2019 toplistás lapozói (2. rész)

Felkészültél a folytatásra? 2019 legjobb lapozót bemutató írásunk második részében újabb gyerekszíveket megdobogtató kedvenceket mutatunk be. Az első részben a legkisebbeknek válogattunk, ebben a bejegyzésünkben pedig már az ovisok is találhatnak kedvükre valót. Jöhet az újabb toplistás felsorolás?

Varázslatos egyszarvú

Erős kezdésnek (azaz folytatásnak) egy csillogó, bűbájos újdonságot, a Varászlatos egyszarvú interaktív lapozót mutatjuk be. Ez a színpompás mesekönyv a különleges stancolt kivágásaival, az ötletes megoldásaival valóban elvarázsolja a kicsiket. A kemény lapos kötetet a szép rajzok, a vidám, könnyed történet, a kedves, gyereksláger elemek (katica, pillangó, szivárvány stb.), és a kreatív megoldások teszik igazán szórakoztatóvá. Te csak Húzd, told, forgasd! és éld át az egyszarvúak varázslatos világát! 

 

Illusztrátor: Yujin Shin

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2019)

ISBN: 978-963-437-531-9

Korosztály: 2-5

 

 

 

A mesekönyv Tündérországban játszódik, ahol gyönyörű virágokkal és pillangókkal teli a kert, és ott élnek a csillogó szarvú unikornisok is. Szarvuk varázserejével tündéreket gyógyítanak, és szivárványt rajzolnak az égre, de a legjobban a barátaikkal játszadozni, szivárványon csúszdázni, fogócskázni, bújócskázni szeretnek. A bájos kötet oldalról oldalra ámulatba ejti a gyerekeket, ráadásul az egyszarvúk mellett, további gyerekkedvenc állatkák is felfedezhetők. Bónuszként pedig egy csillámszárnyú szitakötő bukkan fel minden oldalon. Megtudod találni?

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tündérföld az egyszarvú otthona; minden napra jut egy kedves csoda. Húzd ki, forgasd, told el a kart, és kezdődik a sok kaland.

Egyszarvú-rajongóknak ajánljuk továbbá a legjobb unikornisos mesekönyvekről, valamint az unikornisos foglalkoztatókról szóló összeállításunkat is, amiben 10+1 matricás, színezős, fejtörős stb. kötet közül böngészhetsz!

Klasszikusok kicsiknek – Diótörő

Klasszikusok kicsiknek látványos lapozósorozat nemcsak a legkisebbeket bűvöli el. A  lélegzetelállító sorozatban a legnépszerűbb mesékkel ismerkedhetnek meg az óvodások, az életkoruknak megfelelő átírásban. A gyönyörűen illusztrált mesekönyv kihajtható, stancolt felületei újra és újra ámulatba ejtik a gyerekeket, miközben megismerkedhetnek a legnépszerűbb klasszikus mesék történeteivel is. Az interaktív lapozósorozat a Piroska és a farkas, a Csipkerózsika és a Hamupipőke részek után idén új kötettel, a Diótörő történetével gazdagodott.

 

Szerző: Anna Milbourne 

Illusztrátor: Karl James Mountford

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-324-513-2

Korosztály: 2-5

 

:

Anna Milbourne legújabb mesekönyve csodálatos ünnepi hangulatot varázsol az otthonokba. A különleges kreatív megoldásoknak köszönhetően az oldalakon szinte megelevenedik a történet. Diótörő meséje,  a kötet finom kidolgozása, és a gyönyörű kreatív megoldások egy csodálatos mesevilágba röpítik el a kis olvasókat. Érdemes megnézned a belapozóját!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Karácsony csodákkal teli éjjelén egy kislány diótörője életre kel. Lapozd végig ezt
a varázslatos könyvet, és izguld végig Marika és Diótörő kalandjait!

A sorozat további kötetei: Csipkerózsika, Hamupipőke, Piroska és a farkas

Diótörő történetét élvezheted még An Leysen gyönyörűen illusztrált átírásában is. A linkre kattintva megnézheted a belapozóját!

Ajánljuk továbbá Rosemarie Künzler-Behncke: Utazás Meseországba című lapozót is. Érdekelhet még a Retro TOP 7 – gyermekkorunk kedvencei című bejegyzésünk, valamint az Ötperces esti mesék és a Tízperces esti mesék című köteteket bemutató írásunk is.

Varázslámpás könyv – Jó éjt, maci!

Fokozzuk az élvezeteket! Joshua George varázslámpás mesekönyve garantáltan elbűvöli a kis felfedezőket! Szórakoztató, és megunhatatlan idei könyvújdonság, amiről nemcsak a bájos rajzok és a kedves verses-mesés történet, hanem egy ötletes, interaktív varázslámpa is gondoskodik. Ebben a kötetben ugyanis egy kreatív megoldásnak köszönhetően a gyerekek egy „lámpás“ segítségével fedezhetik fel az éjszakai erdő állatait. 

 

Szerző: Joshua George

Kiadó: Babilon Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-294-577-4

Korosztály: 2-5

 

 

 

Maci aludni készül, de mielőtt álomra hajtaná a fejét, jó éjszakát szeretne kívánni a barátainak. Csúsztasd a varázslámpát a lapok közé, és segíts megtalálni macinak a barátait az sötétben! A Jó éjt, maci! egy igényesen kidolgozott interaktív lapozó, ahol a kedves rajzok és a bájos történet mellett a felfedezés öröme szórakoztatja a kicsiket – újra és újra, megunhatatlanul. A móka és kacagás garantált – mutatjuk a könyvet közelebbről is!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ez a varázslámpás könyv segít álomba ringatni a legkisebbeket. Maci aludni készül, de előbb mindenkinek, aki a szívének kedves, Jó éjszakát szeretne kívánni. Csúsztasd a varázslámpát a lapok közé, és keresd meg a maci barátait az éjszaka sötétjében! A “Varázslámpával” trükkösen láthatóvá válnak az állatok a sötétben.

Mesélő könyvek – Az oroszlán és a kisegér

Egy könyv, ami magától mesél! Okos megoldás, nemde? 🙂 

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-483-089-4

Korosztály: 2-5

 

 

 

 

A gyerekeknek ehhez csupán meg kell érinteniük az oldalsávban található gombokat, és máris hallgatják kedvenc történetüket – újra és újra és újra, ahányszor csak szeretnék. A kötetek kedves és vidám illusztrációi mosolyt csalnak a kicsik arcára, és hallgatás közben beindítják a képzeletüket. A Mesélő Könyvek-sorozat a legismertebb történeteket – Dzsungel könyve, Hófehérke és a hét törpe, Az oroszlán és a kisegér, A teknős és a nyúl – hozza el a kicsiknek, a korosztálynak megfelelő, egyszerű, rövidített átírásban és strapabíró, kemény lapos kivitelben. Hallgasd meg most Az oroszlán és a kisegér történetét!

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Mesélő könyvek szó szerint mesélnek! A köteteken lévő hangmodul segítségével a lapokon leírt történetek meg is szólalnak, így az olvasni nem tudó apróságok is újra és újra meghallgathatják a kedvenc történeteiket. A mesék Major Eszter tolmácsolásában szólalnak meg.

A sorozatról bővebben is olvashatsz ebben a bejegyzésünkben. A Mesélő könyvek további újdonságai: A teknős és a nyúl, Hófehérke és a hét törpe, Az oroszlán és a kisegér. 

Hasonlóan mókás interaktív babalapozókat találsz ebben a bejegyzésünkben is! Érdekelhet még a legújabb mágneses mesekönyveket bemutató írásuk is.

A természet csodái – Jó reggelt, vörösbegy!

A gyerekpolcok további féltett kincsei lehetnek A természet csodái lapozókönyvek is. A szépen kidolgozott, kemény lapos sorozat harmonikus színvilágával, ötletes, stancolt kivágásaival és kedves, rövid történetével várja a gyerekeket. De ezek a kötetek nemcsak szórakoztatják, hanem a természet szépségét, és körforgását is szemléltetik a legkisebbeknek, nagyon szerethető módon. A sorozat eddig két részben – Jó reggelt, pillangó!, és Jó reggelt, vörösbegy! – lelhető fel.

 

 

Szerző: Gabrielle Crima

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-509-030-3

Korosztály: 2-5

 

 

Jó reggelt, vörösbegy!  részben a kis vörösbegyek életét kísérhetik a gyerekek figyelemmel – fióka koruktól egészen a felcseperedésükig. De addig még annyi mindent kell megtanulniuk! Tudniuk kell, hogy hogyan rejtőzködjenek, hogy mi ehető, és mi nem a természetben, és hogyan juthatnak élelemhez a szűkös időkben is. A nyár után ősz, majd az ínséges tél jön, de aztán újra kitavaszodik. De nézd csak: vajon hogyan került a fiókák begyére az a piros folt?!?

A KIADÓ SZINOPSZISA

A természet megható és fordulatos történetei olyanok, akár a kalandos mesék.
E történet hőse két vörösbegyfióka, akik nemrég keltek ki a tojásból, és lassan felnőve sok mindent megtanulnak az erdei életről. A természet csodái – Rövid történetek. A gyönyörű színvilágú, kedves rajzokkal illusztrált sorozat köteteit kivágott ablakok teszik még látványosabbá.

A sorozat további kötete: Jó reggelt, pillangó! A kötet főhőse egy kis hernyócska, ami egy szép napon gyönyörű pillangóként ébred fel. Kis természetbúvároknak ajánljuk még Caz Buckingham és Andrea Pinnington hangkiadós ismeretterjesztő köteteit is: Ismerd meg az éjszakai állatok hangját!, Ismerd meg az erdei madarak hangját!Ismerd meg a tengeri állatok hangját!, Ismerd meg az afrikai állatok hangját!

Kvirtek és kvartok

Julia Donaldson és Axel Scheffler mesekönyvei elmaradhatatlan kincsek a gyerekpolcokon. Ki ne imádná A Graffaló, ki ne élvezné A majom mamája, és ki ne skandálná A legcsinosabb óriás verses mesés történetét? Nagyszerű hír a mesék kedvelőinek, hogy nemrég legördült a nyomdaszalagról a sztárszerzők legújabb remeke, és a Kvirtek és kvartok történetével mindjárt egy űrbéli szerelmi történetbe csöppenünk…

 

Szerző: Julia Donaldson

Illusztrátor: Axel Scheffler

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-540-4

Korosztály: 2-5

 

A mese egy távoli bolygóra kalauzol el minket. Ott éltek a kvartok és a kvirtek, az ősi ellenségek. Míg a kvartok színe piros, addig a kvirteké kék. Habár egy bolygón éltek, mindenben mást szerettek, és messzire elkerülték a másik népet. Ám Vali és Vili, nem törődtek azzal, hogy különbözőek, és a nagyszüleik tiltása ellenére egymásba szerettek. Mivel egyik család sem nézte jó szemmel a szerelmüket, úgy döntöttek, hogy elszöknek. Kvirtek és kvartok így hát összefogtak, és egy űrhajóval a fiatalok után eredtek. A kötetről bővebben ebben a bejegyzésünkben olvashatsz, itt pedig megnézheted a Kvirtek és kvartok belapozóját!

A könyv a szerzőpárostól megszokott kedves mesével és élvezetes illusztrációval várja a gyerekeket. A hangulatról a vidám, tanulságos történet mellett a viccesebbnél viccesebb földönkívüli figurák is gondoskodnak.

A KIADÓ SZINOPSZISA

“- Vilikém, nem értem, mégis, mit akartok?
Nem látod, hogy milyen pirosak a kvartok?”
“- Valikám, figyelj rám, utoljára kérlek,
Vigyázz a kvirtekkel, mert iszonyú kékek!”

A piros kvirtek és a kék kvartok ősi ellenségek. Történt egyszer mégis, hogy Vali, a kvart lány és Vili, a kvirt fiú összeismerkedtek… és szerelembe estek. A fiatalok fittyet hányva az ősi szokásoknak űrhajóra ültek, és elszöktek családjuk haragja elől… Hogy hogyan végződik ez az űrbéli Rómeó és Júlia-történet? Kiderül Julia Donaldson legújabb és legbűbájosabb meséjéből!

A szerzőpárostól ajánljuk még Az öt csúfság című mesekönyvet is. Nézz bele Axel Scheffler önálló köteteibe is: Csere-bere állatok, A dzsungelzenekar. A népszerű illusztrátor munkásságát ebben a bejegyzésünkben bővebben is bemutattuk.

A teljes toplistáért ne felejtsd el elolvasni a cikk első részét is! További szuper lapozókért pedig böngészd át az interaktív, valamint a verses-mesés és fejlesztő lapozókról szóló írásunkat is! Itt elolvashatod a legújabb vidám lapozókról szóló összeállításunkat is. További lapozókönyves újdonságokról ebben és ebben a bejegyzésünkben is olvashatsz még.

Ajánljuk továbbá a legjobb  ovis mesesorozatokról, valamint a legnépszerűbb ovis mesekönyvről szóló írásunkat is.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.