Legkisebbek könyvújdonságai: böngészők, lapozók

Folytatjuk a nyár eleji könyvpremierek bemutatását, és ezúttal a legkisebb korosztálynak válogattunk egy csokorra valót. Cikksorozatunk első részében az óvodásoknak, és a kisiskolásoknak is ajánlottunk olvasnivalót, de érdemes a korábbi, kicsiknek és nagyobbaknak szóló összeállításainkat is átböngészned majd a tökéletes kötetért. Most pedig jöjjenek a legkisebbek könyvújdonságai – kellemes szemezgetést!

Kukucs könyvek – Aludj jól!

 

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-826-9

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Mindenki alszik már? És ki van még ébren? Told el a kis ablakokat, és megtudod!

A sorozat újdonsága még: Kukucs könyvek – Kukurikú! Ébresztő, a Kukucs könyvek-sorozat kedvencei még: Ki kopog?, Mi mozog?, Ki van itt? Mi dolgozik itt? Ki volt az?

A legkisebbek kedvenc meséi – Mérges vagy, kismókus?

 

Kiadó: Scolar KID (2020)

ISBN: 978-963-509-155-3

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kismókus testvére talált egy szép tobozt. Kismókus is szeretne vele játszani, de a testvére nem adja oda. Addig-addig megy a veszekedés, míg a toboz leesik, és kettétörik. Kismókus szeretné megvigasztalni szomorú testvérkéjét egy új tobozzal. Bájos kis mese a viharos érzelmekről. A könyvet 1,5 éves kortól ajánljuk.

Megjelenés: 2020. július 7., a Legkisebbek kedvenc meséi-sorozat korábbi kötetei: Szeretlek, kisegérkém,Megvigasztallak, kismedvém, Testvéred lesz, kisveréb

Legelső mesekönyvem – Aludj jól, álmodj szépeket!

 

Szerző: Rosemarie Künzler-Behncke

Kiadó: Stúdium Plusz Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-615-578-152-0

Korosztály: 2-4

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kötetben szereplő rövidke, bájos mesékből a gyerekek megismerhetik Sárát, aki a felhőágyán repked álmokon át; Leót, aki mindenhová magával viszi a plüssoroszlánját; vagy a pajkos macskákat, akik éjjelente a holdfényben táncolnak. A kedves történetek garantáltan álomba ringatják a legkisebbeket.

Ajánljuk továbbá az elalvást segítő mesékről szóló kétrészes összeállításunkat is. Az újdonságok közül ajánljuk még Pásztohy Panka: Jó éjszakát, Pitypang! című bájos mesekönyvét is.

Keress, találj, mesélj! Mini – Állatok

 

Szerző: Sandra Grimm

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-148-5

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A népszerű Keress, találj, mesélj! böngészősorozat „kistestvére”, a Mini Keress, találj, mesélj! még kisebbeknek készült, akár 1 éves kortól lapozgathatják. Ennek megfelelően e kötetek kisebb méretűek és terjedelműek, és kevésbé részletgazdag az illusztrációjuk, mint az eredeti Keress, találj, mesélj! böngészősorozat tagjainak. E kötetben a kicsik megtalálják kedvenceiket – a ház körül, a tanyán, az erdőben, a tóparton és az állatkertben élő legismertebb állatokat. A könyvben szereplő jelenetek ösztönzik a kisgyerekeket, hogy megkeressék és nevükön nevezzék a látott dolgokat.

Megjelenés: 2020. július 7. 

Mit csinálnak az autók, a markolók és a traktorok?

 

Szerző: Ursula Weller

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-154-6

Korosztály: 2-4

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az építkezésen, a tanyán és az utcán sok érdekes jármű jön-megy. Vannak olyanok, melyek az építkezéseken dolgoznak, másokkal főleg falvakban találkozni, illetve akkor, ha vészhelyzet van. Utóbbiakat hívjuk sürgősségi járműveknek. A kis járműrajongók mindent megtudhatnak róluk ebből a lapozóból. A könyvet 2 éves kortól ajánljuk.

Megjelenés: 2020. július 7. Ajánljuk továbbá Susanne Gernhauser: Az én nagy képes szótáram – JárművekSusanne Gernhauser: Mit csinálnak a járművek? című kemény lapos gyerekkönyveket, valamintVárfalvy Emőke: Négy Kerék Autóklinika című mesekönyvét.

Óriási kerekek, kicsi kerekek

 

Szerző: Christian Lindemann

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-150-8

Korosztály: 1-3

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kerékpárral vásárolunk. Autóval megyünk nyaralni. A tűzoltóautó szirénázva robog. A markoló az építkezésen dolgozik. A számos izgalmas jármű között vannak óriásiak és kicsik! De mindegyiknek kereke van – óriási vagy kicsi! A járművek világával ismerkedő kicsiket el fogja bűvölni, hogy a kerekek méretének változásait eltérő méretű kukucskáló lyukakkal érzékelteti a lapozó. A bájos kötetet 1 éves kortól ajánljuk.

Megjelenés: 2020. július 7. további vidám, járműves gyerekkönyvekért kattints erre a linkre! Érdekelhet még: Cheryl Klein – Katy Beebe: Szép álmokat, Viharkocsik!

Tudod mit csinál? A pék

 

Szerző: Ralf Butschkow

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-864-1

Korosztály: 2-4

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Tamás nagyon korán szokott kelni, mert ő pék. Tudja, melyik kenyérféléhez milyen fajta gabonát kell használni. Izgalmas foglalkozásáról minden fontosat szuperül el tud magyarázni. Ráadásul elárulta a finom mazsolás zsemle receptjét is!

Megjelenés: 2020. július 2., a sorozat újdonsága még: A szakács. Érdekelhet még Peter Nieländer: Mit csinál az űrhajós?, valamint Susanne Gernhauser: Mit csinálnak az állatok? című kötetek is.

Keress, találj, mesélj! Ősszel

 

Szerző: Susanne Gernhauser

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-151-5

Korosztály: 2-6

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Milyen gyönyörű az ősz! Mintha kiszínezték volna a tájat – a levelek megsárgulnak, majd lehullanak a fákról. A gyerekek tököt faragnak és lámpást készítenek. Ez a vidám böngésző még varázslatosabbá teszi a készülődést az évszak eseményeire.A képeskönyv tizenegy nagy, részletgazdag képén sok érdekes dolgot lehet megfigyelni. A könyv készítői minden oldalpár szélén kiemeltek néhány tárgyat, élőlényt vagy személyt, melyeket a gyerekek megkereshetnek az adott oldalpár nagyméretű képén.

Megjelenés: 2020. július 7. Tekintsd meg a népszerű böngészősorozat TavasszalVidám húsvét, valamint az Erdei nagy böngésző című köteteit is!

A legkisebbeknek válogathatsz továbbá a 2019. legbájosabb lapozóiról szóló kétrészes összeállításunkban is.

Folytasd a böngészést az óvodások és a kisiskolások nyár eleji könyvújdonságaival! Érdemes átolvasnod a májusi óvodás könyvmegjelenéseket is. További szuper olvasnivalókat találsz a márciusi kicsiknek és 7 év felettieknek, valamint a februári óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló összeállításainkban is.

Ha tetszett bejegyzésünk, oszd meg másokkal is! Kérjük, ne felejtsd el lájkolni a Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol számos gyerekkönyves belapozót találsz!