Menő februári könyvpremierek (2. rész)

Ez az év máris sok izgalmas kötettel lepte meg a gyerekeket. Folytatjuk februári könyvajánlónkat, és az év legelső ovis-, bölcsis– és kiskamasz kötetei után újabb könyvínyencségekkel jelentkezünk. Következzenek az apróságok, íme a legfrissebb böngészők és babalapozók!

Szép álmokat, Viharkocsik!

 

Szerzők: Cheryl Klein, Katy Beebe

Illusztrátor: Mike Boldt

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-767-5

Korosztály: 6-10

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Csak nem egy villámot láttál? Vagy talán a mennydörgés hangjára figyeltél fel? Ne aggódj, hiszen csak a Viharkocsik szorgos csapata érkezett meg hozzád! Miközben Buldózer egymásra tornyozza a felhőket, és Vizeskocsi elhozza a várva várt esőt, a barátságos Viharkocsik szüntelenül azon dolgoznak, hogy a hatalmas zivatar minél hamarabb elvonuljon és az ég újra kék legyen. Ez a villámként csattanó, szórakoztató és vidám esti mese magával ragad mindenkit, legyen viharos vagy napsütéses az idő.

Megjelenés: 2020. február 3. Ajánljuk továbbá Mechler Anna Kerék mesék-sorozatát és a Bernát, a mentőautó című mesekönyvet.

Tavaszi böngésző – Képkereső szófejtő

 

Szerző: Rotraut Susanne Berner

Kiadó: Naphegy Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-476-041-2

Korosztály: 4+

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Varázslatos tavaszi sétára invitál a megújult Tavaszi böngésző! A gyerekek a kiválasztott képek segítségével különböző témakörökhöz kapcsolódva, játékosan tanulhatják meg és építhetik be a szókincsükbe a hozzájuk tartozó szavakat. A tavaszi szókereső-szófejtő böngészőben az alábbi témakörökkel találkozhatnak: Mindennapos tevékenységek Lakás Közlekedési eszközök Város Építkezés Kert Játékok Állatok

Megjelenés: 2020. február 20., a sorozatból várható még: Nyári böngésző

Ajánljuk továbbá Sabine Cuno: Vidám húsvét (Keress, találj, mesélj!) című böngészőjét is!

Aki bújt, aki nem, kukucs! – Vidám kihajtókkal

 

Szerző: Thorsen Salena

Kiadó: Babilon Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-294-594-1

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Figyeld meg a kisegeret, és fejtsd meg a vidám rímekbe
szedett találós kérdést, hogy megtudd, milyen állatokat
rejtenek a hajtókák! A népszerű Hohó, kié ez a popó?
szerzőjének, Thorsten Saleinának új kötete.

Megjelenés: 2020. január 22. Ajánljuk továbbá a népszerű Kukucs-könyvek lapozócsaládot is. Nézd meg a Hová bújtál, kis rénszarvas? vagy a Hová bújtál, kis unikornis? belapozóját!

Barátaim, a járművek – Építsünk autót!

 

Szerző: Cordula Thörner

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-761-3

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ottó és Dübel, a két furfangos robot autót szeretne építeni. Hogy kell kinéznie egy autónak? Mitől forognak a kerekek? És mi is az a négyütemű motor? Ez a kedves történet a bonyolult technikai dolgokat is érthetően meséli el a gyermekek számára.

Megjelenés: 2020. február 14., a Barátaim, a járművek-sorozatban várható még: Nagy járművek az építkezésen. A sorozat további részei: Mindent tudok a vasútról!, Mindent tudok a tűzoltókról!, Külömleges munkagépek, Járművek az építkezésen, Járművek a tanyán

Jármű-rajongó gyerekeknek ajánljuk Várfalvy Emőke: Négy Kerék Autóklinika című mesekönyvét is!

Pamacs az erdőben

 

Szerző: Nicola Slater

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-486-395-3

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Pamacs játszani szeretne, de hol vannak erdei barátai? Hajtsd ki a lapokat, és megtudod! A különleges lapozó oldalain Pamacs cica egy-egy állatcsaládot látogat meg. A kihajtható oldalakon a kis olvasók újabb és újabb érdekes apróságokat fedezhetnek fel, a gyermekkel együtt olvasgató felnőttnek pedig a részlet gazdag képek rengeteg kedves történethez nyújtanak alapanyagot és ihletet. Kellemes, vidám mesélést! A játékos cica számos ország gyermekeinek kedvencévé vált. A sorozat köteteiből több százezer példány fogyott el világszerte.

Megjelenés: 2020. február 4. Böngészd át 2019. legcukibb lapozóiról szóló összeállításunkat is!

Tapintsd meg! Szavak

 

Kiadó: Napraforgó Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-483-155-6

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A kötet minden ábráján körbefutó, térbeli vonal segítségével a legkisebbek is végighúzhatják az ujjaikat a rajzok körül, így még viccesebb az ismerkedés a szavakkal.

Megjelenés: 2020. február 10., a sorozatban még újdonság: Számok, Színek, Állatok

Háziállatok – Meglepikönyv kihúzható fülekkel

 

Szerző: Natalie Marshall

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-486-418-9

Korosztály: 1-3

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Jó szórakozást kívánunk a sok bolyhos, szőrös, tollas és barátságos ÁLLAT kereséséhez. Húzd ki a kis füleket, ahol nem is egy, hanem mindjárt 2 SZUPER MEGLEPETÉST találsz!

Megjelenés: 2020. február 7., a sorozat további részei: Apróságok, A tanyán. További babakönyvekért látogass el erre a bejegyzésünkre is!

Babakönyvtár – Járművek – Kukucskálós könyv

 

Kiadó: Móra Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-486-390-8

Korosztály: 1-3

 

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Kukucskáljatok be a strapabíró, kihajtható fülek mögé! Gyakoroljátok az új szavakat! Beszélgessetek a képekről! Üdvözöljük a legkisebb olvasókat!

Megjelenés: 2020. január 17., a sorozat újdonsága még: Állatkölykök a tanyán. További apróságoknak szóló ínyencségeket ebben a bejegyzésünkben is találsz!

Folytasd a böngészést a nagyobbak könyvújdonságaival, és az év első ovis-, bölcsis– és kisiskolás gyerekkönyveivel!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató