Ötperces esti mesék: milyen kalandhoz lenne kedved ma este?

Ötperces esti mesék - Tízperces esti mesék

Manapság egyre népszerűbbek azok a „praktikus“ mesekönyvek, amelyek különböző hosszúságú történeteket tartogatnak a gyerekeknek. Rutinos szülőként az alkalom függvényében, kedvünk szerint válogathatunk a hosszabb vagy rövidebb (esetleg több rövidebb) meséből a gyerekeknek – összebújós olvasáshoz, esti mesének, vagy csak úgy… Az Ötperces esti mesék és a Tízperces esti mesék ilyen újdonságként debütáltak nemrég a könyvesboltokban. Mi már teszteltük is mindkét elragadó kötetet, íme az összefoglalónk!

Ötperces esti mesék

 

Szerző: Sam Taplin

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-324-677-1

Korosztály: 4-8

 

 

 

Az Ötperces esti mesék különlegessége, hogy a szerzője Sam Taplin, akit többek között a népszerű interaktív Kukucs-könyvek (Hova bújtál, kisróka? Hova bújtál, kis elefánt? Hova bújtál, kisnyuszi?) sorozatból is ismerhetünk. A vidám ujjvezetős babalapozó-család a kislányom egyik megunhatatlan kedvence volt, és az apróságok nagy örömére, most két új bűbájos kötettel (Hova bújtál, kis unikornis?, Hova bújtál, kis rénszarvas?) is bővült. Nos, ha nálatok is lapul otthon a Kukucs-könyvekből, akkor az Ötperces esti meséknek biztosan garantált sikere lesz. Ez a mesekönyv ugyanis a már kicsit nagyobb, 3-6 éves korosztálynak kínál összebújós olvasnivalót. Ez a gazdagon illusztrált kötet 11 rövid, melegszívű történetet tartalmaz. A korcsoportnak megfelelően könnyed, egyszerű, vidám meséket, ahol a szereplők minden esetben aranyos állatgyerkőcök. A mesék egyébként különállóak, ám egy-egy szereplő többször is feltűnik, így a történetek lazán összekötődnek egymással. Terjedelmük nemcsak az esti mese időtartamát szabhatja meg, hanem végig fent is tudja tartani a kisebb gyerekek figyelmét. A színes, kedves rajzok, és a bűbájos szereplők pedig még jobban elbűvölik őket. 

És hogy kik a főszereplők? Először is ott van Folti, a vidám kiskutyus, aki egy lufieregetős délután megismerkedik Cimóval a cicussal, és a legjobb barátja lesz. Aztán ott van Kistigris is, akinek Tóbi, a teknősgyerek segít, hogy legyőzze a félelmeit, és sikerüljön átjutnia egy csodás kis szigetre barátjával. Mókuska és Rókuska, pedig csak azért sem hagyják, hogy a napjuk unalomba fulladjon, így hát eldöntik, hogy ha esik, ha fúj, nyaralni mennek! Megismerkedhetünk a kíváncsi Nyuszókával is, aki mindent tudni akar a világról, így hát Anyanyuszival és Mókuskával hőlégballonra száll. Elolvashatjuk Borzi, a szomorú kis borz és Egon, az egérke történetét, és kiderül, hogy mi teszi igazán boldoggá a barátokat. Aztán Folti és Cirmi jóvoltából azt is megtudhatjuk, hogy sok jó gyerek egy egészen kicsi esernyő alatt is elfér. De még nagyobb tanulság, hogy esőben mókázni szuper dolog! Egy újabb kedves történetből kiderül, hogyan sikerül a kis Leónak megtanulnia az oroszlánüvöltést, és hogyan volt a segítségére ebben Majmóca, Elefanni és Rikó, a papagájgyerek. Aztán arra is fény derül, hogy hogyan sikerülhet felgyorsítania az időt a türelmetlen Lackó Mackónak. Tóbi, a teknős újabb kalandjában pedig a kíváncsi kishalaknak – Bobóak, a bóhóchalnak, és Anginak az aranyhalnak – mutatja meg, hogy milyen gyönyörű a szárazföld. Majd kiderül az is, hogy milyen bosszúságot tud okozni egy apró kis lény, ha az ember, akarom mondani a kismajom orrára száll. Végezetül pedig Cimóval és Foltival  mulatságos felhőket nézegethetünk. Az egyik sárkányra hasonlít, vagy inkább madár lenne? Az ott eper, vagy inkább egy ijesztő farkas?!? Ti is szoktatok játszani ilyet..?

A KIADÓ SZINOPSZISA

Bújjatok össze lefekvés előtt a szüleitekkel, és hallgassátok meg Cimó, Folti és a többi kedves kis állat történeteit. Meglátjátok, élmény lesz megosztani egymással ezt a tizenegy kalandos mesét egy-egy hosszú nap végén!

Hasonlóan vidám, óvodás mesekönyvekért kattints erre a bejegyzésünkre is!

Tízperces esti mesék

 

Kiadó: Teknős Könyvek (2019)

ISBN: 978-963-324-676-4

Korosztály: 4-8

 

 

 

 

A Tízperces esti meséket elsősorban azoknak az óvodásoknak ajánljuk, akik már a hosszabb időtartamú meséket is élvezik, és végig oda tudnak figyelni rá. De a mesék terjedelme ne riasszon el senkit, mert ezúttal is rövid, oldalanként pár, egyszerű mondatos, könnyített szövegek, és rengeteg színes, vidám illusztráció segíti a gyerekeket az érdeklődésük fenntartásában. Ez a kötet a klasszikus mesék kedvelőinek igazi főnyeremény! Itt ugyanis a legismertebb történetekkel találkozhatunk, könnyen érthető, rövidített átírásban. Összesen tíz ismert mese – köztük a Hamupipőke, Csipkerózsika, Óz, a nagy varázsló, A Hőkirálynő, Diótörő, vagy Alice Csodaországban – várja a gyerekeket egy színes, tartalmas kötetben.

A Tízperces esti mesék egyik különlegessége, hogy minden meseátirat más szerző tollából született, ahogy a rajzokat is különböző illusztrátorok alkották.

A Tízperces esti mesék egy csapásra a négyévesem egyik fő kedvence lett. Nemcsak azért, mert amikor ezt vesszük elő, akkor aznap hosszú esti mese jár, hanem az ismerős – nem mellesleg könnyen érthető – történetek, és a gyönyörű illusztrációk is elbűvölik benne. A Tízperces esti mesék egy igazi szépen kidolgozott, tartalmas, nagyovis mesekönyv. Nagyszerű választás, ha szeretnénk a klasszikus mesék világába bevezetni a gyerekeket – esti mesének, összebújáshoz, vagy csak úgy… Milyen kalandhoz lenne kedved ma este?

A KIADÓ SZINOPSZISA

Milyen kalandhoz lenne kedved ma este? Megkeresnéd Dorothyval Ózt, a nagy varázslót? Vagy inkább Hamupipőkének segítenél eljutni a bálba? Esetleg Diótörő oldalán harcolnál a gonosz Egérkirály ellen? Tíz ismert történetet találsz ebben a kötetben, amik pont olyan hosszúak, hogy beleférjenek az esti meseidőbe. Sőt ha már elég nagy vagy, egyedül is elolvashatod őket.

Ha már kisebb korban is szeretnéd bevezetni a gyerekedet a klasszikus mesék világába, akkor ajánljuk figyelmedbe a lélegzetelállító Klasszikusok kicsiknek lapozócsaládot is. Nézz bele a Csipkerózsika, a Hamupipőke, a Piroska és a farkas, valamint a Diótörő interaktív mesekönyvekbe!

Óvodásoknak ajánljuk továbbá Tony Wolf népszerű Mesél az erdő-sorozatát is, valamint David Grossman: Zsiráf, és irány az ágy! és Czernák Eszter: Sárkányovi című meseköteteket.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.