László Noémi: Karácsonyi ének (Charles Dickens műve alapján)

Charles Dickens karácsonyi klasszikusa az 1843-as megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend a világ minden táján. A történet főhőse Ebenezer Scrooge, egy kapzsi és szívtelen öregember, aki semmilyen kötődést nem érez senki iránt és gyűlöli a karácsonyt. Amikor azonban meglátogatja a múlt, a jelen és a jövő karácsony szelleme, az életfelfogása gyökeresen átalakul és Scrooge megváltozik. A számtalan feldolgozást és adaptációt megélt Karácsonyi éneket ezúttal László Noémi rövidített változatában olvashatják a gyerekek. A lélegzetelállító illusztráció Szimonidesz Hajnalka munkáját dicséri.

 

Karácsonyi ének

 

Szerző: László Noémi (Charles Dickens műve alapján)

Illusztrátor: Szimonidesz Hajnalka

Kiadó: Holnap Kiadó (2017)

ISBN: 978-963-349-196-6

Korosztály: 3+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kőszívű és zsugori Scrooge urat karácsony előestéjén három szellem látogatja meg. A hátborzongató élmény hatására hősünk élete gyökeresen megváltozik. A titokzatos pálfordulás históriája az egyik legszebb és legelgondolkodtatóbb karácsonyi történet, amit valaha papírra vetettek. Charles Dickens meséjét ezúttal László Noémi rövidített változatában kínáljuk a már olvasni tudó gyermekeknek.

Télapós és karácsonyi könyvújdonságokért érdemes továbbkattintanod erre a bejegyzésünkre. Hatrészes karácsonyi cikksorozatunkban pedig a gyerekek minden korosztálya számára ajánlunk olvasnivalót a bölcsődésektől az óvodásokon és kisiskolásokon át egészen a tizenévesekig.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen bejegyzésünkről sem.