Márciusi könyvtippek: újdonságok 7 év felettieknek

Folytatódjanak a márciusi könyvpremierek! A legkisebb korosztálynak szóló beszámolónk után most a nagyobbaknak válogattunk izgalmas olvasnivalót. A kisiskolásoknak már szemezgettünk az év eleji újdonságokból is, a legutóbbi megjelenéseket pedig ebben a bejegyzésünkben mutattuk be. Reméljük, megtalálod amit szeretnél. Szuper olvasnivalókat, kellemes böngészést!

Garabonci Gréti és a húsvéti nyuszi

 

Szerző: Wanda Coven

Kiadó: Naphegy Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-476-044-3

Korosztály: 6-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az osztályban Garabonci Grétit éri az a szerencse, hogy hazaviheti az iskolaigazgató úr nyusziját a húsvéti szünetre. Megígéri, hogy nagyon fog rá vigyázni. De azután, mint ahogy az már máskor is előfordult, megszeg egy fontos szabályt. Ezúttal egy nyúltartási szabályt. Kétségbeesetten próbál a varázsereje segítségével gyors megoldásra jutni, de ezúttal is bebizonyosodik: a legfontosabb az őszinteség. Bűbájos sorozat kis olvasóknak! Könnyen olvasható szöveg és rengeteg kép: a Garabonci Gréti sorozat kiváló a kezdő olvasóknak.

Megjelenés: 2020. február 28., a sorozatból ajánljuk még: Garabonci Gréti és a karácsonyi meglepetés, Garabonci Gréti táborba megy, Garabonci Gréti táncra perdül.

Ajánljuk továbbá Ulrike Rylance: Bors Bori – Kémek a strandon és Kirándul az osztály című ifjúsági könyveket is.

Bűbájos hercegnők – Cuki cukrászok

 

Szerző: Rosie Banks

Kiadó: Manó Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-774-3

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Lotti és Mia legjobb barátnők, akik kívánságokat váltanak valóra. Vajon teljesíteni tudják Rozi vágyát, és segíteni tudnak neki, hogy részt vehessen a falu tortasütő versenyén? Ehhez biztosan felül kell majd kerekedniük Méreg Hercegnőn, aki soha nem retten vissza a csalástól.

Megjelenés: 2020. március 30., a sorozat újdonsága még: Mesés modellek

Kis hercegnőknek ajánljuk továbbá: Anna Sarve: Bolondos hercegnők könyve

Póniszív – Osztálykirándulás pónival

 

Szerző: Usch Luhn

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-125-6

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Anninak van egy titka: az erdőben vár rá Póniszív. Egy vadló. Együtt olyan sebesen száguldanak, mint a szél. Osztálykirándulás! Az egész osztály lázban ég. De nem megy minden olyan simán: Anninak nagyon hiányzik Póniszív. Paula pedig folyton cukkolja, és Bibi is hozza a formáját. Még szerencse, hogy két ló is elkíséri őket az úton… Vagy inkább három? Magával ragadó történet egy hihetetlen barátságról

Megjelenés: 2020. március 23. Olvasd el a legjobb unikornisos mesekönyvekről szóló összeállításunkat is!

Varázslatok földje – Emlékek bűbája

 

Szerző: Tea Stilton

Kiadó: Kolibri Gyerekkönyvkiadó (2020)

ISBN: 978-963-437-660-6

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

A Sötét Mágus foglyul ejtette a hercegnők hűséges állatait. Segítőik nélkül a testvérek sebezhetőek, és csak magukra számíthatnak. Mégis elindulnak a Feledés zátonyához, hogy kiszabadítsák barátaikat, és megmentsék emlékeiket a felejtéstől.

Megjelenés: 2020. március 16.

Csajok könyve – 230 tipp a csillogóbb élethez

 

Szerző: Nikki Busch

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 9789635091102

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Szeretnél több csillogást vinni az életedbe? Ebben a könyvben több mint 230 kreatív ötletet találsz, amelyek garantáltan izgalmasabbá teszik a hétköznapjaidat. Ragyogó barkácsötletek és menő beszólások. Tesztek/pszichológia: miként vagy összerakva, vagy milyen fiú illik hozzád? Szuper finom receptek limonádékhoz vagy szerencsesütihez. Tippek egy tökéletes tematikus partihoz és még sok más…

Megjelenés: 2020. március 23. Ajánljuk továbbá Elene Favilli – Francesca Cavallo: Esti mesék lázadó lányoknak, Katty Kay – Claire Shipman: Az önbizalom kódja lányoknak, Kertész Edina: A lány, aki csillagász lett. További csajos könyvekért látogass el erre a bejegyzésre!

Ne nyisd ki! – Szomjas

 

Szerző: Charlotte Habersack 

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-244-993-7

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Miután Nemo megkapja a harmadik csomagot, bontatlanul visszaviszi a postára. Ezzel meg is vagyunk, gondolja. A barátai is megdicsérik a helyes döntésért. Valaki azonban kinyitja a küldeményt, és a máskor oly unalmas kisvárosban ismét különös, ijesztő és vicces események történnek… A városra egyszer csak baljós sötétség borul. Mégpedig kora délután, nyáron. Valaki kinyitotta a dobozt?! És bármi volt is benne, az most szabadon garázdálkodik odakint…

Megjelenés: 2020. március 23.

Haverok és bénázások

 

Szerző: Chloe Seager

Kiadó: Menő Könyvek (2020)

ISBN: 978-963-403-791-0

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Emma Nash visszatért, és készen áll, hogy egyszer s mindenkorra megoldja a barátság és szerelem gondját (haha). Most, hogy végzős a gimiben, arra számít, hogy az élete diadalmenet lesz. Ám amikor legjobb barátnője, Stephanie bepasizik, és minden idejét a fiúval tölti, Emmának fogalma sincs, mihez kezdjen magával. Itt az ideje új barátságokat kötnie, és jó ötletnek tűnik, hogy részt vegyen az iskolai divatbemutatón. Ám a haveroknak és bénázásoknak köszönhetően Emma élete hamar katasztrofálissá válik. Tényleg olyan rossz ötlet egy alternatív online életet kreálnia?

Megjelenés: 2020. március 24. Ajánljuk továbbá Wéber Anikó: Cseresznyeliget titka, Stefania Höfler: Velem nem lehet járni

1000 veszély a Rettegés Iskolájában

 

Szerző: Fabian Lenk

Kiadó: Scolar Kiadó (2020)

ISBN: 978-963-509-121-8

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ijesztő dolgok zajlanak a bentlakásos magániskolában! A tanteremben a kréta önálló életre kel, és magától ír a táblára. Örökké sápadt iskolatársnőd, Marie állítása szerint már négyszáz éve idejár. Ha ennyi furcsaság nem lenne elég, éjszakánként kísérteties hangokat hallasz a padlástérből. Megpróbálsz megszökni a magas hegyre épült iskolából, vagy inkább a végére akarsz járni a rejtélyeknek?

Megjelenés: 2020. március 16. Az 1000 veszély-sorozat márciusi újdonsága még: A szuperhős 1000 veszélyben

Ajánljuk továbbá Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben, valamint Helen Friel – Ian Friel: Titkok szigete című kalandjátékos kötetét is.

Macskabölcsesség tiniknek – Gondolkodj és önállósodj úgy, mint a macskád!

 

Szerző: Stéphane Garnier

Kiadó: Partvonal Könyvkiadó (2020)

ISBN: 978-615-605-810-2

Korosztály: 10-14

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Ziggy, a háromlábú macska egy francia kisvárosba költözik, ahol összebarátkozik a környéken élő fiatalokkal. A tizennyolc rövidke történetben tizennyolc gyereket ismerhetünk meg, akik sorra kiöntik a szívüket Ziggynek, ő pedig egyszerű, hasznos és bölcs tanácsokat ad a kiskamaszoknak. A gyerekek hamar ráébrednek, milyen értékes a macskabölcsesség: megtudják többek között, hogyan élhetnek boldogabban, miként javíthatnak a barátaikhoz és a családjukhoz fűződő kapcsolataikon, hogyan küzdjék le a szorongást és álljanak ki magukért, valamint hogyan dolgozzanak meg a sikerért. Az üzenet egyszerű: gyerekként is élj úgy, mint a macskák – szabadon, kiegyensúlyozottan, öntudatosan és boldogan. Stéphane Garnier, a nagy sikerű Macskabölcsesség szerzője legújabb könyvében a 9-13 éves korosztályt szólítja meg, őket hívja közös gondolkodásra és játékra.

Megjelenés: 2020. március 23.

Ajánljuk még Annette Herzog: Na de ki kérdez egy kandúrt? és Már megint ez a kandúr! című humoros ifjúsági regényét is!

Írópalánta Műhely 2. – Írd meg a saját könyvedet

 

Illusztrátor: Túrós Babett

Kiadó: Katica Könyvműhely (2020)

ISBN: 978-615-569-740-1

Korosztály: 7-10

 

 

A KIADÓ SZINOPSZISA

Az Írópalánta Műhely célja az örömszerző írás népszerűsítése. Ez a könyvsorozat lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerekek megírják saját mesekönyvüket, melyben csak a kiszínezhető illusztrációk adottak. A gyerekek kreativitására van bízva nemcsak a történet kitalálása, hanem a könyv címe és a szereplők elnevezése is.

Megjelenés: 2020. február 28.

Folytasd a böngészést a kisebbeknek szóló összeállításunkkal, vagy kattints a linkekre az év első ovis-, bölcsis– és kisiskolás könyvújdonságaiért. A februári könyvajánlókat itt és itt tudod elérni!

Iratkozz fel YouTube-csatornánkra, ahol további gyerekkönyves belapozókat találsz!

Ha tetszett bejegyzésünk, kérjük, ne felejtsd el lájkolni Facebook-oldalunkat is, hogy ne maradj le egyetlen írásunkról sem. 

Honlapunkon a sütiket alkalmazunk. Ezzel kapcsolatban Adatkezelési tájékoztatónkban olvashatsz bővebben. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató