Czernák Eszter: Sárkányovi

A Sárkányovi egy igazi gyerekmágnes mesekönyv! Ebbe az óvodába ugyanis nem embergyerekek, hanem a legmenőbb, legtrendibb mesehősök – manók, jetik, unikornisok, tündérek és trollok! – járnak. Na meg Zoé, a háromfejű sárkánygyerek. De a kedves és humoros történetek nemcsak a mesesztároktól annyira szeretnivalók. A Sárkányovi egy belevaló oviskönyv is egyben, amely segíthet megbarátkozni a gyerekeknek az óvoda gondolatával, és átlendíteni őket az első napok izgalmain. És azok a mókás illusztrációk…! Kíváncsi vagy Zoé történetére?

Sárkányovi

 

Szerző: Czernák Eszter

Illusztrátor: Rátkai Kornél

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2019)

ISBN: 978-963-410-491-9

Korosztály: 3-6

 

 

Oviba bizony még egy sárkánygyerek is fél bemenni az első napon. Zoé nem igazán tudja mi vár rá. Valóban lesznek ott játékok, kedves lesz az óvónéni, és tényleg igaz, hogy ott barátokra talál? Kicsit vonakodva indult neki, és hogy Apasárkány a kedvébe járjon, aznap repülve vitte a hátán. Mikor belépett, már ott volt Kende, a kis unikornis, és Bodza a türkizkék szoknyás tündérlány. Sárkányfűlevest főztek a játékkonyhában. Zoé félénken ment oda hozzájuk, de ők nagyon örültek neki. A többi társukkal is hamar megismerkedett. Megérkezett Igor, a jetigyerek, aki mindenkinél nagyobb volt egy fejjel, és Janka, az aprócska manólány is. Aztán ott volt még Teofil, a trollfiú, aki a legjobb barátja lett, és megtanította Zoénak, hogy ne higgyen mások előítéleteiben.

Óvónőjük, Boszi néni kicsit zordon kinézete ellenére egy jóságos és kedves boszorkány (csak azok a varázslatok ne sikerülnének annyira félre!). Bölcs tanácsaival és felettébb hasznos ötleteivel szuperül átsegíti őket a beilleszkedés viszontagságain. Mert hát ha valaki már olyan nagy, hogy óvodába járjon, be kell tartania a szabályokat is. A gyerekek Boszi néni szárnyai alatt felismerik, hogy miért érdemes minden ebédet megkóstolniuk, még ha az első ránézésre nem is nem is tűnik finomnak. Rájönnek, hogy miért kell elpakolni a játékokat, sőt az elsőre szinte lehetetlennek tűnő délutáni alvás problémája is megoldódik a Sárkányoviban. Végül a sok közös, vidám kaland összekovácsolja a kis csapatot. Zoé nagyon megszereti a csoporttársait és az óvodai mindennapokat. Rájön, hogy oviba járni igazán jó móka!

A Sárkányovi egy nagyon szerethető mesekönyv, ami segít a kisebbeknek megismerkedni az óvodai élet sokszínűségével és átlendítheti őket az ovikezdés és beilleszkedés nehézségein. Barátkozás, közös játék, étkezés, délutáni alvás és a rendrakás… mindennapi problémák, kedves és kézenfekvő megoldások egy elbűvölő kötetben. A meséknek különösen bájos hangulatot kölcsönöznek Rátkai Kornél imádnivaló, humorral átitatott illusztrációi. Nézd meg a belapozóját!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Vajon milyen lesz az első nap az oviban? Tényleg lesz ott sok-sok játék, lesznek új barátok? Zoé, a háromfejű sárkánygyerek, mint minden kisovis, aggódva érkezik a Szivárvány Óvodába: biztosan ismeretlen csoporttársak, szokatlan ízek, rengeteg pakolás és unalmas délutáni alvások várnak rá! Aztán megismerkedik a csoporttársaival, és a Sárkányoviba bizony nem embergyerekek járnak, hanem jetik, manók, tündérek és trollok! Vajon a kis sárkány és új barátai együtt rájönnek, hogy oviba járni igazából a legjobb móka?

Tudod milyen egy igazán jó játszótér? Olvasd el Czernák Eszter: A világ legjobb játszótere című könyvéről írt összefoglalónkat is!

Kisovisoknak ajánljuk továbbá a legjobb óvodára felkészítő mesekönyvekről szóló írásunkat is, újdonságként pedig érdemes belenézned Finy Petra: Óvodások kézikönyve című kötetbe is. Érdekelhet még a legjobb unikornisos mesekönyvekről vagy dinós könyvekről szóló összefoglalónk is, ide kattintva pedig a legújabb ovis mesekönyvekből válogathatsz.

TIPP: A foxbooks.hu-n tematikusan is rákereshetsz a gyerekkönyvekre, legyen szó szobatisztaságról, elalvást segítő mesékről, vagy akár az iskolára felkészítő foglalkoztatókról.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem. 

100%
Nagyon jó

Nagyon szerethető mesekönyv, ami bemutatja a gyereknek az óvodát, és átlendítheti őket az elő napok és a beilleszkedés nehézségein.

  • Tartalom
  • Illusztráció
  • Élmény

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató