Julia Donaldson: A legcsinosabb óriás

A szerzőpáros legenda egyik legremekebb, legtöbbet skandált kötete már több, mint tizenöt éve (itthon 2014 óta) csal mosolyt a gyerekek arcára. A legcsinosabb óriás főhőse Gyuri, a mindig foltos, mindig rongyos, de annál önzetlenebb óriás. Bárcsak csinos lennék! – sóhajtozta és egy nap betévedt egy ruhaboltba… Ismerd meg A legcsinosabb óriás szívmelengető történetét te is!

A legcsinosabb óriás

 

Szerző: Julia Donaldson

Illusztrátor: Axel Scheffler

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2014)

ISBN: 978-963-410-419-3

Korosztály: 3-6

 

 

Gyuri a régi ruháit hátrahagyta és vásárolt a boltban egy csinos inget, egy nadrágot, hozzá egy övet, egy pár zoknit, egy szép cipőt, és egy csíkos nyakkendőt. Nem kérdés, immár ő a legcsinosabb óriás a világon! Gyuri boldogan rótta az utakat, de nem jutott messzire, mert mindig találkozott valakivel, akinek elkelt a segítsége. Először egy fázós nyakú zsiráffal, majd egy szomorú kecskével találkozott, akinek a vihar elszakította a vitorláját, és így nem vitorlázhatott. Aztán egy egércsalád szorult a segítségére – nekik a házuk égett le, és hontalan készültek a hideg télre. Aztán belebotlott egy rókába, aki elhagyta a hátizsákját, egy kutyusba, aki a láp túlpartján rekedt… és sorra segített mindegyiken. A pórul járt állatoknak adta a ruháit sorban, hiszen nekik nagyobb szükségük volt rá a bajban. Végül aztán nem maradt semmije. Még jó, hogy megtalálta a régi gönceit a bolt mellett kidobva. De természetesen a megsegített állatok hálája sem maradt el. Hiszen, ha immár nem is ő volt a legcsinosabb óriás, de a legnagyobb szíve egész biztosan neki volt! 

A legcsinosabb óriás egy pörgős és rímes, nagyon mesélhető és igazán szerethető mesekönyv, ami megmutatja a gyerekeknek, hogy az igazi érték az, ha segítünk a rászorulókon, és megosztjuk a dolgainkat másokkal is. Szép és tanulságos mese, a gyerekek garantált kedvence, amiről Julia Donaldson ragyogó verses történetén túl Axel Scheffler pazar rajzai is gondoskodnak.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Gyuri a legrongyosabb óriás a városban. Minden vágya, hogy ő legyen a legcsinosabb, ezért egy nap szép új ruhákat vásárol magának. Gyuri, immár a legcsinosabb óriás, vidáman és büszkén indul hazafelé, útközben azonban különböző állatokkal találkozik, akiknek mind segítségre van szükségük… Hogy pontosan milyenre, és segít-e nekik Gyuri, kiderül Julia Donaldson és Axel Scheffler legújabb remekéből. A rímeket ismét Papp Gábor Zsigmond ültette át magyarra.

A szerzőpárostól ajánljuk továbbá: A majom mamája, A Graffaló, Az öt csúfság, Kvirtek és kvartok

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.