Karácsonyi ajándék ötletek: könyvtippek tizenéveseknek (6. rész)

Az elmúlt hetekben cikksorozatot indítottunk a legjobb karácsonyi könyvtippekkel. Hatrészes összeállításunkban a könyvújdonságoktól a népszerű sorozatokon át, az időtlen kedvencekig, a gyerekek minden korosztálya számára válogattunk könyveket. Az első és második bejegyzésünkben az óvodások, a harmadikban az 1-3 év közöttiek, a negyedik és ötödik részben pedig a kisiskolásoknak szemezgettünk. Cikksorozatunk mostani, befejező részében pedig a tíz év feletti korosztálynak szedtük csokorba a legígéretesebb ajándéktippeket, sok-sok méltán népszerű könyvsorozattal és újdonsággal.

Nem hiszek a kötelező olvasmányok listáiban. Nem hinném, hogy az embereknek elő kell írni, hogy mit olvassanak. Ezzel azt kockáztatjuk, hogy az olvasás kötelességgé válik, ami oda vezetne, hogy az olvasók meggyűlölnék a szegény írókat. Szerintem jobb, ha mindenki szabadon olvashat, és megtalálhatja a saját kincseit. Mindenki lelje fel azokat a könyveket, amik gazdagítják a belső világát, lelkesítik és ábrándozásra késztetik.

Susanna Clarke, író

Mandragóra utca 7.

 

Szerző: Szécsi Noémi

Illusztrátor: P. Szathmáry István

Kiadó: Magvető Kiadó (2018)

ISBN: 978-963-143-776-8

Korosztály: 9-12

 

 

Igazi karácsonyi hangulatú történet egy nagyon különös házról és annak lakóiról. Van itt boszorkány, lidérc, vámpír, százéves néni, hiperaktív hörcsög, házi tündér és egy nagyon gyanús kutya is. Ida és Tamara, a két jó barát napközben a rejtélyes házat térképezik fel, este pedig a Rejtély kulcsa után kutatnak. Igazi mai történet gyerekekről gyerekeknek, a hétköznapok szépségeit és konfliktusait bemutatva, egy jó nagy adag misztikummal fűszerezve.

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Mandragóra utca 7. első látásra egy szokványos pesti gangos lakóház: itt él Ida, az érzékeny kamaszlány, aki barátnőjével, a vagány Tamarával nyomozni kezd a környék rejtélyes történetei után. Miért szaglászik utánuk egy kutya? Mi zajlik a ház pincéjében? És legfőképp: miért viselkedik Ida anyukája olyan furcsán?

 

Sherlock, Lupin & én – A búcsú hajója

 

Szerző: Irene Adler

Kiadó: Manó Könyvek (2018)

ISBN: 978-963-403-562-6

Korosztály: 9-12

 

 

 

A klasszikus nyomozós történetek kedvelőinek nagyszerű hír, hogy megjelent a Sherlock, Lupin és én legújabb, tizenkettedik része. A sorozatban a Sherlock Holmes történetek három kulcsfigurája, Arséne Lupin, Irene Adler és maga Sherlock együtt derítenek fel kacifántos bűneseteket. A trió tagjainak hajmeresztő kalandokban van részük, az operai bűnügyektől az ősi ereklyék felkutatásán át, a londoni bűnbandák felszámolásáig. Ebben az epizódban pedig Irene keveredik titokzatos kalandokba egy rejtélyes kastély falai között.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Irene hetekig nem kap hírt azokról az emberekről, akiket szeret. Apja Leopold, a hű Horace és még Sherlock és Arséne is visszatértek a megszokott életükbe, Londonban. Amig Irene, vagy pontosabban Princess von Hartzenberget elvitték egy titkos helyre, Észak-Walesben. Komor villa, kilátással a tengerre, ahol most az anyjával, Sophie-val lakik. Csakhogy valójában ez egy arany börtön. De hamarosan titokzatos dolgok kezdenek történni. Lehet, hogy a villa nem is olyan biztonságos, mint amilyennek látszik?

 

Maradj velem

 

Szerző: Leiner Laura

Kiadó: L&L Kiadó (2018)

ISBN: 978-615-565-343-8

Korosztály: 10-15

 

 

 

Leiner Laura a Szent Johanna gimi után újabb sikersorozattal jelentkezett, Iskolák versenye címmel. Az első kötet, az Ég veled! után nemrég megjelent a várva várt folytatás is, a Maradj velem. Az izgalmak ebben a részben fokozódnak, a kihívások pedig egyre nehezebbek lesznek, ahogy a négytagú csapat egyre mélyebbre ássa magát az Iskolák Országos Versenyében. Főhősünk, Hanna pedig egyre inkább megnyílik előttünk és egyre több betekintést enged gondolataiba, érzéseibe. A könyv premierje most októberben volt és minden Szent Johanna gimi-rajongónak tökéletes meglepetés lehet karácsonykor.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Elérkezett az Iskolák Országos Versenyének hatodik napja, és a piros csapat szétesni látszik. A kezdetben barátságosnak tűnő megmérettetés egyre komolyabbá válik, a feladatok egyre megterhelőbbek, egyre fájóbb a családtagok hiánya, és a négy gyökeresen eltérő személyiségű diáknak egyre nehezebb igazi csapatként együttműködnie.

 

A tökéletes város

 

Szerző: Helena Duggan

Kiadó: Holnap Kiadó (2018)

ISBN: 978-963-349-232-1

Korosztály: 10-14

 

 

 

Violet elköltözik a szüleivel Hibátlanba, a tökéletes városba, de közel sem minden olyan tökéletes, mint képzelték. Az ott élő emberek nagyon furcsa szabályok szerint élik életüket és minden azért van, hogy tisztaság, rend és fegyelem uralkodjon a városka felett. Egyszer azonban különös események veszik kezdetüket, amelyek Violetre és családjára is kihatással lesznek. Bájos és magával ragadó könyv, nagyon szerethető szereplőkkel és egy fantáziadús történettel. A cselekmény gyors és lendületes, olyan, amit az ember egyhuzamban akar kiolvasni. Tízéves kortól ajánljuk, de akár jóval idősebbeknek is élvezetes olvasmány lehet.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ki is akarna egy olyan városban élni, ahol mindenkinek szemüveget kell viselnie, nehogy megvakuljon? És ki akarna folyton rendes, tiszta és jólnevelt lenni? Violet hamar rájön, hogy valami furcsa dolog történik a városban – hangokat kezd hallani, az anyukája különösen viselkedik, az apukája pedig eltűnik. Amikor találkozik Fiúval, rájön, hogy nem csak az apukájának veszett nyoma… és hogy a titokzatos strázsák egy hátborzongató titkot őriznek!

 

Az óra rejtélye – Kiki nyomoz 2.

 

 

Szerzők: Berg Judit – Kertész Erzsi

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2018)

ISBN:978-963-410-433-9

Korosztály: 10+

 

 

Berg Judit és Kertész Erzsi, a kortárs gyermekirodalom két kiemelkedő alakja közösen jegyzik a Kiki nyomoz című rendkívül izgalmas és fordulatos sorozatot. A detektívregény nemrég megjelent második részében Kiki egy rejtélyes levelet kap egy ismeretlentől, aki a nyomozópáros segítségét kéri egy rendkívül kacifántos ügy kibogozására. A könyvet ajánljuk mindenkinek, aki szereti az izgalmakat, a talányokat és szeretne részt venni egy hihetetlenül izgalmas nyomozásban. Vigyázat, a regény letehetetlen!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kedves Kiki! Úgy kérek tőled segítséget, hogy nem mondhatom el, mi a baj, sőt, saját magamat sem mutathatom be. De baj van, nekem elhiheted. A műszer rossz kezek közé került, és én egyedül nem tudom visszaszerezni! Nincs sok időnk, sőt, az a kevés is veszélybe került! Ismeretlenül is segíts nekem, kérlek! Ha eljössz Albinus mester műhelyébe, talán még megelőzhető a legnagyobb baj! Mi ez a furcsa és rejtélyes levél? Milyen műszerről lehet szó? Vajon ki az az Albinus mester? Hogy kerülhet veszélybe az idő? Ki írta a levelet? És ez még csak a kezdet… de ahhoz persze elég, hogy hőseink, Kiki és Gerda megint nyomozni kezdjenek. Feltűnik egy rejtélyes kalapos hölgy, egy piros sportkocsi, egy furcsa árnyék – Gerda pedig fogságba kerül.  A gyerekeknek miden okosságukra, bátorságukra és vagányságukra szükség lesz, hogy segítsenek, és megelőzzék a legnagyobb bajt… Berg Judit és Kertész Erzsi nagy sikerű, közösen írt detektívregényének második része, Az óra rejtélye ugyanolyan letehetetlenül izgalmas, vicces és sejtelmes, mint a Négy madár titka – hajrá, ifjú olvasók, ifjú nyomozók!

 

Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban – A tükörjáró 2. könyv

 

Szerző: Christelle Dabos

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2018)

ISBN: 978-963-437-327-8

Korosztály: 10-14

 

 

 

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb ifjúsági regénye, A tél jegyesei folytatása végre megérkezett a könyvesboltokba. Lebilincselő történet egy különleges univerzumról telis-tele rejtélyekkel, különös lényekkel és titkokkal, amelyek megfejtésre várnak. A Christelle Dabos által megálmodott, magával ragadó világ biztosan elnyeri mindenki tetszését, aki szerette a Harry Potter-sorozatot és kedvét leli a fantasztikus, misztikus történetekben. Az év egyik legkülönlegesebb és legizgalmasabb ifjúsági regénye tízéves kortól akár kilencvenkilencig.

A KIADÓ SZINOPSZISA

2017 egyik legnagyobb ifjúsági könyvsikere, A tél jegyesei végre folytatódik! A Tükörjáró-sorozat második részében a Sark kegyetlen világába száműzött Ophélie hirtelen az érdeklődés középpontjába kerül. Nemcsak különleges képességeire derült fény, hanem arra is, mekkora fenyegetést jelent ellenségei számára. Nincs más választása, minthogy saját maga leplezze le az udvari intrikákat. Ebben a különösen veszélyes helyzetben pedig csak titokzatos vőlegényére, Thornra számíthat. Eközben rejtélyes eltűnések tartják izgalomban az udvart, Ophélie pedig hirtelen egy nyomozás kellős közepébe csöppen, amelynek végén talán megtalálhatja az igazságot a Délibábosok keltette illúziók mögött.

 

Kulcs a múltba

 

Szerző: Kristine Asselin – Jen Malone

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2018)

ISBN: 978-963-410-348-6

Korosztály: 9-12

 

 

 

Az Abszolút könyvek-sorozat a 9-12 éves korosztálynak kínál élvezetes olvasmányokat. A sorozat kötetei – például az Óriás vagy a Gipsz, avagy hogyan szerettem meg egy nap alatt a világot – a korosztálynak megfelelően nem túl hosszadalmas, szórakoztató könnyű olvasmányok. A Kulcs a múltba egy newporti kislány időutazó kalandját meséli el. A történetben Hannah helyet cserél az egyik festményen szereplő századeleji kislánnyal és izgalmas történetükben nemcsak a két korszak közötti óriási különbségekre, hanem egy izgalmas képlopásra is fény derül.

A KIADÓ SZINOPSZISA
Hannah Jordan egy múzeumban lakik. A newporti Szilfa kastély gondnokának a lánya, és odáig van az épület korábbi lakóinak a történeteiért. Külön kedvence Maggie Dunlap, a vele egyidős örökös, akiről még festmény is készült. Amikor egy titokzatos tükör lehetővé teszi, hogy Hannah és Maggie helyet cseréljenek, Hannah beleveti magát, hogy megakadályozza a képlopást, Maggie pedig megismerkedik a mobiltelefonnal, a focival (amit lányok is játszhatnak!) és mindazzal a szabadsággal, ami a mai gyerekeknek a legtermészetesebb. Viszlát, fűzők! Az időutazásba ágyazott krimi a sodró kaland mellett fontos kérdéseket feszeget. Őszinte rácsodálkozás a századelő és a 21. századi nőjogi helyzet különbségeire és feszültségeire.

A sorozat eddig megjelent kötetei A kőmajmok háza, Óriás és a Gipsz, avagy hogyan szerettem meg egy nap alatt a világot, és itt olvashatsz róluk bővebben.

 

Zuhanórepülés

 

Szerző: Wéber Anikó

Kiadó: Pozsonyi Pagony (2018)

ISBN: 978-963-410-385-1

Korosztály: 12-17

 

 

 

A Zuhanórepülés története egy fiúról szól, akit szokatlan viselkedése miatt az apukája egy nagyon különös, bentlakásos iskolába, az Erődbe irat. Az igen szabad szellemű intézetben a gyerekek szabadon járhatnak kelhetnek, órákra sem kell bemenniük, ha nem akarnak, de cserébe a világtól elzártan kell élniük és a neveiket is lecserélik számjegyekre. Ádám nem akar beilleszkedni és elhatározza, hogy amint módjában áll, megszökik az iskolából. Ebben segítségére lesz szobatársa, Álarcos, két belevaló kisfiú és egy Krizantém nevű bájos kislány, aki titokban neveket osztogat a lakók számára. Egy ponton azonban Ádámnak döntenie kell: Krizantém vagy a szabadság? A könyv igazi különlegessége, hogy a választás az olvasó kezében van. Mi dönthetünk arról, hogy főhősünk szökjön vagy maradjon. A könyv nehéz témákat dolgoz fel, lényegre törő stílusban. Nagyon olvasmányos és nagyon nehezen letehető.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Te mennyire szeretsz döntéshelyzetben lenni? Mennyire szeretsz felelősséget vállalni?
Ádám imád a háztetők szélén egyensúlyozni. Olyankor mindenki őt figyeli, mégis elrejtőzhet a mutatvány mögé. A vakmerősége eltakarja előle az igazi félelmeit. Mert dönteni nehéz. Ha döntesz, akkor lépned kell. Hátra vagy előre. Zuhanni vagy láthatatlanná válni. Pedig olyan jó lenne tudni, hogy mi lett volna, ha a másik lehetőséget választod! Ádám különleges gyerek és egy különleges, zárt iskolában, az Erődben tanulja meg, hogyan nézhet szembe önmagával. Wéber Anikó könyvében az olvasó is dönthet: a könyv közepén a történet kettéágazik, és választhatunk, hogy melyik úton követjük Ádámot. A rejtélyes Erőd minden titkát azonban csak akkor ismerjük meg, ha Ádámot mindkét útján végigkísérjük…

 

Szív a kerítésen

 

Szerző: Nagy Katalin

Kiadó: Manó Könyvek (2018)

ISBN: 978-963-403-553-4

Korosztály: 10-14

 

 

 

A Szív a kerítésen egy régi nagy klasszikus Pöttyös könyv újratöltve, aminek különlegessége, hogy rendhagyó módon, most egy fiú szemszögéből meséli el az első szerelem szépségeit és kihívásait. Igazi szerelmes történet a Pöttyös könyvek jól megszokott szívhez szóló stílusában, sok-sok humorral és bájjal fűszerezve. Rövid terjedelme, nagy betűmérete miatt kezdő olvasóknak is ideális olvasmány, fiúknak, lányoknak egyaránt beszerezhető.

A KIADÓ SZINOPSZISA

“Tudományos módszereket dolgozok ki magamnak, amelyekkel biztonsággal megtudhatom: szerelmes vagyok-e Vikibe, és Viki szerelmes-e énbelém? Ha sikerül megtalálnom a választ, gazdagabb lesz az emberiség. És én.” Nagy Katalin regényének elbeszélője ezúttal egy kamasz fiú, aki egy filmforgatáson ismeri meg a lányt, akivel a forgatókönyv szerint egymásba szeretnek. Ám hiába ér véget a forgatás, Lajos gondolatai továbbra is csak Viki körül járnak. A kedves humorral átszőtt történet remekül mutatja be a kamaszkort és az első szerelem bonyodalmait, váratlan fordulatait. Régi kedvencek című sorozatunkban olyan könyvek megjelentetését tűztük ki célul, melyek egyszer már sokak szívébe belopták magukat. Mi elővesszük és új, friss illusztrációkkal töltjük meg őket, hogy a mai gyerekek is szívesen vegyék kézbe ezeket a remekműveket, és számukra is legalább akkora élményt nyújtsanak, mint nekünk, sok évvel ezelőtt.

 

Kalle és Rasmus

 

Szerző: Astrid Lindgen

Illusztrátor: Németh Gyula

Kiadó: Scolar Kiadó (2018)

ISBN: 978-963-486-057-0

Korosztály: 9-12

 

 

Astrid Lindgren Az ifjú mesterdetektív című regényfolyamának harmadik része a Kalle és Rasmus nemrég új köntösben debütált a könyvesboltokban. Kalle Blomkvist mesterdetektív újabb látszólag megoldhatatlan rejtélybe ütközik, mikor barátját Rasmust a szeme láttára rabolják el. A rendkívül izgalmas nyomozás az előző részek már jól megszokott hangulatában és Lindgren sajátos humorával megtűzdelve veszi kezdetét. Nagyon érdekfeszítő, vicces történet, remek szereplőkkel és hasonlóan remek mellékszereplőkkel és egy megható végkifejlettel. A klasszikus detektívtörténetek szerelmeseinek ideális ajándék! Tízéves kortól ajánljuk, de nagyobb gyerekek számára is élvezetes olvasmány.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kalle Blomkvist, az ifjú mesterdetektív és barátai idén nyáron sem unatkoznak. Folytatják a Fehér és a Vörös Rózsa évek óta folyó háborúját, amit elbűvölt figyelemmel követ egy ötéves kisfiú, Rasmus. Hiszen ha megnő, ő is Fehér Rózsa szeretne lenni, mint Kalle, Anders és Eva-Lotta. A baj csak az, hogy Anders szerint Eva-Lotta egészen idétlenül kezd viselkedni, amint egy kisgyereket meglát. Főleg, mikor a nagy csata éjszakáján három titokzatos betörő jelenik meg Rasmus és édesapja, a híres feltaláló otthonában…

 

Időfutár 5. – A por hatalma

 

 

Szerző: Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea

Kiadó: Tilos az Á Könyvek (2018)

ISBN: 978-963-410-368-4

Korosztály: 12+

 

 

Három év kihagyás után újabb kötettel jelentkezett a népszerű Időfutár-sorozat. A már jól megszokott Tasnádi-Jeli-Vészits-Gimesi szerzőnégyes ismét nagyon pörgős, vicces és izgalmas könyvet alkotott, az előzményekből már ismert és kedvelt szereplőkkel a középpontban. Az eseményeket az egyik időgép eltűnése indítja be, amivel kezdetét veszi a kalandos nyomozás, egyszerre több szálon is. Aki olvasta az előzményeket, az biztosan nem fog csalódni a Por hatalmában sem. Rengeteg izgalom és humor, nagyon jól kidolgozott karakterek jellemzik, az első hat részhez hasonlóan. A végkifejlet pedig az Időfutár-rajongók nagy örömére egy új sorozat kezdete is felsejlik. Kis és nagyobb gyerekeknek egyaránt ajánljuk ezt a magával ragadó, sodró lendületű könyvet. Nagyszerű ajándék lehet a kalandokat, izgalmakat és a csípős humort kedvelők számára a fa alatt.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Időfutár – hetedszer! Egy lezárult sorozat – amelynek mégsincs vége! Ha újra találkozni szeretnél Hannával, Szabikával, Edinával, Tibivel, Géza bácsival, Rogyák Marival, Benedicttel és a többi régi jó ismerőssel… Ha már hiányzott Hanna néni… Ha szeretnél újra borzongani, de közben újra sokat nevetni… És főleg, ha szeretnél újra az időben utazni… akkor kalandra fel! “A hazatérésük után, mikor még mindenkiben élénken élt az együtt átélt rémisztő események emléke, egy dologban egyetértettek. Hogy soha, semmilyen körülmények között nem beszélnek arról, mi történt velük valójában. A lényeg úgyis az volt, hogy mindenki hazajött! Épen és egészségesen. Megállapodtak abban, hogy innentől az “időutazás” szó is tabunak számít. A dolog nem szorult magyarázatra. A gyerekek iszonyodtak még csak gondolni is arra, hogy a felnőttek mire lennének képesek, ha tudomást szereznének egy működő időgépről. És nekik ráadásul több is volt. Biztonságba helyezni vagy megsemmisíteni őket? Ez volt az első számú kérdés. A sors szerencsére a kezükre játszott: a búravárosi időgép motorja kigyulladt a landolásnál. Ám átengedni az enyészetnek mégsem merték. Ennél sokkal jobb ötletnek tűnt, hogy átszállítsák Géza bá hétvégi házába, Tahiba. Kempelen sakkasztalát Bujdosóné ajánlotta fel a Technikatörténeti Múzeum számára. A körzőt azonban közmegegyezéssel Hanna gondjaira bízták, hogy véletlenül se lehessen többé beindítani. Már csak a hadronról kellett gondoskodniuk. Ebben Tekla anyja, Pusztai professzor volt a segítségükre. A gépet szétszerelte, és darabjait a szegedi Szuperlézer atombiztos kódokkal ellátott páncélszekrényeinek mélyére rejtette.” Hogy évekkel később mégis mi hozza össze újra a nagy csapatot? Hát persze, hogy az egyik időgép. Ami eltűnt.

 

Felfedezők társasága

 

Szerző: Jon Baird – Kevin Costner – Stephen Meyer

Illusztrátor: Rick Ross

Kiadó: Bluemoon Könyvek (2017)

ISBN: 978-963-529-531-9

Korosztály: 12+

 

 

Egy igazán lenyűgöző kalandregény Rejtő Jenő és az Indiana Jones történetek hangulatában megírva, képregény betétekkel és fantasztikus korabeli illusztrációkkal megspékelve. A Felfedezők Társasága egy különleges szervezet neve, aminek tagjai arra esküdtek fel, hogy megkeresik és feltárják az ismert világ határain túl megbúvó rejtélyeket és titkokat. Utazásaik közben hihetetlenül izgalmas és fordulatos kalandokat élnek át. A sorozatnak tervezett könyv első részében a csoport egy mitikus város, Shambala nyomába ered az I. világháború idejében. Kutatásuk során bejárják Földünk legkülönfélébb helyeit az Északi-sarkvidéktől a Himalája csúcsáig. A Felfedezők Társaságát azoknak ajánljuk, akik egy igazán izgalmas, fordulatos és kalandokkal teli regényt keresnek. A könyv terjedelmes, közel 800 oldalas, de letehetetlen.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Egy elit klub méltóságteljes nyilvános termei mögött egy rejtélyes szervezet tevékenykedik: a Felfedezők Társasága, kalandorok egy rejtőző csoportja, amelynek tagjai vakmerően bejárják azokat a helyeket, ahol a fény nem képes áttörni az árnyakon, és a józan észt megfosztják trónjától a mítoszok. A titkok, amelyek után kutatnak, zord hegyláncok között rejlenek, a sivatagban hevernek elfeledetten, az óceán fenekén nyugszanak, vagy a sarkvidék vastag jegébe zárva szunnyadnak. A Felfedezők Társaságának célja a rejtélyek felderítése, amelyek az ismert világ határain túl várják az elszánt kutatókat. A Felfedezők Társasága-sorozat első kötete, az Utazás Shambalába az I. világháború idején játszódik, amikor a nyugati civilizációra igencsak vészterhes idők járnak – ekkor határozza el a Társaság, hogy megkeresi a mitikus aranyvárost. A kutatás az Északi-sarkvidéktől a mongol sivatagokig, Ázsia földalatti csatornáin át a Himalája szívéig viszi a felfedezőket, míg a legendás város végre felfedi titkát, s az egész földgolyón átívelő kaland végre eljut meghökkentő végkifejletéig. Fényt deríteni a föld árnyék borította zugaira – ez a célja a rokonlelkek e titkos rendjének, amelybe most belebotlottál, kedves olvasó! Tehát szedd össze a térképeidet, az iránytűdet, az eszedet és főként a kurázsidat, és tarts velünk e rendkívüli utazásra az ismeretlen világ, a Terra Incognita felé!

Ha szeretnél belenézni, a Felfedezők társasága és sok más gyerekkönyv belapozója elérhető a YouTube csatornánkon!

 

Titkok szigete

 

Szerzők: Helen Friel – Ian Friel

Kiadó: Scolar Kiadó (2018)

ISBN: 978-963-244-831-2

Korosztály: 9-12

 

 

 

A Titkok szigete egy izgalmas kalandjáték és zseniális fejtörő azoknak, akik az otthon kényelmében szeretnének a szabaduló szobák izgalmait átélni. Fordulatos történet, humoros és szórakoztató feladványok, rengeteg információ, kitalálni és megfejteni való várja ebben a könyvben a gyerekeket. Remek szórakozás lehet az egész családnak! A Titkok szigetét mi is kipróbáltuk, ezen a linken megtudhatod, hogyan sikerült, sőt a könyv belapozóját is megnézheted.

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mentsd meg a Hoakes-szigetet! Henry Hoakes rendkívüli szigetén beszélő állatok várják a látogatókat. Henry azonban nyomtalanul eltűnt, és egyedülálló vidámparkja veszélyben van – meg kell állítani az aljas üzletembereket, akik le akarják rombolni. Ez a füzet segíthet kideríteni, mi történt Henryvel… Oldd meg a fejtörőket, és keresd a nyomokat! Készen állsz életed legnagyobb kalandjára? Ne késlekedj! Csak te segíthetsz!

 

Ha kisebbeknek keresel könyveket, érdemes átböngészned a kisiskolásoknak szóló ajánlóinkat ezen és ezen a linken. Óvodásoknak ide és ide kattintva  találhatsz könyves kedvenceket, a bölcsis korosztály könyvkínálatát pedig ebben a cikkben mutattuk be. Ajánljuk figyelmedbe továbbá az idei karácsonyi és télapós könyvújdonságokat felsorakoztató bejegyzésünket is.

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le a legújabb toplistás gyerekkönyvekről!