Bosnyák Viktória: Unikornis égen, földön

Bosnyák Viktória (Mantyusok, Puszedli és habcsók) legújabb gyerekkönyvében Kornélia, a kis Unikornis történetet ismerhetik meg a gyerekek. Kornélia vidáman ugrándozik a bárányfelhőkön, kedves és gyönyörű éppúgy, mint a barátai. De valamiért mégsem maradéktalanul boldog. Habár szőre neki is hófehéren csillog, akár a gyémánt, a farka és a sörénye nem változott szivárványszínűre, mint a társainak. Mi lehet vele a baj? Mivel anyukája vigasztalása nem elegendő, elhatározza, hogy – égen, földön – felkutatja édesapját, hogy meglelje a válaszokat. Az útja során sokakkal megismerkedik, és kiderül, hogy mindegyikükben van valami hasonlatos. De vajon sikerül az igazi apukáját is megtalálnia? A mese végére kiderül, hogy Kornélia miért más egy kicsit, és miért nagyon is különleges. Nem mellesleg olyan kulisszatitkokra is fény derül, hogy a szivárványok hogyan keletkeznek. Az Unikornis égen, földön egy bájos, gondolatébresztő mese, amit nemcsak egyszarvúrajongóknak ajánlunk. A kedves, álomszerű illusztráció Rippl Renáta munkáját dicséri.

 

Unikornis égen, földön

 

Szerző: Bosnyák Viktória

Illusztrátor: Rippl Renáta

Kiadó: Manó Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-403-605-0

Korosztály: 3-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Vajon hogyan kerül szivárvány az égre? Mitől színes az egyszarvúak farka és sörénye? Egy unikornisnak az anyukája és az apukája is unikornis? Nyomozz te is Kornéliával égen, földön, és minden kiderül! Bosnyák Viktória kedves, elgondolkodtató meséjét Rippl Renáta bűbájos illusztrációi keltik életre.

Ha szereted az unikornisokat, nézd meg, mit írtunk a szivárványsörényes Gaston érzelmei-sorozatról, amely az érzelmek kezelésében és feltárásában segíthet a gyerekeknek. Az első évek mérföldkövei-sorozat pedig a különböző kihívásokkal segít szembenézniük a gyerekeknek.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató