizony a serdülőkor! A felnőtté válás folyamatának fontos és egyben nehéz időszaka is, amit jobb tudatosan és felkészülten fogadni, szülőknek és serdülőknek egyaránt! Könyvünk a szexuális felvilágosításról és edukációról szól, amely egészség- és személyközpontú megvilágításban mutatja be a serdülőkori testi-lelki változásokat. Az informatív és gazdagon illusztrált tudásanyag mellett kötetünk rámutat az igaz emberi kapcsolatok fontosságára, a tévhitek eloszlatására és a valós intimitás fogalmára is. Mindezek mellett kiemelten törekszik az érzelmi intelligencia fejlesztésére, az érzelmi nevelésre és az önkifejező kommunikáció bemutatására is. A leírtak segítséget nyújtanak abban, hogy a serdülő gyerekek egészséges önismeretre tegyenek szert, amely önmaguk és mások tiszteletéhez és elfogadásához is vezet. Kiadványunk hasznos azoknak a szülőknek is, akik tehetetlennek érzik magukat a téma kapcsán, így – együtt fellapozva az oldalakat – minden olyan fontos témát megtalálnak, amiről érdemes beszélgetni gyermekükkel annak érdekében, hogy a legkönnyebben átéljék ezt az időszakot.

Várható megjelenés: 2019. szeptember 20.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.