Óvodásoknak ajánljuk: legújabb mesekönyvek 3-6 éveseknek

Jönnek, jönnek, jönnek! Az ismeretterjesztő és a lányos könyvpremierek után íme a legfrissebb, legcukibb, legszórakoztatóbb mesekönyvek 3-6 éveseknek! Összeállításunkba a nyár végi-szeptemberi megjelenések kerültek, további ovis könyvújdonságokat pedig ezen a linken találhatsz még. Vigyázat, ezúttal nehéz lesz kiválasztani a kedvencet!

 

Sárkányovi

 

Szerző: Czernák Eszter

Illusztrátor: Rátkai Kornél

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-491-9

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Vajon milyen lesz az első nap az oviban? Tényleg lesz ott sok-sok játék, lesznek új barátok? Zoé, a háromfejű sárkánygyerek, mint minden kisovis, aggódva érkezik a Szivárvány Óvodába: biztosan ismeretlen csoporttársak, szokatlan ízek, rengeteg pakolás és unalmas délutáni alvások várnak rá! Aztán megismerkedik a csoporttársaival, és a Sárkányoviba bizony nem embergyerekek járnak, hanem jetik, manók, tündérek és trollok! Vajon a kis sárkány és új barátai együtt rájönnek, hogy oviba járni igazából a legjobb móka?

Megjelent: 2019. augusztus 27., a szerzőnőtől ajánljuk továbbá A világ legjobb játszótere című kötetet is. Érdekelhet még a legjobb óvodásra felkészítő mesekönyvekről szóló írásunk is. Könyvújdonságként ajánljuk továbbá Finy Petra: Óvodások kézikönyve című bűbájos mesekönyvét is.

Zsiráf, és irány az ágy

 

Szerző: David Grossman

Illusztrátor: Henrike Wilson

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-496-4

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Veled is előfordult, hogy szerettél volna levelet kapni, de senki sem írt? Hogy inkább átváltoztál volna mindenféle vadállattá lefekvés helyett? Vagy csak te értetted, amit a kistesód mondott, senki más? Még szerencse, hogy apa mindig segít megoldani az efféle problémákat: beszél az ismerős postással, úgy tesz, mintha egy zsiráfot találna a kádban, és megkér, hogy tolmácsolj, amikor a kistesód elrejti a slusszkulcsot. David Grossman, a legnagyobb kortárs izraeli író egy-egy csavarral mindig különlegessé varázsolja az apró-cseprő kalandokat. Igazi apás mesekönyv esti felolvasásra!

Megjelent: 2019. augusztus 15. 

Ajánljuk továbbá Günther Jakobs: A nagy állatkerti fogmosás, valamint Giles Andreae: A táncoló zsiráf című  bestseller mesekönyvét is!

A Mackó és a zongora, a kutyus és a hegedű

 

Szerző: David Litchfield 

Kiadó: Álomgyár Kiadó (2019)

ISBN: 978-615-592-983-0

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A díjnyertes A mackó és a zongora bájos és csodásan illusztrált legújabb történetében egy hegedűjátékos kutya és az ő emberbarátja mutatja meg a zene élményét, felfedezve azt, hogy túl a szomorúságon és a külön töltött időkön az igaz barátság örökké megmarad. A hegedűjátékos Hector és az ő kutyája, Hugo a legjobb barátok. Hugo Hector legnagyobb rajongója, és amikor Hector úgy dönt, hogy nyugdíjba vonul, Hugo titokban hegedülni tanul. Hamarosan egy híres zongorista medve meghívja Hugót a csupa állatokból alakított zenekarába, hogy együtt járják be a világot, és játsszanak a hatalmas közönség előtt – ez olyan lehetőség, amiről Hector mindig is csak álmodott. Vajon képes lesz Hector legyőzni a féltékenységét, és együtt tud örülni a barátjával? Ez a szívből jövő történet emlékeztet bennünket arra, mennyiféle siker létezik, miközben a zene és a barátság erejét ünnepli.

Várható megjelenés: 2019. szeptember 20. A Mackó és a zongoramesék-sorozatban már megjelent: A Mackó és a zongora. 

Kicsi Mimi iskolás lesz

Szerző: Tamás Zsuzsa

Illusztrátor: Horváth Ildi

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-037-5

Korosztály: 3-6

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kicsi Mimi azon mesehősök közé tartozik, akikkel múlik az idő. Épp elkezdte az óvodát, amikor megismertük, most pedig mint iskolás nagylánytól veszünk tőle búcsút. A sorozat hetedik kötetében először az óvodai búcsúztatóra, majd az iskolai évnyitóra készülhetünk együtt Mimivel. A mesék a már megszokott érzékenységgel mutatják be mind a búcsúzást, mind az izgalmakkal teli kezdeteket, és bizonyítják, az ünnepek nemcsak ajándékokról és szép ruhákról szólnak, hanem arról, mi van a szívünkben.
Tamás Zsuzsa legújabb meséi nemcsak a Kicsi Mimi-rajongóknak nyújtanak segítséget, hanem minden, óvodából iskolába lépő kisgyereknek.

Megjelent: 2019. augusztus 14., a sorozatban még elérhető: Kicsi Mimi barátai, Kicsi Mimi karácsonya, Kicsi Mimi és a nagy fagyiünnep, Kicsi Mimi és a Kökény ovi, Kicsi Mimi, pici Bori, Kicsi Mimi nagytesó lesz

Iskolára felkészítő mesekönyvekért látogass el erre a bejegyzésre. Böngészd át a legújabb iskolára felkészítő foglalkoztatókról, illetve a kisiskolás gyakorlókról szóló írásunkat is!

Mentsük meg Matildát!

 

Szerző: Oliver Scherz

Illusztrátor: Daniel Napp

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-515-2

Korosztály: 3-6

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Amikor Mocori Muki egyik reggel szokása szerint át akarja ölelni kis gazdáját, Matildát, döbbenten állapítja meg: a kislány eltűnt. Nincsen a szülei ágyában és a konyhában sem. Vad Wim, a nagy sörényű, gumicsizmás oroszlán, Bumli Bom, a kövérkés mackó és Muki, a hosszú karú kismajom biztosak benne: Matildát elrabolták. Azon nyomban leereszkednek egy hosszú kötélen a gyerekszoba ablakából, és bevetik magukat a nagyváros dzsungelébe, hogy megmentsék gazdájukat… Vicces és megható mese a plüssállatok és a gyerekek különleges barátságáról.

Várható megjelenés: 2019. augusztus 15.

Érdekelhet még Harcos Bálint: Petya és Tulipán és Dorka és az elgurult gomb című mesekönyve is.

Pöttöm Panna

 

Szerző: An Leysen

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-509-032-7

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Volt egyszer egy asszony, aki gyereket szeretett volna. Egy nap a háza előtt ment el a jó boszorkány, és adott neki egy virágmagot. Az asszony elültette a magot, és gondozta, mígnem két apró szemecske nézett rá kíváncsian a virágszirmok közül. A virág bimbójában egy icipici kislány üldögélt!Az asszony Pöttöm Pannának nevezte el. Nagyon gyorsan kiderült, hogy Pöttöm Panna nem nagy, de annál bátrabb. Hans Christian Andersen klasszikus meséje új köntösben, An Leysen tolmácsolásában. Öt évnél idősebb gyerekeknek és mindenkinek, aki szereti a különös meséket és a csodálatos könyveket.

Várható megjelenés: 2019. szeptember 25.

Mackók könyve – Kalandozások a Föld körül

 

Szerző: Katie Viggers

Kiadó: Geopen Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-997-397-8

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tudj meg mindent a nyolc különböző medvefajról – mit szeretnek, hol élnek és még sok minden mást. Melyik a legnagyobb és melyik a legkisebb? Melyik a mézfaló szörnyeteg és melyiknek van csúszásgátló a talpán? A mókásan tálalt tények és Katie Viggers bájos illusztrációi betekintést nyújtanak a kis olvasóknak a medvék világába.

Megjelent: 2019. augusztus 17.

Ha szereted a mackós mesekönyveket, érdemes belenézned Catherine Leblanc: Akkor is szeretnél? illetve Katja Reider: Megvigasztallak, kismedvém! című mesekönyvébe is!

Kis zenélő könyveim – Pepe az operában

 

Szerző: Magali Le Huche 

Kiadó: Geopen Kiadó (2019)

ISBN: 978-615-572-497-8

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Pepe és Betty megnézi a párizsi operaházat, de hamar eltévednek ezen a varázslatos helyen. Viszont így alkalmuk nyílik belesni a színfalak mögé és gyönyörű zenéket hallgatni! Nyomd meg a gombot, és hallgasd a legnépszerűbb operaáriákat!
1 mese és 11 zenei részlet

Várható megjelenés: 2019. szeptember 30., A sorozatban várható még: Pepe és Vivaldi, Pepe és Mozart, Pepe és a zenekar

Hahó, királyfi! Merre vagy? (Interaktív mesekönyv)

 

Szerzők: Sylvie Misslin – Amandine Piu

Kiadó: Naphegy Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-476-028-3

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mi lehet unalmasabb, mint üldögélni a hercegnői lakosztályban és a mesebeli királyfira várni? Nem sok minden. Rozi és Lujzi is már torkig van a várakozással, ezért útra kel. De merre induljanak, hogy a királyfi várához érjenek? Merre vezessen az útjuk? Az erdőn át vagy a patak mentén? Belépjenek a sötét barlangba, vagy másszanak fel a domb tetején emelkedő Sárkányvárhoz? Hallgassanak az ismeretlen vadászra, vagy kerüljék el a pókhálós titkos alagutat? A kis hercegnők útkeresése kalandokkal, veszélyekkel teli, és olykor zsákutcába vezet. Segíts nekik választani a számtalan lehetőség között, és dönts te, amikor ők tanácstalanok! Keressétek meg együtt a szép királyfit! Vagy a csúnyát. Vagy valami egészen mást…

Várható megjelenés: 2019. szeptember 2.

Válogass további interaktív mesekönyvek közül ebben és ebben a bejegyzésünkben!

Ötperces esti mesék

 

Szerző: Sam Taplin

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-324-677-1

Korosztály: 4-8

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Bújjatok össze lefekvés előtt a szüleitekkel, és hallgassátok meg Cimó, Folti és a többi kedves kis állat történeteit. Meglátjátok, élmény lesz megosztani egymással ezt a tizenegy kalandos mesét egy-egy hosszú nap végén!

Várható megjelenés: 2019. szeptember 4., A sorozatban még várható: Tízperces esti mesék

A szerzőtől kedvencünk még: Hová bújtál, kiselefánt? Hová bújtál, kisróka?

A rövid mesék kedvelőinek ajánljuk a 3-5-8 perces mesék-sorozat mesekönyveit is. Ismerd meg a 3-5-8 perces mesék unikornisokról és sárkányokról részt ebben a cikkben, vagy nézd meg a belapozóját a YouTube-csatornánkon!

Jakab – Mesék bátor gyerekeknek

 

Szerző: Sandra Grimm 

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-695-1

Korosztály: 2-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ebben a könyvben csupa olyan témáról olvashatunk, amelyek minden kisgyereket foglalkoztatnak. Doktor nénihez kell menned? Most lesz az első tornaórád? Félsz a sötétben? Kistestvéred születik? Ezekben a mesékben minden kérdést komolyan veszünk! Jakab és barátai megmutatják, hogy le tudod küzdeni az előtted álló akadályokat. Egy-egy történet végén kiderül, hogy nem is nagy gond a hajmosás, a nagyiéknál alvás, le lehet mondani a pelusról és nincs mitől félni a sötétben! Rövid mesék a legkisebbeknek, bölcsődés kortól kis óvodás korig. 10 rövid történet sok-sok képpel. A történetek végén pedig játékos böngésző-feladatokat is találtok.

Várható megjelenés: 2019. szeptember 17.

Ajánljuk továbbá Nádasi-Ozsvár Andrea: Rebimesék félősöknek és bátraknak – Varázslények, valamint Al Ghaoui Hesne: Holli, a hős című mesekönyvét is.

Barátom, Berci – Berci azt mondja, állj!

 

Szerző: Christian Tielmann

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-694-4

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Nem könnyű, de minden gyerek számára fontos, hogy megtanuljon nemet mondani. Berci összeszedi magát, és azt mondja: állj! Az óvodai vad kalózoknak. A bátyjának, Fricinek, aki folyton idegesíti. De még Mama barátnőjének is, aki cuppogós puszikkal akarja elhalmozni. Mert végül is Berci tudja a legjobban, hogy mikor nem jó neki valami.

Várható megjelenés: 2019. szeptember 10. Berci történetével a legjobb dokis mesekönyvekről szóló írásunkban is találkozhatsz!

Utazás Meseországba

 

Szerző: Rosemarie Künzler-Behncke

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-509-024-2

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Grimm testvérek és Andersen legszebb meséit most a legkisebbek is meghallgathatják az életkoruknak megfelelő átírásban. Az ovisok megismerhetik a klasszikus mesék varázslatos világát A békakirálytól a Hamupipőkén át A rút kiskacsáig.

Várható megjelenés: 2019. szeptember 30.

Ajánljuk továbbá a Klasszikusok kicsiknek sorozatot is. Nézd meg a Hamupipőke, Csipkerózsika, valamint a Piroska és a farkas belapozóját!

Mesék Csodaországból – Rakd ki úgy, ahogy szeretnéd! (társasjáték)

 

Szerző: Anne Laval

Kiadó: Geopen Kiadó (2019)

ISBN: 599-988-610-580-8

Korosztály: 4-8

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Miért ne lehetnének újak és még hajmeresztőbbek Alíz kalandjai Csodaországban? Fehér Nyúl tornacipőben jár és hot dogot árul, Vigyorgó Macska ravasz taxisofőr, Szív Királynő pedig hosszú, rózsaszín limuzint vezet. Anne Laval rajzai felújítják a jól ismert történetet. Nagyszerű játék az egész család számára az ötletes kirakó, amelynek képeiből újabb és újabb mesék születhetnek. Az eredeti, újszerűen ötletes mesedoboz 20, mindkét oldalon illusztrált kirakóját a mesélő kedvére variálhatja, cserélheti, új fordulatokkal módosítva a történet menetét, s ezáltal akár a mese végét is megváltoztathatja.

Megjelent: 2019. július 26.

Érdekelhet még a legújabb óvodás foglalkoztatókról szóló írásunk is. Ajánljuk továbbá a legjobb magyar mesekönyvsorozatokról és a legkedveltebb óvodás mesekönyvekről szóló írásunkat is.

TIPP: A foxbooks.hu-n tematikusan is rákereshetsz a gyerekkönyvekre, legyen szó az óvodáról, az elalvásról,  a szobatisztaságról, vagy épp a dinókról, vagy unikornisokról.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató