bbw massage near me houston transx call girls kansas city west palm beach escorts 956 207 6844 backpage kenner

An Leysen: Diótörő

Diótörő új köntösben! E. T. A. Hoffmann meséje az egyik legszebb karácsonyi történet. A Diótörő káprázatos mesevilága 1816. óta (A diótörő és az egérkirály) varázsol adventi hangulatot mindannyiunk szívébe. Az eredeti művel számos műfajban és nagyszerű átdolgozásokban találkozhattunk, amelyekhez most An Leysen gyönyörű mesekönyve is csatlakozhatott.

Diótörő

 

Illusztrátor: An Leysen

Fordító: Soós Krisztina

Kiadó: Scolar Kiadó (2019)

ISBN: 978-963-509-031-0

Korosztály: 5+

 

 

An Leysen lélegzetelállító könyve a gyerekpolcok igazi ékessége. Ez nemcsak a klasszikus karácsonyi történetnek, hanem a szerzőnő igéző rajzainak is köszönhető. Az elbűvölő illusztráció ugyanis egy csapásra ámulatba ejti a gyerekeket, és az advent ünnepi hangulatát varázsolja az otthonukba. Mivel a Diótörő meséjét nem kell hosszan bemutatnunk, ezért – egy rövid összefoglaló után – beszéljen inkább helyettünk a belapozó!

Karácsony este van

A történet karácsony este játszódik. Drosselmeier bácsi – aki mindig különleges ajándékot hoz a gyerekeknek – Marikát egy fa bábúval, egy diótörő katonával ajándékozza meg.

Éjszaka Marika különlegeset álmodik, amelyben diótörő és katonái harcolnak a félelmetes egérkirállyal. A kislány is a fabábuk segítségére siet, és végül sikerül legyőzniük az ellenséget. Diótörő ezután herceggé változik, és Marikát egy varázslatos utazásra, a Cukortündér álomvilágába repíti el.

An Leysen mesekönyve garantáltan elvarázsol minden kisgyereket. Örökzöld ajándék a fa alatt, vagy hangolódhatunk vele az ünnepekre már az adventi időszakban is. Fordító: Soós Krisztina.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Marika és bátyja, Frici imádják a karácsonyt! Drosselmeier bácsi minden évben valami különleges karácsonyi ajándékot hoz nekik. Idén Marika egy fakatonát kap. Egy diótörőt. Frici szerint furcsán néz ki, de Marika csak a diótörő nagy, kedves szemét látja. Éjjel aztán rájön, hogy új barátja sokkal többre képes, mint csak diót törni. Régen bátor katona volt, aki beleszeretett egy igazi hercegnőbe… Ebben a csodálatos mesekönyvben An Leysen E. T. A. Hoffmann klasszikus karácsonyi meséjét, a Diótörőt öltözteti új köntösbe. A meleg hangulatú képek a rettenetes egérkirály és a varázslatosan szép Cukortündér álomvilágába repítenek minket.

Ajánljuk továbbá a Szabó T. Anna: Adventi kalendárium című verses kötetét, valamint László Noémi feldolgozásában a Karácsonyi Ének című mesét.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem.