Szép álmokat, Viharkocsik!

A Szép álmokat, Viharkocsik! egy bűbájos verses mesekönyv, ahol egy belevaló járműves történet, kedves rajzok és imádnivaló karakterek melengetik meg a gyerekszíveket. Ebben a mesekönyvben ugyanis dömper, daru, tűzoltó és vidám buldózerek masíroznak, tesznek-vesznek, szorgoskodnak. Céljuk csakis egy: hogy szép és nyugodt álma legyen a gyerekeknek. Gyere, segíts te is elkergetni a viharfelhőket!

Szép álmokat, Viharkocsik!

 

Szerzők: Cheryl Klein, Katy Beebe

Illusztrátor: Mike Boldt

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-767-5

Korosztály: 6-10

 

 

Leszállt az est, már fent ragyognak a csillagok, elcsendesült minden. Egy kisfiú épp aludni tér, amikor különös hangokra lesz figyelmes.

Suttog, zörög, kattog, csörömpöl és rezeg,

pedig épp csak lehajtod párnádra a fejed.

Csattanás, mormogás töri meg a csendet,

amikor a Viharkocsik ott fenn gyülekeznek.

Ajaj, sötét felhők tömörülnek, dörren az ég, zivatar lesz. De nézd csak, kik gyülekeznek odafent! Megérkeztek a Viharkocsik, és nyomban munkához is látnak, hogy mielőbb eloszlassák a komor felhőket. Buldózer szorgosan kupacokba tolja őket, Daru hosszú karjával zumm, zumm, zumm a messzi, kócos pamacsokat húzza egybe. Épphogy elkészülnek, megérkezik a Vizeskocsi is. Majd kidurran, a tartálya telis-tele esővízzel. De semmi baj, Tűzoltó segít neki, tömlőjéből kiszívja a vizet, aztán megnyitja a pumpáját, és placcs, placcs, placcs, máris a pázsitra szórja a friss esővizet. 

Viharkocsik hangosak. Viharkocsik erősek. Viharkocsik villámgyorsan, minden vihart elűznek.

De itt jön Dömper is, jéggel megrakodva: dudával biztatják a többiek, amikor a rakományát a földre pottyantja. Ekkor a Tűzoltó bekapcsolja a jelzőfényét, és reccs, reccs, reccs, fehér villámok csapnak mindenfelé. Csatlakozik hozzá Kamion is, a kürtje bumm, bumm, bumm jó nagyokat durran, hogy a vihar jól kitombolja magát végre. Mire mindezzel végeznek, szépen újra elcsendesedik minden. Megérkeznek a hengerek, hogy a hat, vidám fickó összesöpörje és elsimítsa a gomolygó felhőket.

Dolguk végeztével lassan a Viharkocsik is nyugodni térnek. Szép álmokat kívánnak egymásnak, majd a felhőkön tovaszállnak, messze-messze, és egymás mellett hajtanak a Tejúton, tovább a végtelenbe.

Így mostantól, ha éjszaka vihar zaja ébreszt, ne rettegj, s ne menekülj, hisz nincsen mitől félned!

A Szép álmokat, Viharkocsik! egy nagyon szerethető verses mesekönyv. Igazi élvezetes, megnyugtató esti mese, ahol a kedves történet nemcsak beindítja a gyerekek képzeletét és vidámságot csempész a kicsik szívébe, de eloszlatja a vihartól való félelmüket is. Kisfiúknak kötelező!

A KIADÓ SZINOPSZISA

Csak nem egy villámot láttál? Vagy talán a mennydörgés hangjára figyeltél fel? Ne aggódj, hiszen csak a Viharkocsik szorgos csapata érkezett meg hozzád! Miközben Buldózer egymásra tornyozza a felhőket, és Vizeskocsi elhozza a várva várt esőt, a barátságos Viharkocsik szüntelenül azon dolgoznak, hogy a hatalmas zivatar minél hamarabb elvonuljon és az ég újra kék legyen. Ez a villámként csattanó, szórakoztató és vidám esti mese magával ragad mindenkit, legyen viharos vagy napsütéses az idő.

Ajánljuk továbbá Mechler Anna Kerék mesék-sorozatát és a Bernát, a mentőautó című mesekönyvét is. Érdekelhet még Várfalvy Emőke: Négy Kerék Autóklinika című könyve.

Böngészd át az elalvást segítő mesekönyvekről szóló összeállításunkat is! Kisebbeknek ajánljuk még Katja Reider: Jó éjszakát kisnyuszi című lapozóját.

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató